«Τα χρήματα είναι του Τζόρτζι από την Αφρική» η επίσημη θέση της Εύας Καϊλή για την εμπλοκή της στο Qatar Gate

Η υπερασπιστική της γραμμή και το αίτημα που θα καταθέσει στη βελγική Εισαγγελία

Must Read

Το πρωί της Τετάρτης η Εύα Καϊλή θα οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών Αρχών του Βελγίου, προκειμένου να κριθεί εάν η ίδια έχει συμμετοχή στο σκάνδαλο του QatarGate ή όχι. Στο μεγαλύτερο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε και δημιουργεί σοβαρότατους τριγμούς στην ίδια την ύπαρξη των ευρωπαϊκών οργάνων.

Η Εύα Καϊλή συνδέεται με κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση. Την ίδια ώρα θα πρέπει να εξηγήσει πώς βρέθηκαν στο σπίτι της οι 150.000 ευρώ, αλλά και οι άλλες 600.000 ευρώ στη βαλίτσα του πατέρα της.

Την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ανέδειξε ο συνήγορός της στην Ελλάδα, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Ο οποίος μιλώντας στο MEGA αποκάλυψε ότι τα χρήματα ανήκουν στον σύζυγό της Φραντέσκο Τζιόρτζι. Και ότι μάλιστα προέρχονται από… ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Αφρική και δεν έχουν καμία σχέση με το Κατάρ!

«Είναι του συζύγου της και προέρχονται από ΜΚΟ στην Αφρική», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Ζήτησε μάλιστα από τους παρουσιαστές του δελτίου ειδήσεων να κάνουν υπομονή και υποστήριξε τρεις φορές ότι για να υπάρξει δωροδοκία πρέπει να εντοπιστεί αυτός που τα έδωσε. Αμφισβήτησε δηλαδή τις έως τώρα πληροφορίες για πακτωλό χρημάτων από το Κατάρ.

Στην ερώτηση για το πώς βρέθηκαν τα χρήματα στο σπίτι της, ο γνωστός δικηγόρος άφησε να εννοηθεί ότι ο σύζυγος της Καϊλή μαζί με άλλους Ιταλούς εμπλέκονται στο σκάνδαλο και γνωρίζουν από που προέρχονται τα λεφτά. «Κοιτάξτε τους Ιταλούς», είπε χαρακτηριστικά.




Και συνέχισε: «Τα λεφτά δεν έπεσαν με αλεξίπτωτο, αλλά εξηγήσεις μπορεί να δώσει μόνο ο σύντροφος της. Δεν φυτεύτηκαν και δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα για να προκύψουν έτσι ξαφνικά στο σπίτι. Τα χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι και ο άνθρωπος που τα έβαλε ήταν ο σύζυγος ή σύντροφός της. Το Κατάρ δεν είχε καμία ανάγκη να δώσει χρήματα ως δωροδοκία στην κα Καϊλή, διότι όταν εκείνη πήγε στο Κατάρ πήγε ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η κυρία Μετσόλα, η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου την έστειλε στο εκεί, δεν πήγε με δική της πρωτοβουλία, ήταν εντολοδόχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Για να υπάρξει δωροδοκία και μετά ξέπλυμα μαύρου χρήματος πρέπει να αποδειχθεί πως τα χρήματα είναι από το Κατάρ, εάν δεν αποδειχθεί αυτό, δεν υπάρχει δωροδοκία κι ούτε ξέπλυμα. Και εάν δεν υπάρχουν αυτά, αθωώνεσαι».

Το αίτημα που θα καταθέσει η Εύα Καϊλή

Στη βελγική εισαγγελία η Εύα Καϊλή θα καταθέσει αίτημα να αφεθεί ελεύθερη, ακόμη και με περιοριστικούς όρους. Δηλαδή να της βάλουν βραχιολάκι, να παραμείνει στις Βρυξέλλες σε κατ’ οίκον περιορισμό, να ορισθεί χρηματική εγγύηση και να της απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Την ίδια ώρα o δημοσιογράφος της Le Soir, Ζοέλ Ματρίς αποκάλυψε: «Οι άνθρωποι που ανακρίνονται από την αστυνομία θα έχουν μια πιο ήπια ποινή, εάν θελήσουν να συνεργαστούν και δώσουν λεπτομέρειες για το σκάνδαλο».

Να σημειωθεί ότι στο πλευρό της Εύας Καϊλή βρίσκεται η αδελφή και ο πατέρας της, ο οποίος μάλιστα είναι πιθανό να βρίσκεται στα δικαστήρια κατά την ακρόαση της κόρης του Εύας Καϊλή.

Τουλάχιστον 60 ευρωβουλευτές εξετάζονται για διαφθορά!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το πολύκροτο σκάνδαλο με τον χρηματισμό αξιωματούχων και σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ τουλάχιστον 60 ευρωβουλευτές ερευνώνται για πιθανό χρηματισμό τους. Η έρευνα όμως φαίνεται ότι έχει «ανοίξει» πολύ, καθώς εξετάζονται περιπτώσεις χρηματισμού όχι μόνο από το Κατάρ, αλλά και από άλλες χώρες που εξετάζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα!

Οι περισσότεροι από τους ευρωβουλευτές που εξετάζονται ανήκουν στο σοσιαλιστικό κόμμα. Ακολουθεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό και τα νέα ακροδεξιά κόμματα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το απόγευμα της Τρίτης σφραγίστηκε και νέο γραφείο στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό μέλους της Επιτροπής Διεθνών και Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, που μάλιστα διετέλεσε πρώην επικεφαλής σύμβουλος της ομάδας των Πρασίνων.

Κατασχέθηκε και ο εξοπλισμός του γραφείου της συγκεκριμένης επιτροπής, καθώς ο ρόλος της είναι να ευαισθητοποιεί για συγκεκριμένες καταστάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This