Παρασκευή 25/6/2021

Εμείς κι… εμείς: Όλο και μικρότερος ο στόχος για τις εγγραφές μελών στον ΣΥΡΙΖΑ

Κατακόρυφα έπεσε ο στόχος εγγραφής μελών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (από τον αρχικό) μετά το πέμπτο εικοσιτετράωρο λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας isyriza.gr, αφού από εκεί που περίμεναν να γράψουν 178.000 μέλη στο κόμμα, είδαν την κίνηση και συμβιβάστηκαν και με 70.000! Τουλάχιστον, αυτό διαρρέει από την Κουμουνδούρου, με τα στελέχη να μοιάζουν ικανοποιημένα ακόμα και με ένα νούμερο περίπου 70% μικρότερο από την αρχική πρόβλεψη!

Από το κόμμα δεν δίνουν ακόμα τουλάχιστον επίσημα στοιχεία για την πορεία της εγγραφής νέων μελών, ωστόσο οι αρχικές προβλέψεις κατακρημνίστηκαν…

Από τις 178.000 έπεσε στις 70.000

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ επεδίωκαν την εγγραφή ενός από τους δέκα ψηφοφόρους του κόμματος. Στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς έλαβε 1.781.180 ψήφους, οπότε το 10% μεταφράστηκε σε 178.000 μέλη. Πολύ γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι ένα τέτοιο νούμερο θα ήταν ανέφικτο να το προσεγγίσουν, οπότε ο πήχης έπεσε στα περίπου 100.000 μέλη. Και πάλι, όμως, θα ήταν δύσκολο, οπότε ο στόχος μειώθηκε κι άλλο, στις 70.000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το κόμμα αριθμούσε περί τα 20.000 μέλη εκ των οποίων αρκετά ήταν ανενεργά. Τώρα, με την εκστρατεία ενημέρωσης «Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου» και τις συνεχείς περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα έχουν εγγραφεί μέσω της πλατφόρμας περίπου άλλα 7.000 νέα μέλη, με τη συντριπτική πλειοψηφία να είναι άτομα νεαρής ηλικίας.

Όσοι γράφονται στην πλατφόρμα, πάντως, δεν γίνονται και αυτόματα μέλη του κόμματος.

Για να γίνουν πλήρη μέλη θα πρέπει να πάνε σε κάποιο από τα κατά τόπους γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ανά την Ελλάδα, προκειμένου να παραλάβουν την ταυτότητά τους που θα έχει πάνω και έναν αύξοντα αριθμό. Αυτός ο αριθμός θα αποτελεί τον κωδικό με τον οποίο το εκάστοτε μέλος θα συμμετέχει σε διαδικτυακές συζητήσεις για τα πολιτικά τεκταινόμενα αλλά και θα του δίνει το δικαίωμα να καταθέτει προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τη χώρα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ