Βαρίδι…

Must Read

Βαρίδι για την κυβέρνηση αναδεικνύεται ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος φέρεται ότι χαράσσει και ακολουθεί προσωπική στρατηγική για να υπερασπιστεί τον εαυτό του στην υπόθεση του σκανδάλου της Novartis.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Γεωργιάδης επέλεξε να έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα, εκθέτοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τώρα βάλλεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και καλείται να διαλέξει ανάμεσα στο να συνετίσει τον απείθαρχο υπουργό του ή να τον εκδιώξει από την κυβέρνηση.

Τα χθεσινά επεισόδια στην υπόθεση αυτή είναι χαρακτηριστικά του πανικού στον οποίο βρίσκεται ο Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς το πρωί δήλωνε, με αφορμή το αίτημα της Ν.Δ. να εξαιρεθεί από τη σύνθεση της Προανακριτικής Επιτροπής ο Παύλος Πολάκης, ότι η κυβέρνηση θα δείξει ψυχραιμία και δεν θα επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει σε αρένα την Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis και τον Παπαγγελόπουλο.

Όμως λίγο αργότερα προέβη σε δηλώσεις από τη Βουλή, με τις οποίες, χωρίς κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, κατήγγειλε ονομαστικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ότι μαζί με τον Παύλο Πολάκη μπορεί και να έπαιρναν μίζες από τις φαρμακευτικές εταιρίες.

«Εδώ και μέρες ο κύριος Τσίπρας με καλεί δημοσίως να αποκαλύψω για ποιους πιστεύω ότι πιθανόν να χρηματίστηκαν από φαρμακευτικές εταιρίες. Εγώ δεν απαντούσα τόσες μέρες γιατί δεν είναι σωστό να κάνουμε πολιτική με εικασίες» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» αναιρώντας όσα προείπε, ο υπουργός Ανάπτυξης μετήλθε τις μεθόδους για τις οποίες καταγγέλλει τους αντιπάλους του, περί σκευωρίας, και συμπλήρωσε: «Θεωρώ λοιπόν ότι πράγματι μπορεί να χρηματίστηκαν ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Πολάκης για τον νόμο που έφεραν για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση φαρμάκων. Θα μπορούσε να αποτελεί προϊόν διαφθοράς, καλό είναι κάποτε να μας το εξηγήσουν».

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που κάλεσε τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει. «Θα έχει, φαίνεται, τους λόγους του να αγχώνεται, καθώς η έρευνα της Δικαιοσύνης που τον αφορά παραμένει σε εξέλιξη» ανέφερε η Κουμουνδούρου, χαρακτηρίζοντας γκεμπελικές χυδαιότητες για αντιπερισπασμό τις δηλώσεις Γεωργιάδη, και κατάληξε υπογραμμίζοντας:

«Το θέμα δεν είναι ο ίδιος, αλλά ο πρωθυπουργός που τον ανέχεται. Τα περιθώρια των ελιγμών στενεύουν. Ή τον στέλνει σπίτι του απόψε ή ταυτίζεται πλέον απόλυτα με αυτόν και τις αθλιότητές του, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει στο μέλλον». Στο ίδιο μήκος κύματος παρενέβη από το βήμα της Βουλής και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις Γεωργιάδη δεν αποτελούν πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για την ίδια την κυβέρνηση και τη Ν.Δ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This