Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου: Στο… μικροσκόπιο του Κυριάκου Μητσοτάκη η διαγραφή της Μαρίας Σπυράκη

Θέμα ωρών η απόφαση για την τύχη της Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας - Άρση ασυλίας ζήτησε η ευρωεισαγγελεάς

Must Read

UPDATE: Αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα της Μαρίας Σπυράκη – Δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής

Ημέρα αποφάσεων η σημερινή καθώς, αφού ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για την υπόθεση Σπυράκη, αναμένεται να λάβει την οριστική του απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με την Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

Ως «πολύ σοβαρή» χαρακτήρισε την υπόθεση της κ. Σπυράκη, σχετικά με το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για την άρση της ασυλίας της, σε δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως δεν έχει πλήρη εικόνα, «θα επιστρέψω στην Αθήνα να μελετήσω το ζήτημα και να απαντήσω αύριο», συμπλήρωσε αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά/ Είτε να κριθεί ότι δεν υπάρχει σοβαρό θέμα και η κ. Σπυράκη να παραμείνει στη θέση της, είτε να αποφασιστεί διαγραφή ή ακόμη και παραίτηση με πρωτοβουλία της ίδιας της ευρωβουλευτού της ΝΔ.

«Παραιτούμαι της ασυλίας»

Την ίδια ώρα, την παραίτησή της από την ευρωβουλευτική της ασυλία καταθέτει όπως η ίδια η Μαρία Σπυράκη δηλώνει, και ζητά το άμεσο ξεκαθάρισμα της υπόθεσης για την οποία ο Ευρωπαίος εισαγγελέας ζήτησε άρση ασυλίας.

 






Σύμφωνα με την ίδια, η υπόθεση αφορά στο επίδομα αλλοδαπής που ελάμβανε συνεργάτης της, χωρίς να έχει το απαιτούμενο διάστημα παραμονής στην έδρα του ευρωκοινοβουλίου. 

 






Όλα ξεκίνησαν μετά από έρευνα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), η οποία εντόπισε… «σκιές» στη διαχείριση της βουλευτικής της αποζημίωσης όσον αφορά τις αμοιβές Βοηθών της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Υπάρχει υπόνοια απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε» σημείωνε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη η κ. Σπυράκη είχε δώσει άτυπη άδεια σε κάποιον συνεργάτη της που είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας, κάτι το οποίο εντοπίστηκε από την OLAF και έτσι θα μπει στο στόχαστρο έρευνας της Δικαιοσύνης για κακοδιαχείριση.

 






Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This