Καλογιάννης «αδειάζει» Σκρέκα για την ιδιωτικοποίηση των υδάτων: «Εγώ ως υπουργός το είχα απορρίψει»

Must Read

Ξεκάθαρη αντίθεση στα άρθρα του νομοσχεδίου Σκρέκα που προωθούν την ιδιωτικοποίηση των νερών εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης κατά την σημερινή συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Υπογραμμίζεται ότι υπό το κράτος των διαφωνιών (ακόμη και εντός της Βουλής) το Μαξίμου αποφάσισε να αποσύρει κατά μία εβδομάδα το νομοσχέδιο.

Έτσι θα ψηφιστεί την επόμενη Τρίτη (και σε 2 συνεδριάσεις, Δευτέρα και Τρίτη), ενώ είχε προγραμματιστεί να ψηφιστεί αύριο και σε μία συνεδρίαση.

Το νομοσχέδιο μετατρέπει την ΡΑΕ σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Υδάτων και Ενέργειας, ενώ προβλέπει συνενώσεις δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης.

«Εγώ ως αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος το είχα αποτρέψει αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Στ. Καλογιάννης απαιτώντας την επανεξέταση του θέματος.

Υπενθυμίζεται ότι αρνητικοί ήταν και οι φορείς και ειδικά οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Επιχειρήσεων οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι προσκείμενοι στη ΝΔ.

Ακόμη ο Στ. Καλογιάννης επεσήμανε ότι οι αρμοδιότητες της ΡΑΕ θα κινούνται αντίθετα και ανέφερε ως παράδειγμα πως θα γνωματεύει για τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια και την ίδια ώρα για το νερό.

Ο βουλευτής της ΝΔ πρότεινε την επανασύσταση της Γενικής Γραμματείας Υδάτων η οποία θα έχει υπ’ ευθύνη της όλα τα ζητήματα που αφορούν την διαχείριση των νερών.

Δείτε επίσης:

Μαζεύουν πανικόβλητοι το νομοσχέδιο Σκρέκα για την ιδιωτικοποίηση του νερού!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This