Σήμερα η ώρα της κρίσης για την Εύα Καϊλή – Θα κατηγορήσει τον Τζόρτζι στους Βέλγους δικαστές

Θα δηλώσει «προδομένη» από τον σύντροφό της

Must Read

Προδομένη από τον σύντροφό της η Εύα Καϊλή ετοιμάζεται να δώσει σήμερα ενώπιον των βελγικών διωκτικών Αρχών την πιο κρίσιμη μάχη της ζωής της. Με τους βασικούς πρωταγωνιστές του Κατάρ-gate να έχουν ήδη «κελαηδήσει», η ευρωβουλευτής θα επιχειρήσει σήμερα να πείσει τους Βέλγους δικαστές πως δεν έχει καμία εμπλοκή με το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει λάβει χώρα στην ιστορία του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες, δήλωσε αργά χθες το απόγευμα πως όλα τα ενδεχόμενα για τη συνέχιση της προφυλάκισης ή όχι της ευρωβουλευτού είναι ανοιχτά. Ωστόσο, ο ίδιος έκανε μια δήλωση ενδεικτική της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει η ευρωβουλευτής.

«Η κυρία Καϊλή είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη και αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της. Τον εμπιστεύτηκε και τη διέψευσε» είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δείχνοντας πως… η Εύα θα κατηγορήσει τον Ιταλό «Αδάμ» για το «μήλο»! «Αύριο δεν θα κριθεί εάν είναι ένοχη ή αθώα» προσέθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος, αλλά «εάν θα παραμείνει προφυλακισμένη ή όχι». Σε σχέση με το τι εκτιμούν ο ίδιος και ο συνάδελφός του κ. Ριζόπουλος, που έχει επίσης αναλάβει την υπεράσπιση της κυρίας Καϊλή, για την απόφαση του δικαστηρίου, επεσήμανε ότι καμία πρόβλεψη δεν είναι ασφαλής.

Επιχειρήματα

Ωστόσο, ο γνωστός δικηγόρος των Αθηνών τόνισε πως υπάρχουν ισχυρά νομικά επιχειρήματα για να αφεθεί ελεύθερη. «Ούτε ύποπτη φυγής είναι ούτε έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει τα αποδεικτικά στοιχεία. Με καθαρά νομικά κριτήρια, είμαι αισιόδοξος» σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.




Ωστόσο η αισιοδοξία του κ. Δημητρακόπουλου δεν φαίνεται να βασίζεται στην πραγματικότητα, καθώς οι αποκαλύψεις που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας από τον ιταλικό, τον βελγικό αλλά και τον ελληνικό Τύπο έχουν τυλίξει σε ένα σκοτεινό πέπλο την άλλοτε λαμπερή και απαστράπτουσα Εύα Καϊλή.

Χθεσινό δημοσίευμα της «La Repubblica» «καίει» την Εύα Καϊλή, αφού αποκαλύπτει ότι η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου γνώριζε για το κύκλωμα μίζας που περιστρεφόταν γύρω από τον Φραντσέσκο Τζόρτζι και τον Αντόνιο Παντσέρι. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ίδια ισχυρίστηκε στον εισαγγελέα πως «ήξερα για τις δραστηριότητες του Παντσέρι και ήξερα ότι υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες χρήματα στο σπίτι μου».

Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η Εύα Καϊλή, μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Παντσέρι και δύο ευρωβουλευτές για την έρευνα που είχε ξεκινήσει γύρω από το Κατάρ-gate, ένα στοιχείο που, αν επιβεβαιωθεί, τότε θα λειτουργήσει επιβαρυντικά για την ίδια. Μάλιστα, η εφημερίδα εξηγεί ότι αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίστηκε η σύλληψη της κυρίας Καϊλή, η οποία αρχικά δεν είχε προγραμματιστεί. Ακόμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «La Repubblica», η επ’ αυτοφώρω μορφή του εγκλήματος, δηλαδή η εύρεση των χαρτονομισμάτων στο σπίτι και η προσπάθεια αλλοίωσης των αποδεικτικών στοιχείων, ήτοι η «απόδραση» του πατέρα της και η ειδοποίηση τριών ατόμων για την έρευνα, έπεισαν τους Βέλγους να τη συλλάβουν. Οι Αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι γύρω από τις υπόγειες διαδρομές του μαύρου χρήματος, και σε αυτό το πλαίσιο περνούν από «κόσκινο» όλες τις αγορές του ζεύγους Τζόρτζι – Καϊλή.

Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στη βαλίτσα με τα χρήματα που μετέφερε ο πατέρας της Εύας Καϊλή, όταν συνελήφθη έξω από ξενοδοχείο, υπήρξαν και ευρήματα για τα οποία η κόρη του θα κληθεί να δώσει απαντήσεις. Συγκεκριμένα, εκτός από τις 600.000 ευρώ, η βαλίτσα περιείχε μπιμπερό, γάλα και ένα iPad, που φέρεται ότι χρησιμοποιούσε η μόλις δύο ετών κόρη της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πάντως, η οποία θα δώσει σήμερα εξηγήσεις για το Κατάρ-gate και τις κατηγορίες που της προσάπτουν, θα επιχειρήσει να πείσει τις Αρχές ότι δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα. Η ίδια ζητά να αποφυλακιστεί, και ένα από τα βασικά επιχειρήματά της είναι ότι θα πρέπει να μεγαλώσει το παιδί της, ενώ υποστηρίζει ότι δεν είχε καμιά ανάμειξη με την υπόθεση. Ωστόσο οι Αρχές του Βελγίου φαίνεται πως είναι έτοιμες για όλα τα ενδεχόμενα, καθώς είθισται στις φυλακές του Χάρεν οι κρατούμενες να έχουν μαζί τα παιδιά τους. Πέντε ειδικά διαμορφωμένα υπνοδωμάτια μπορούν να φιλοξενήσουν τις μητέρες με τα μωρά τους, ενώ οι υπερσύγχρονες φυλακές διαθέτουν εσωτερικό και εξωτερικό παιχνιδότοπο, αλλά και έναν μικρό κήπο.
Σε κάθε περίπτωση, οι δικαστικές Αρχές θα κρίνουν σήμερα αν η 44χρονη πολιτικός θα προφυλακιστεί ή όχι.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This