Πέμπτη 17/6/2021

Η Φώφη θυμήθηκε τις παλιές εποχές του ΠΑΣΟΚ

Να δηλώσει πιο… ΠΑΣΟΚ από τους άλλους στη Χαριλάου Τρικούπη, που επιθυμούν σφόδρα την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, μακριά από το ΚΙΝ.ΑΛ., θέλησε η Φώφη Γεννηματά και προσχώρησε σε μια ανάρτηση με την οποία θυμήθηκε τα νιάτα της.

Ταυτόχρονα, όμως, ο Παύλος Γερουλάνος συνεχίζει να την πλαγιοκοπεί, δηλώνοντας ότι αν ανοίξει θέμα ηγεσίας στο Κίνημα, ο ίδιος θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος. Με αφορμή την επέτειο των 38 χρόνων από την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 18 Οκτωβρίου 1981, η κυρία Γεννηματά προχώρησε σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτηση, ενθυμούμενη την ημέρα εκείνη ως νεαρή κοπέλα.

«Το θυμάμαι σαν να είναι χθες… Κατεβαίνω την Πανεπιστημίου, είμαστε ένα ορμητικό ποτάμι νέων παιδιών. Με τις σημαίες μας ψηλά. Η μέθη της νίκης που μας έχει συνεπάρει κάνει τα βήματά μας γοργά.

Τα όνειρά μας για μια νέα Ελλάδα δεν μπορούν να περιμένουν ούτε λεπτό» έγραψε η  Γεννηματά σε αρκετά προσωπικούς τόνους. Η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. και (εκπρόθεσμη) πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για εκατομμύρια ανθρώπους, που για δεκαετίες ήταν στο οικονομικό, στο κοινωνικό και το πολιτικό περιθώριο, αποφασισμένοι να «μεθύσουν τον ήλιο», να τον σπρώξουν ψηλά να φωτίσει και τη δική τους ζωή.

«Στις 18 Οκτωβρίου 1981 ο λαός άλλαξε τη μοίρα του. Με όσα καταφέραμε, με όσα μάθαμε και κυρίως με όσα ονειρευόμαστε προχωράμε» σημείωσε. Όσον αφορά τον Παύλο Γερουλάνο, στη νέα παρέμβασή του υπερασπίστηκε και πάλι το ιστορικό όνομα του κινήματος, δηλαδή το «ΠΑΣΟΚ» με όλα τα σύμβολά του, ενώ τόνισε ότι αν ανοίξει θέμα ηγεσίας στο κόμμα, φυσικά τον ενδιαφέρει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης «κλείνει» τα σενάρια για το εάν η Φώφη Γεννηματά ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας. «Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση. Η Φώφη Γεννηματά είναι πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο κ. Χρηστίδης. Απέφυγε, όμως, να πει ότι στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ατύπως, καθώς η θητεία της έχει λήξει τυπικά και θα πρέπει να διεξαχθεί το συνέδριο που ακόμη εκκρεμεί για την εκλογή νέου προέδρου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φτωχός συγγενής