Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Κυριάκος: Το μετρό Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί τον Απρίλιο του 2023

Ικανοποιημένος δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την εξέλιξη των έργων στη Θεσσαλονίκη, μετά τις δύο συνεχόμενες συσκέψεις που είχε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Κύριος Μητσοτάκης, όσον αφορά το μετρό είπε ότι θα λειτουργήσει στο σύνολό του τον Απρίλιο του 2023 και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) θα δώσει την έγκρισή του μέχρι το τέλος του έτους, για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων στον σταθμό Βενιζέλου, στις αστικές συγκοινωνίες η κατάσταση θα βελτιωθεί ουσιαστικά στις αρχές του 2020, μετά και τη συνεργασία του ΟΑΣΘ με τα ΚΤΕΛ, ενώ για το ζήτημα του Fly Over της περιφερειακής οδού, τόνισε πως μπορεί και να δημοπρατηθεί εντός του έτους.

«Μου δόθηκε η ευκαιρία με τους φορείς της πόλης να κάνουμε μια αποτίμηση της προόδου για όλα τα σημαντικά έργα, για πρωτοβουλίες που είχα την ευκαιρία να εξαγγείλω στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Χαίρομαι, διότι τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα τα οποία είχαμε θέσει. Θα υπάρχει και μια αναλυτική ενημέρωση από την Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης και από το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για τα ακριβή χρονοδιαγράμματα και για τις δεσμεύσεις οι οποίες ανελήφθησαν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολούθως στάθηκε σε τρία ζητήματα για τα οποία επισήμανε τα εξής:
1. Μετρό
«Εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευσή μας. Το μετρό θα λειτουργήσει εξ ολοκλήρου, θα παραδοθεί τον Απρίλιο του 2023, με τον σταθμό στην Βενιζέλου να αναδεικνύει με τον σωστό τρόπο την πλούσια πολιτιστική παράδοση της πόλης. Εκτιμούμε ότι μέχρι τα τέλη του έτους το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα έχει δώσει την έγκρισή του για να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση την οποία έχω ήδη δρομολογήσει».

2. Αστικές Συγκοινωνίες
«Ήδη έχουν ενταχθεί στον στόλο του ΟΑΣΘ αρκετά λεωφορεία, ώστε κάπως να ανακουφιστεί η κατάσταση. Σημαντική πρόοδο, όμως, θα δούμε από τις αρχές του έτους όταν θα συναφθεί και θα ξεκινήσει η σύμβαση με τα ΚΤΕΛ. Τότε θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά το πρόβλημα των Αστικών Συγκοινωνιών στην πόλη».

3. «Fly Over» (η νέα υπέργεια) της Περιφερειακής Οδού
«Θα υπάρχουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις από το υπουργείο Υποδομών, έργο το οποίο προχωράει πολύ γρήγορα και εκτιμούμε ότι θα μπορεί να δημοπρατηθεί εντός ενός έτους. Τονίζω, ότι είναι ένα έργο απολύτως κρίσιμο και καθοριστικό για να ανακουφιστεί το μεγάλο κυκλοφοριακό βάρος το οποίο επωμίζεται η Περιφερειακή».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ