Εξηγήσεις για τον Διευθυντή Ασφάλειας της ΕΛΑΣ και την Greek Mafia ζητούν Σπίρτζης-Γεροβασίλη

«Είναι προφανές ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη γνώριζε»

Must Read

Εξηγήσεις για το δημοσίευμα των Reporters United που αποκαλύπτει ότι ο Διευθυντής ασφάλειας της ΕΛΑΣ είναι κατηγορούμενος στη δίκη της Greek Mafia ζητούν από τον Τάκη Θεοδωρικάκο η Όλγα Γεροβασίλη και Χρήστος Σπίρτζης.

«Είναι προφανές ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη γνώριζε» αναφέρουν η γραμματέας ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτουν μεταξύ άλλων ότι «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαν παραιτηθεί…»

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Προφανώς δεν αισθάνεται καμία υποχρέωση ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος να απαντήσει σε χθεσινό (11 Ιανουαρίου 2023) δημοσίευμα των Reporters United, των δημοσιογράφων Νικόλαου Λεοντόπουλου, Θοδωρή Χονδρόγιαννου, Χριστόφορου Κάσδαγλη και Μπάμπη Πολυχρονιάδη με τίτλο:

«Ο Διευθυντής ασφάλειας της ΕΛΑΣ κατηγορούμενος στη δίκη της Greek Mafia», που αποκαλύπτει ότι ο Ταξίαρχος, κ. Δάβαλος, τοποθετήθηκε, τον Μάρτιο του 2022, Διευθυντής Ασφαλείας Αττικής, παρότι ήταν κατηγορούμενος στη δίκη της Greek Mafia.

Ούτε αισθάνεται την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις στο δημοσίευμα της Καθημερινής, του δημοσιογράφου κ. Γιάννη Σουλιώτη, στις 7 Μαίου 2022, σε ανύποπτο χρόνο δηλαδή, που αναφέρει ότι ο εν λόγω Διευθυντής παρότι κατηγορούμενος στην υπόθεση της Greek mafia, «ζήτησε και πήρε από τους χειριστές τον φάκελο της έρευνας», μετά τη δολοφονία Σκαφτούρου.

Να υπενθυμίσουμε ότι με εντολή του Αλέξη Τσίπρα ο φάκελος της Greek mafia εστάλη στην Δικαιοσύνη, το 2018.

Να υπενθυμίσουμε ότι 3.5 χρόνια, κυβέρνησης Μητσοτάκη, δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα από την μη συνδρομή των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, στην δικαστική διερεύνηση, που μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις λαμβάνουν άλλη διάσταση προς διερεύνηση.

Να δηλώσουμε ότι απαιτούμε άμεσα δημόσιες εξηγήσεις από τον κ. Θεοδωρικάκο για την αποκάλυψη αυτή.

Είναι προφανές ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη γνώριζε.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαν παραιτηθεί…

Στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν απαντούν εδώ και 24 ώρες στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις, τοποθέτησης κατηγορούμενου Αξιωματικού, στην Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής για να χειρίζεται άμεσα σχετιζόμενη υπόθεση.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή «Η μεγάλη διαφορά είναι ότι η ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ ως γνωστό παρακολουθούσε τη λεγόμενη Greek Mafia ενώ επί των ημερών σας διοικούνταν από τη Greek Mafia».

Δυστυχώς από ότι φαίνεται οι διαφορές αυτές δεν περιορίζονται μόνο στην ΕΥΠ…

Η ανάγκη για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, που θα επαναφέρει το κράτος δικαίου, την δημοκρατία και τη δικαιοσύνη παντού είναι απαίτηση κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας».

Δείτε επίσης: Εισαγγελέας για «Greek Mafia»: Προτείνει απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This