Τώρα αρχίζει το «παιχνίδι» του ΣΥΡΙΖΑ με τις κάλπες!

Πώς οι παρακρατικοί μηχανισμοί του Μαξίμου ευνοούν την αξιωματική αντιπολίτευση, παρά τον εσωτερικό διχασμό για το επίδομα των 600 ευρώ σε ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό

Must Read

Το καλό (ή κακό, όπως το πάρει κανείς…) με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το ένα λάθος μοιάζει ίδιο ακριβώς με το προηγούμενο. Ο,τι αρχίζει δηλαδή ως τραγωδία επαναλαμβάνεται με προβλέψιμη συνέπεια στην επόμενη αστοχία. Κανένας δεν σκέφτεται να σπάσει το «καλούπι». Το αποτέλεσμα είναι συχνά το κόμμα να θυμίζει εκείνον τον αφελή στο ανέκδοτο, ο οποίος βλέπει μπροστά του μια μπανανόφλουδα και σκέφτεται απελπισμένος «κοίτα να δεις που πάλι θα την πατήσω!». Αυτό πλέον καταντά να μοιάζει με ασυγχώρητη φάρσα…

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Την περασμένη Τρίτη στη Βουλή η εισηγήτρια του κόμματος Γιώτα Πούλου, σε συνεννόηση προφανώς με τον αρμόδιο τομεάρχη Εσωτερικών Κώστα Ζαχαριάδη, μίλησε ευμενώς για την τροπολογία με την οποία δίνεται (προεκλογικό) επίδομα 600 ευρώ αποκλειστικά σε Αστυνομία και Λιμενικό. Ατυχώς, γιατί -όπως όλα δείχνουν, αυτή είναι η πραγματική εκδοχή- την ώρα της ψηφοφορίας πάτησε κατά λάθος το «όχι», προκαλώντας σύγχυση για την πραγματική στάση του κόμματος. Η επιλογή αυτή διορθώθηκε την επόμενη μέρα, ώστε να φαίνεται στα πρακτικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως και το ΚΚΕ) υπερψηφίζει αναφανδόν την κυβερνητική τροπολογία. Κι εδώ κάπου άρχισαν τα όργανα…

Ενας καταιγιστικός χορός αρνητικών σχολίων άρχισε να ξετυλίγεται στο διαδίκτυο, όπου οργισμένα μέλη και χαμηλόβαθμα κομματικά στελέχη εν βρασμώ ψυχής κατήγγειλαν ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα βρήκε την ώρα να συγκατατεθεί σε μια ρύθμιση τύπου «Μαυρογιαλούρου», όπως τη χαρακτήρισε ο τομεάρχης Δημόσιας Τάξης Χρήστος Σπίρτζης, την ημέρα που ανακοινωνόταν ο θάνατος του άτυχου 16χρονου Τσιγγάνου στη Θεσσαλονίκη από τα φονικά πυρά αστυνομικού.

Διαχωριστικές γραμμές

Ο εκκωφαντικός θόρυβος και οι φωνές των αγανακτισμένων έφτασαν κάποια στιγμή και στους ψηλότερους ορόφους, φέρνοντας ξανά στην επιφάνεια τις παλιές διαχωριστικές γραμμές. Περί τα 10 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας (Π. Σκουρλέτης, Ν. Φίλης κ.ά.) ζήτησαν έκτακτη σύγκληση του οργάνου, ενώ την ίδια στιγμή σε κείμενο που συγκέντρωσε πάνω από 450 υπογραφές, κυρίως των λεγόμενων «Δικαιωματιστών» και χωρίς «βαριά» ονόματα από την «Ομπρέλα», εκφραζόταν έντονη διαμαρτυρία για την υπερψήφιση της τροπολογίας.

Στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Είναι μια πράξη που προκαλεί αποστροφή και έντονο προβληματισμό στον κόσμο της Αριστεράς. Αφού την εμφανίζει να ταυτίζεται με απεχθείς και καταδικασμένες από την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος όψεις του παλαιοκομματισμού, που καμιά σχέση δεν έχουν με την ταξική μεροληψία και την απαραίτητη ενίσχυση των πιο ευάλωτων στρωμάτων της κοινωνίας, (…) ενώ επιβραβεύει και παροτρύνει τους πραίτορες του κ. Θεοδωρικάκου και του κ. Μητσοτάκη, να εκτελούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση το έργο της καταστολής και του αυταρχισμού».

Πού είναι το τραγικό; Ότι το ίδιο ναυάγιο για τον ίδιο λόγο (επίδομα αστυνομικών) και την ίδια αιτία (βίαιη καταστολή στις πορείες για τον Γρηγορόπουλο) είχε επαναληφθεί και το 2020!

Τροπολογία

Υπό τον φόβο τώρα η κρίση να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να εκτεθεί ακόμα περισσότερο στη δημόσια χλεύη, ο Α. Τσίπρας συγκάλεσε το προεδρείο της Κ.Ο. το πρωί της Τετάρτης (Ολγα Γεροβασίλη, γραμματέας Κ.Ο., Θανάσης Θεοχαρόπουλος, διευθυντής, Δ. Βίτσας, αντιπρόεδρος Βουλής, και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Ε. Τσακαλώτος, Π. Σκουρλέτης και Γ. Ραγκούσης), όπου αποφασίστηκε σε… επόμενο νομοσχέδιο να κατατεθεί τροπολογία, με την οποία θα ζητείται η επέκταση της (προεκλογικής) παροχής στους υγειονομικούς και τους εκπαιδευτικούς.

Η ζημιά βεβαίως είχε γίνει και ανέδειξε τον ίλιγγο που ταλαιπωρεί την Κουμουνδούρου κάθε φορά που βρίσκεται μπροστά σε επιλογές οι οποίες χλευάζουν αναιδώς τις κατά καιρούς δηλώσεις του προέδρου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Στην πραγματικότητα, λένε ακόμα και στελέχη του, κυρίως από την πλευρά των «Συμμάχων», ο ΣΥΡΙΖΑ (πρέπει να) είναι κόμμα εξουσίας, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να συμπεριφέρεται με «συστημική συνέπεια» και τις δέουσες «αξιακές εκπτώσεις», αλλά η μειοψηφία αρνείται ακόμα να το παραδεχθεί. Το αποτέλεσμα είναι να πατάει τα κορδόνια του στο ίσιωμα.

Κι αυτό γιατί η περίοδος που διανύουμε, ύστερα από μήνες, κουβαλάει την εύνοια του καιρού για την αξιωματική αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά δείχνουν να έχουν στερέψει απελπιστικά από επικοινωνιακές επινοήσεις. Αντίθετα, βυθίζονται όλα και πιο βαθιά στα σκοτεινά νερά των παρακρατικών μηχανισμών που το ίδιο το Μαξίμου έστησε και σε συνειδητά «θατσερικές» επιλογές (ακρίβεια σε όλα τα μέτωπα, διάλυση δημόσιας Υγείας και Παιδείας, σκάνδαλο υποκλοπών, κλειστά συστήματα αναθέσεων, αδιαφάνεια, μίζες, «Πάτσηδες», εκτεταμένη διαφθορά κι αμόλα κορδέλα…) που προκαλούν πυκνή λαϊκή δυσαρέσκεια κι έκαναν το άστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη να μοιάζει τώρα με ξεθωριασμένη καρικατούρα αυτού που κάποτε υπήρξε.

Το σκάνδαλο Καϊλή φέρνει πιο κοντά Κουμουνδούρου και Χαρ. Τρικούπη

Επιπλέον, η υπόθεση της επηρμένης και υπερτιμημένης Εύας Καϊλή, που αξιοποίησε την παρουσία της στην Ευρώπη προκειμένου -για να το πούμε λαϊκά κι ευθύβολα- «να κονομήσει», λειτουργεί, όπως φαίνεται, ως καταλύτης που φέρνει πιο κοντά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Η πρόσφατη δήλωση Ανδρουλάκη «πρέπει να στείλουμε τη Ν.Δ. στην αντιπολίτευση» και η αναγνώριση της ανάγκης για «προοδευτική διακυβέρνηση» είναι τροχιοδεικτικές, παρά το γεγονός ότι η Χ. Τρικούπη θα συνεχίσει για προφανείς υπαρξιακούς λόγους να καταγγέλλει τον «λαϊκισμό» του Τσίπρα, ο οποίος, όπως εύστοχα παρατηρεί, ενώ ψήφισε την απλή αναλογική για να διευκολύνει συμμαχικές κυβερνήσεις, τώρα δηλώνει ότι αν έρθει δεύτερο κόμμα στις πρώτες κάλπες, δεν θα σχηματίσει «κυβέρνηση ηττημένων»…

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, ρίχνει τις γέφυρές του κι από κει που σχολίαζε ειρωνικά ότι τους «δούρειους ίππους» τους καταλαβαίνεις προτού τους βάλεις στην Τροία, τώρα υιοθετεί ακέραιο το οπλοστάσιο του Ν. Ανδρουλάκη, υποστηρίζοντας δημόσια και αυτός ότι η Καϊλή δούλευε για λογαριασμό του Μαξίμου.

Ασφαλώς δεν θέλει ιδιαίτερες ικανότητες για να προβλέψει κανείς ότι οι κάλπες είναι κοντά. Και τα ποιοτικά στοιχεία των εταιριών, αλλά και οι μετρήσεις που κάνει το συριζαϊκό Ιδρυμα «Ν. Πουλαντζάς» επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με συνομιλητές του προέδρου, ότι «το παιχνίδι τώρα αρχίζει». Οπότε, εν αναμονή εξελίξεων, προσδεθείτε…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This