ΠΑΣΟΚ για food pass: Ο Μητσοτάκης παριστάνει τον θαυματοποιό πολλαπλασιάζοντας «τους πέντε άρτους και τους δύο ιχθύες»!

Εμπαιγμό για τους πολίτες αποτελεί το «10% πληθωρισμός, 10% επιστροφή» που είπε ο πρωθυπουργός

Must Read

Τον… θαυματοποιό επιχειρεί να παραστήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, σε σημερινή ανακοίνωσή του για το food pass που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, τονίζει πως «το προεκλογικό επίδομα που εξήγγειλε (…) προφανώς και δεν αντισταθμίζει τη διπλή αφαίμαξη των εισοδημάτων της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών».

«Το προεκλογικό επίδομα που εξήγγειλε χθες ο κ. Μητσοτάκης προφανώς και δεν αντισταθμίζει τη διπλή αφαίμαξη των εισοδημάτων της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, λόγω του υψηλού πληθωρισμού και των αυξημένων εσόδων από φόρους κατανάλωσης», αναφέρει συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ και καλεί τον πρωθυπουργό «αντί να εμφανίζεται σαν θαυματοποιός που πολλαπλασιάζει “τους πέντε άρτους και τους δύο ιχθύες”, για να καλύψει τις ανάγκες μιας ολόκληρης κοινωνίας, να υιοθετήσει άμεσα τις ρεαλιστικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα».

Κατόπιν, σημειώνει ότι «οι τιμές στα είδη διατροφής βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 13 ετών και ξεπερνούν κατά πολύ τον γενικό πληθωρισμό. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, σε ετήσια βάση οι τιμές στα τρόφιμα αυξήθηκαν 15%, με ορισμένα είδη μάλιστα, όπως γαλακτοκομικά και έλαια να φτάνουν έως και 25,3%. Γι’ αυτόν τον λόγο, αποτελεί εμπαιγμό το “10% πληθωρισμός, 10% επιστροφή” που είπε ο πρωθυπουργός, ειδικά για την προεκλογική περίοδο».

«Το food pass απορροφώντας ένα μικρό μόνο μέρος του πληθωρισμού λειτουργεί σαν ασπιρίνη και καταδεικνύει την αποτυχία του πολυδιαφημισμένου, πλην όμως τρύπιου, καλαθιού του νοικοκυριού», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.

Δ. Μάντζος: Μόνη ρεαλιστική λύση η αντιμετώπιση της ασυδοσίας της αγοράς

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πώς το μέτρο του food pass που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός «υπολείπεται της επίδρασης και του αποτελέσματος του πληθωρισμού στην ανατίμηση των βασικών προϊόντων. Άρα για εμάς, η συνταγή αυτή δεν βγαίνει» και αντιπρότεινε μια «πολιτική ρύθμισης και ελέγχου για την αντιμετώπιση της ασυδοσίας της αγοράς».

Ο Δημήτρης Μάντζος χαρακτήρισε πρόβλημα το ότι η ΝΔ «αντιγράφει την επιδοματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς δεν επενδύει στο κοινωνικό κράτος. «Δεν είναι αυτό κάτι για το οποίο μπορούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ να επιχαίρουν, παρά το γεγονός ότι και οι δύο αποδείχθηκαν πολύ συνεπείς σε αυτό το μοντέλο», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Επανέλαβε δε ότι από την πλευρά της παράταξής του «μιλάμε για διαρθρωτικά μέτρα και ρύθμιση της αγοράς με ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών και των μηχανισμών ελέγχου στην αγορά, ώστε να παταχθεί η αισχροκέρδεια και ο υπερπληθωρισμός κερδών εκεί που δεν πρέπει να υπάρχουν», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη της «φορολογικής δικαιοσύνης», δηλαδή της μείωσης των έμμεσων φόρων και ειδικά του ΦΠΑ.

Για την υπόθεση της Εύας Καϊλή και κατά πόσο αυτή θα πλήξει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο Δημήτρης Μάντζος έκανε λόγο για «ζημιά σε όλο το πολιτικό σύστημα, τόσο το ελληνικό όσο και το ευρωπαϊκό», καθώς και για «πληγή στην εμπιστοσύνη των πολιτών, ιδίως των νέων, στους θεσμούς», σημειώνοντας παράλληλα ότι «στο κόμμα μας πρέπει να πιστωθεί η ακαριαία αντίδραση σε αξιακό επίπεδο και το μήνυμα μηδενικής ανοχής στα ζητήματα διαφθοράς». Ξεκαθάρισε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης δεν προσπάθησε να καταλογίσει την κ. Καϊλή στη ΝΔ. Είπε απλά κάποιες ιστορικές αλήθειες που είναι λογικό να ενοχλούν».

Απαντώντας τέλος, στους «μετά Χριστόν προφήτες, είτε εντός είτε εκτός κόμματος», ο κ. Μάντζος είπε ότι «δεν μπορούσαμε να ξέρουμε ότι κάτω από την τοποθέτηση της κ. Καϊλή για το Κατάρ, υπάρχει διαφθορά. Είναι πολύ σημαντικό να λειτουργούν οι θεσμοί της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This