Η «δημοκρατία» βαθμολογεί την Κυβέρνηση – Μετεξεταστέοι οι περισσότεροι υπουργοί!

Must Read

Πιο κακοί… μαθητές ήταν αυτή τη βδομάδα οι υπουργοί της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία», που βαθμολόγησε το υπουργικού συμβουλίου με βάση τα πεπραγμένα των τελευταίων ημερών του Οκτωβρίου.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι από τους υπουργούς κρίνονται μετεξεταστέοι, καθώς αρκετοί πήραν κάτω από τη βάση, κάποιοι έπιασαν τη βάση και ελάχιστοι είναι αυτοί που πήραν καλό βαθμό.

Με άριστα το «10» λοιπόν, οι βαθμολογίες της «δημοκρατίας» είναι οι παρακάτω:

  • Τάκης Θεοδωρικάκος
    Η συμφωνία για την ψήφο των αποδήμων καταγράφεται ως επιτυχία του Τ. Θεοδωρικάκου, καθώς δίνει επιτέλους λύση στο αυτονόητο δικαίωμα που στερούνταν οι Ελληνες του εξωτερικού. Ο υπουργός κινήθηκε ευέλικτα στα όρια που είχε χαράξει το Μαξίμου και υιοθέτησε ρεαλιστικά προτάσεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Παρά την «παραφωνία Διαματάρη.
    -ΒΑΘΜΟΣ: 9

  • Κώστας Καραμανλής
    Ο Κώστας Καραμανλής προχώρησε σε νομοθετική πρωτοβουλία για να ξεμπλοκάρουν διαγωνισμοί μικρών και μεγάλων έργων που είχαν μπλέξει σε κυκεώνα προσφυγών. Κάποιοι διαγωνισμοί δεν θα αποφύγουν την ακύρωση.
    -ΒΑΘΜΟΣ: 8

  • Νίκος Δένδιας
    Η συνεχιζόμενη τακτική των ήπιων τόνων και τα περί διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία δεν έχουν αποδώσει έως τώρα. Τουναντίον. Οσο δίνουμε χώρο τόσο θα ζητούν περισσότερα. Καλό είναι λοιπόν ο Νίκος Δένδιας να στέλνει μήνυμα αποφασιστικότητας στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου.
    -ΒΑΘΜΟΣ: 6

  • Γιάννης Πλακιωτάκης
    Ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει το σχέδιο και καταργεί το κρατικό μονοπώλιο στη ναυτική εκπαίδευση ο Γ. Πλακιωτάκης. Μα-κάρι, για να μην τρέχουν τα παιδιά μας σε Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία! Δυο φορές το σχέδιομ«κόλλησε στα συρτάρια του υπουργείου. Μία επί Γ. Ανωμερίτη και μία επί Μ. Βαρβιτσιώτη, επει-δή «άλλαξε ο υπουργός». Μάλλον πάμε για «Τρίτη και τυχερή»…
    -ΒΑΘΜΟΣ: 6

  • Χρήστος Σταϊκούρας
     Καθαρά… πολιτική ήταν η εβδομάδα  για τον Χρήστο Σταϊκούρα. Εδωσε τη μάχη του Προϋπολογισμού στη Βουλή, άφησε ανοιχτό παράθυρο για νέες μειώσεις ΕΝΦΙΑ και άλλων φόρων, ενώ φρόντισε να ενημερώσει τους πάντες ότι η πρώην κυβέρνηση δεν άνοιξε ποτέ τον λογαριασμό στήριξης πλεονασμάτων που είχε ανακοινώσει…
    -ΒΑΘΜΟΣ: 6

  • Κυριάκος Πιερρακάκης
    Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αυτή την εβδομάδα ασχολήθηκε κυρίως με τις ρυθμίσεις του υπουργείου που έχουν ενταχθεί στο αναπτυξιακό σχέδιο νόμου. Συνεχίζονται οι προσπάθειες διασύνδεσης διάφορων μητρώων ώστε να εξυπηρετείται ταχύτερα ο πολίτης. Επί χάρτου, όμως, όλα ακόμη…|
    -ΒΑΘΜΟΣ: 6

  • Κώστας Τσιάρας
    Αντιμέτωπο με έναν ύπουλο «εχθρό» βρίσκεται το υπουργείο Δικαιοσύνης! Την ώρα που προωθεί τη διείσδυση της τεχνολογίας στα δικαστήρια, προσπαθεί να αποτρέψει τη διείσδυση των περιστεριών στο κτίριό του! Μάλιστα ζητεί δέσμευση πίστωσης 13.020 ευρώ για να μη μετατραπεί το υπουργείο σε… περιστερώνα!
    -ΒΑΘΜΟΣ: 6

  • Γιώργος Γεραπετρίτης
    Ανάμεικτα συναισθήματα αφήνουν οι χειρισμοί του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη. Ως συναρμόδιος υπουργός καρπώνεται μερίδιο της κυβερνητικής επιτυχίας στην εξεύρεση συναίνεσης για την ψήφο των αποδήμων. Ταυτόχρονα, χρεώνεται τη σύγχυση που προκλήθηκε με τη θέση της Ν.Δ. για την προεδρική εκλογή στην αναθεώρηση του Συντάγματος.
    -ΒΑΘΜΟΣ: 5

  • Γιάννης Βρούτσης
    Τα στοιχεία που παρουσίασε ο Γ. Βρούτσης για τις 313.505 εκκρεμείς αιτήσεις για συντάξεις και εφάπαξ, που άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση, επιβεβαιώνουν το χάος που είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία». Ομως το θέμα είναι τι θα κάνει ο ίδιος για να διεκπεραιωθούν άμεσα αυτές οι αιτήσεις. Μέχρι τότε, απλώς «πιάνει» τη βάση.
    -ΒΑΘΜΟΣ: 5

  • Βασίλης Κικίλιας
    Αφού αντιλήφθηκε με καθυστέρηση την κοινω- νική διάσταση του θέμα- τος με τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ, αυτή την εβδομάδα ο Βασίλης Κικίλιας εμφανίστηκε σε πολλές εκδηλώσεις. Ομως, δεν έχει προχωρήσει τίποτε άλλο, όπως δεν υπάρχει και καμία απάντηση για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας των γιατρών με τα μπλοκάκια, που συνεχίζουν να διαμαρτύρονται…
    -ΒΑΘΜΟΣ: 5

  • Νίκος Παναγιωτόπουλος
    Αληθεύει ότι αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος εξάντλησε τη δραστηριότητά του καταθέτοντας τροπολογία  για να τοποθετηθούν επικεφαλής του Πολεμικού Μουσείου και πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με τις Ενοπλες Δυνάμεις, ώστε να βολευτεί πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ.; Αν ναι, πρόκειται για φάουλ.
    -ΒΑΘΜΟΣ: 4

  • Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
    Μετά την καταπάτηση του νόμου, από τον ίδιο, με αφορμή τον «Τζόκερ», ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης εξακολουθεί να ασχολείται με το Μεταναστευτικό και τα Εξάρχεια -τα δύο  «αγκάθια» της κυβέρνησης- και να κάνει αποκαλύψεις για ιδιώτες γιατρούς που γνωμάτευαν ως «ευάλωτους» αιτούντες άσυλο. Λύσεις όμως δεν βλέπουμε…
    -ΒΑΘΜΟΣ: 4

  • Νίκη Κεραμέως
    Μπορεί η Ν. Κεραμέως να θέλει να αρχίσει ο διάλογος για το νομοθετικό πλαίσιο της εκπαίδευσης, αλλά προς το παρόν το μήνυμά της για την εθνι-κή επέτειο ήταν επιεικώς απαράδεκτο. Πέρα από παραλείψεις και ανακρίβειες όπως ότι το Οκτώβρι του 1940 είχαμε τις «παραμονές του Β ́ Παγκοσμίου Πολέμου», το όλο πνεύμα θυμίζει… Ρεπούση!_—-ΒΑΘΜΟΣ: 3

  • Μάκης Βορίδης
    Σειρά επαφών, χωρίς όμως κάποια από αυτές να χαρακτηρίζεται εξόχως σημαντική, είχε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο Μάκης Βορίδης. Η μόνη σημαντική είδηση ήταν η πίστωση της ετήσιας ενίσχυσης σε μισό εκατομμύριο αγρότες.
    -ΒΑΘΜΟΣ: 3

  • Χάρης Θεοχάρης
    Τον τίτλο του δικαιολόγησε και αυτή την εβδομάδα ο Χάρης Θεοχάρης, κάνοντας… τουρισμό στη Ρίγα της Λετονίας, στο πλαίσιο ενός τουριστικού forum. Εγινε πάντως ο πρώτος Ελληνας υπουργός Τουρισμού που επισκέφτηκε τη χώρα της Βαλτικής, ανοίγοντας τον δρόμο και στους επόμενους…
    -ΒΑΘΜΟΣ: 2

  • Κωστής Χατζηδάκης
    Ο Κωστής Χατζηδάκης επιτέλους κατάλαβε ότι πρέπει να περιορίσει τις συνεντεύξεις και τις δηλώσεις σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα. Και πάλι όμως καταπιάστηκε με θέματα ήσσονος βαρύτητας ως επί το πλείστον. Εκτός αν θεωρεί κανείς ότι η πράσινη καινοτομία ή το δίκτυο ποδηλατοδρόμων (έχει εξαγγελθεί πολλάκις τα τελευταία χρόνια) είναι τόσο σημαντικά.
    -ΒΑΘΜΟΣ: 1

  • Αδωνις Γεωργιάδης
    Υποκύπτοντας στον γνωστό εαυτό του, ο Αδωνις Γεωργιάδης συνέχισε ένα σερί άστοχων δηλώσεων περί Novartis, πολώνοντας κι άλλο το πολιτικό κλίμα. Στο μεταξύ, σχεδιάζει να ανανεώσει την ποινική ασυλία των χρυσοκάνθαρων τραπεζικών στελεχών για «να μη φοβούνται να βάζουν την υπογραφή τους», που του ζήτησαν οι ίδιοι.
    -ΒΑΘΜΟΣ: 1

  • Λίνα Μενδώνη
    Μία ολόκληρη χώρα έγινε μπάχαλο για τον «Joker» αυτή την εβδομάδα, με την κυρία Μενδώνη να κατηγορεί τους ίδιους της τους υπαλλήλους, οι οποίοι απλώς εφάρμοσαν τον νόμο. Πυρά δέχτηκε και μέσα από την κυβέρνηση, ακόμη και από τον (έτερο εμπλεκόμενο…) Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
    -ΒΑΘΜΟΣ: 0

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This