Σάλος με το δημοσίευμα των Times για τα Γλυπτά του Παρθενώνα! Τι σκοτεινό παιχνίδι παίζει ο Μητσοτάκης;

Εν κρυπτώ συμφωνία του Μητσοτάκη (;) που αποτελεί τεράστια ήττα για την Ελλάδα

Must Read

Αναστάτωση και αναβρασμό έχει προκαλέσει το νέο δημοσίευμα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, που αποκαλύπτει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει σκοτεινό παιχνίδι ερήμην ακόμα και του υπουργείου πολιτισμού. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, όπως όλα δείχνουν, ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται να πράξει το αδιανόητο, δηλαδή να αναγνωρίσει νόμιμη κατοχή των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα από το βρετανικό μουσείο!

Όπως μεταδίδουν πολλά διεθνή ΜΜΕ, η Ελλάδα του Μητσοτάκη για πρώτη φορά ετοιμάζεται να αλλάξει στάση και να αναγνωρίσει ότι τα Γλυπτά ανήκουν στην Βρετανία, αφού κανονίζει deal με την Βρετανία για τον δανεισμό τους.

Μάλιστα, σε νέο δημοσίευμα των Times, ο αρθρογράφος συγχαίρει τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου Τζόρτζ Όσμπορν για την συμφωνία που έκανε με τον Μητσοτάκη, και όπως τονίζει θα ανακοινωθεί επισήμως το προσεχές διάστημα.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για συμφωνία που αφορά τα… «μάρμαρα του Έλγιν» και αναφέρει ότι θα μεταφερθούν στην Αθήνα με δανεισμό αορίστου χρόνου, με αντάλλαγμα τη μεταφορά άλλων αρχαιοτήτων που εκτίθενται στο Μουσείο της Ακρόπολης, επίσης σε μορφή δανεισμού.

Σύμφωνα με τους Times το deal που έκανε ο Μητσοτάκης παρακάμπτει το εμπόδιο του νόμου της Βρετανίας που ορίζει ότι οι εντολοδόχοι του Βρετανικού Μουσείου κατέχουν τις ζωφόρους και απαγορεύεται να τις παραχωρήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το Υπουργείο Πολιτισμού διέψευσε αντίστοιχο ρεπορτάζ του Bloomberg που έκανε λόγο για συμφωνία με τη μορφή δανεισμού και μέχρι σήμερα συνεχίζει να τηρεί σιγήν ιχθύος για τα καταιγιστικά διεθνή δημοσιεύματα.

Εν κρυπτώ συμφωνία του Μητσοτάκη που αποτελεί τεράστια ήττα για την Ελλάδα

Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για εν κρυπτώ διαπραγμάτευση που έκανε ο ίδιος ο Μητσοτάκης με δική του πρωτοβουλία, λίγο πριν τις εκλογές, ωστόσο πρόκειται για μια κίνηση που αποτελεί μεγάλη ήττα για την χώρα μας, καθώς θα είναι σαν να δέχεται ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στο Βρετανικό Μουσείο και όχι αρχαιότητες που έκλεψε ο Έλγιν από την Ελλάδα! 

Δεν διέψευσε ο Οικονόμου

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ερώτηση που δέχτηκε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με τα διεθνή δημοσιεύματα, ο ίδιος απάντησε γενικά και αόριστα χωρίς να διαψεύδει την επαίσχυντη συμφωνία που αποκαλύπτουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ: «Είναι διαρκής επιδίωξή μας η επανένωσή τους και ότι η κυβέρνηση με επαγγελματισμό και πλήρη σεβασμό σε όλες τις παραμέτρους θα συνεχίσει να επιδιώκει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This