Τα τελευταία ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ δύο μέρες πριν τις εκλογές του Ιουλίου

Must Read

Με σκανδαλώδη υπουργική απόφαση που υπέγραψε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και πήρε ΦΕΚ μόλις δύο ημέρες πριν από τις εκλογές (5 Ιουλίου 2019) καταργείται η αριστεία στην επιλογή των διευθυντών και των προϊσταμένων των κλινικών των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» (δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με αριθμό 2855, Τεύχος Β’) αποτελεί «νάρκη» στα θεμέλια των στρατιωτικών νοσοκομείων, που διατηρούν -παρά την κρίση- πολύ υψηλά τις παρεχόμενες ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, και διαθέτουν εξαίρετο προσωπικό.

Κι αυτό γιατί βρίθει φωτογραφικών άρθρων, με σκοπό την προώθηση «ημετέρων» και την «άλωση» του συστήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γνωστές, άλλωστε, οι απόψεις των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αριστεία σε κάθε τομέα.

Έχει δε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και προβλημάτων, καθώς με βάση την υπουργική αυτή απόφαση βρίσκεται σε εξέλιξη η επαναπροκήρυξη των θέσεων των διευθυντών και των προϊσταμένων με κριτήρια που κάθε άλλο παρά προάγουν την επιστημονική κατάρτιση, εμπειρία και γνώση.

Οι συντάκτες φρόντισαν επίσης να μην υπάρχουν μεταβατικές διατάξεις, μείωσαν τη θητεία στα τρία από τα τέσσερα χρόνια που ίσχυαν και ζήτησαν την προσαρμογή άμα της δημοσιεύσεως της υπουργικής αποφάσεως (αυτό συνέβη δύο ημέρες πριν από τις εκλογές).

Το δόγμα, λοιπόν, που εισήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ, και μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει για να επανέλθει στο καθεστώς που επί σειρά ετών ίσχυε πριν από τον Ιούλιο, λέει ότι αυτός που έχει βαθμολογηθεί ως «εξαίρετος» στη γενική του ικανότητα και στα ουσιαστικά του προσόντα τα τελευταία πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του έτους προκήρυξης της θέσης (αυτά δηλαδή που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ), έχει προτεραιότητα να οριστεί διευθυντής – προϊστάμενος κλινικής.

Οι προηγούμενες υπουργικές αποφάσεις όριζαν πως προτεραιότητα έχει αυτός που έχει τον μεγαλύτερο αριθμητικό μέσο όρο των τελευταίων 10 ετών από τις εκθέσεις ικανότητας, πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή 0,17. Οι ιθύνοντες δε της νέας υπουργικής απόφασης φρόντισαν να καταργήσουν τη βαθμίδα του αναπληρωτή διευθυντή για να «παίζει» μόνος του και ανενόχλητος ο διευθυντής.

Αφού με τη λέξη «εξαίρετος» καθαρίζουν τους μη αρεστούς, προχωρούν σε μια αλλαγή που κραυγάζει πως είναι φωτογραφική. Εξισώσουν τα διδακτορικά και τα μεταπτυχιακά με τη θητεία σε μονάδες εκστρατείας.

Συγκεκριμένα, ένας ιατρός επιστήμονας που έχει διδακτορικό παίρνει τα ίδια μόρια με έναν αξιωματικό που έχει θητεύσει έναν χρόνο σε μονάδα εκστρατείας ή επιτελείο. Ένας αξιωματικός που έχει υπηρετήσει έξι μήνες σε μονάδα εκστρατείας ή επιτελείο προηγείται ενός γιατρού που είναι κάτοχος μεταπτυχιακού. Το άρθρο αυτό διαλύει τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Οι επιστήμονες παραγκωνίζονται, χάριν των… φίλων.

Μοριοδοτείται επίσης η αποφοίτηση από τις Στρατιωτικές Σχολές, όπως η ΣΕΘΑ, η ΑΔΙΣΠΟ ή αντίστοιχες σχολές της αλλοδαπής. Συνέβαινε και εξακολουθεί να ισχύει. Εισάγεται, ωστόσο, μια άνιση μεταχείριση εις βάρος των ιατρών του Στρατού.

Κι αυτό γιατί οι γιατροί του Ναυτικού και της Αεροπορίας μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά τη ΣΕΘΑ, χωρίς να διακόπτουν την ιατρική λειτουργία τους, ενώ του Στρατού όχι. Υποχρεούνται πρώτα να παρακολουθήσουν την ΑΔΙΣΠΟ με φυσική παρουσία τους τη Θεσσαλονίκη.

Αναρίθμητες οι διατάξεις για κομματικές εξυπηρετήσεις. Μεταξύ άλλων, μειώνεται η ισχύς της διδακτορικής διατριβής και εισάγονται στοιχεία στρατιωτικής αρχαιότητας στις κρίσεις. Αντί, δηλαδή, της εμπειρίας του γιατρού, ειδικά για τις χειρουργικές ειδικότητες, προέχει η αρχαιότητα. Αν είναι δυνατόν…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This