Βουλή: Εκτίθεται ανεπανόρθωτα η ΝΔ- Αρνήθηκε την κλήση Ράμμου! – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Αρνούνται να ανταποκριθούν στο αίτημα Ράμμου

Must Read

Ανεπανόρθωτη έκθεση και επιβεβαίωσης εμμέσως πλην σαφώς ότι κάτι τρέχει με το σκάνδαλο των υποκλοπών αποτελεί η πρωτοφανής «κίνηση» του κόμματος της ΝΔ να αρνηθεί να ενημερωθεί από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο για όσα έχουν προκύψει από τις έρευνές της για τις υποκλοπές!

Στη συνεδρίαση της Βουλής για το συγκεκριμένο θέμα, η πλειοψηφία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας είπε «όχι» στο σχετικό αίτημα Ράμμου.

Το αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση, ενώ ο Χρ. Ράμμος θα κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τον Φεβρουάριο με την διαδικασία του αιτήματος από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Επισημαίνεται ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν να κληθεί ο Χρ. Ράμμος στη Θεσμών.

Όμως η ΝΔ δυσφόρησε ακόμη και για τα προφανή, όπως γιατί ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ζητά η συνεδρίαση της Επιτροπής να είναι απόρρητη.

«Δεν ξέρω αν μπορεί να αποφασίζει αν θα είναι απόρρητη η συνεδρίαση», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Μπούρας.

Για «πολιτικοποίηση» του Ράμμου έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκόπουλος αναφέροντας πως «δεν είμαι βέβαιος πόσο ο Χρ. Ράμμος κινείται στα όρια της ανεξαρτησίας που ορίζει το Σύνταγμά μας» ότι «κάνει πολιτική με αυτό το αίτημά του».

«Είναι πρωτοφανές να αυτοπροσκαλείται ο επικεφαλής μιας Ανεξάρτητης Αρχής. Τι είναι αυτό; Κάνει πολιτική εκτός των συνταγματικών του ορίων. Έχω ρωτήσει και δημόσια τον κ. Ράμμο, αλλά δεν έχω λάβει απάντηση», είπε ο Χρ. Μαρκόπουλος.

«Δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις πως πρέπει να συνεδριάσει η Επιτροπή», συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Στυλιανίδης προσθέτοντας ότι «δημιουργούμε ένα κακό προηγούμενο» και ότι «προσπαθώ να σταματήσω την εργαλειοποίηση των ανεξάρτητων αρχών και την υπέρβαση του ρόλου τους σε σχέση με τη Δικαιοσύνη και την Βουλή».

«Προφανώς θέλει απόρρητο γιατί μιλά για ΕΥΠ. Θέλει IQ πάνω από 50; Τώρα προσγειώθηκε το διαστημόπλοιο σε σας; Να έρθει άμεσα. Βάλτε το αίτημα σε ψηφοφορία. Να σηκώσουν χεράκια. Δεν είναι διά της ενοράσεως», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, ενώ ο Νίκος Βούτσης καλούσε τον πρόεδρο της Επιτροπής να μην τα βάζει με τον Ράμμο.

«Ενδιαφέρεται η Επιτροπή μας να μάθει τα στοιχεία αυτά που βρήκε ο Ράμμος; Είναι δικό μας θέμα. Δεν θα μείνουν κρυφά όσα στοιχεία έχει συγκεντρώσει», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Επιτροπής πρόσθεσε: «θέλετε να το σκεφτείτε και άλλο; Αν η γνώμη σας είναι να πάμε στην επόμενη συνεδρίαση διευκολύνει. Τι ζητάτε; Να έρθει στην επόμενη συνεδρίαση ή να μαζέψουμε υπογραφές και όποτε έρθει;».

Η συζήτηση έληξε με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να ανακοινώνει την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Λυπάμαι για όσα άκουσα. Θλιβερή η μέρα για την Επιτροπή, το κοινοβούλιο και τον κοινοβουλευτισμό. Δεν αναφέρομαι μόνο στις ανοίκειες επιθέσεις των βουλευτών στην ΑΔΑΕ. Αναφέρομαι στη δική σας απόφαση που συντελεί στη συσκότιση», τόνισε ο Γ. Κατρούγκαλος και είπε στον Θ. Μπούρα: «ήλπιζα ότι θα θέλατε να συντηρήσετε το προσωπικό σας κύρος και την θεσμική αποστολή της Επιτροπής. Δεν το κάνατε. Εμείς δεν μπορούμε να συνεργήσουμε σε αυτό. Συνεργοί σε προσπάθεια αυτοκατάργησης της Επιτροπής δεν θα γίνουμε». Για προσχηματική αποχώρηση έκανε λόγο ο Θ. Μπούρας.

Δείτε επίσης:

Υποκλοπές: Ο κ. Ράμμος θα ζητήσει να ενημερώσει την ολομέλεια της Βουλής για την έκθεση της ΑΔΑΕ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This