Τσαπανίδου: «Η ΝΔ κάνει την ευθύνη μπαλάκι και την πετάει στους προηγούμενους»

«Η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει το έργο της. Ελπίζουμε η κυβέρνηση να μην επιχειρεί και σε αυτήν την περίπτωση τη συγκάλυψη»

Must Read

Στον ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου, η οποία μίλησε για τις ευθύνες της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, ευθύνες τις οποίες ποτέ δεν αναλαμβάνει και σε καμία περίπτωση.

«Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να πετάξει το “μπαλάκι” της ευθύνης σε όλους τους προηγούμενους … Απέτυχε να εγγυηθεί την ασφάλεια στην καθημερινότητα του πολίτη», είπε μεταξύ άλλων η κ.Τσαπανίδου.

Σε ότι αφορά την τραγωδία των Τεμπών, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους. Είναι ένα τραύμα που δεν κλείνει ποτέ και οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκη από στήριξη».

Και πρόσθεσε: «Παράλληλα, όλος ο ελληνικός λαός, ο κάθε πολίτης ξεχωριστά, βιώνει αυτές τις μέρες το δικό του πένθος και τη δική του δυσκολία. Χρειάζεται δύναμη σε όλους μας, αυτή η τραγωδία μας τραβά πίσω στις δικές μας απώλειες. Και μας έχει κάνει να αισθανόμαστε ανασφαλείς».




Σε ερώτηση για το κατά πόσο λειτουργούσε σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, μετά και τις σχετικές δηλώσεις Γεραπετρίτη, σημείωσε: «Σε ανακοίνωση που είχε βγάλει ο ίδιος ο ΟΣΕ στις 6 Μαρτίου, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι από τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή το καλοκαίρι του 2019, το σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα καταστράφηκε και έκτοτε δεν λειτουργούσε. Αντίστοιχη πληροφορία μεταφέρουν και ρεπορτάζ που έχουν γίνει στην περιοχή, αλλά και οι εργαζόμενοι. Το γεγονός ότι δεν λειτουργούσε το σύστημα τηλεδιοίκησης έχει μεγάλη σημασία, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η πορεία των τρένων θα μπορούσε να είναι ορατή και το δυστύχημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί».

«Η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει το έργο της. Ελπίζουμε η κυβέρνηση να μην επιχειρεί και σε αυτήν την περίπτωση τη συγκάλυψη», είπε ακόμα η Πόπη Τσαπανίδου.

Όσον αφορά τη σύμβαση για το συνολικό έργο της τηλεδιοίκησης, υπογράμμισε: «Αυτό που ανέφερε και ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το 2015 από την κυβέρνηση Σαμαρά μία σύμβαση εξαιρετικά “μπερδεμένη”, για παράδειγμα πολλά από τα υλικά που ήταν εφαρμοσμένα στις γραμμές ήταν προβληματικά, δεν λειτουργούσαν. Για να λειτουργήσει βέβαια η τηλεδιοίκηση, χρειάζεται να υπάρχει διπλή γραμμή. Αυτό ήταν ένα μεγάλο έργο που ολοκληρώθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Παραδόθηκε η διπλή ηλεκτροδοτούμενη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, με γέφυρες και τούνελ».

«Όπως δείχνουν επίσημα έγγραφα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε την κυβέρνηση το 2019, το έργο της τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί σε ποσοστό άνω του 68%. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε μία σύμβαση ξεκάθαρη, χωρίς κανένα νομικό κώλυμα, για να μπορέσει το έργο να ολοκληρωθεί», επισήμανε.

«Ωστόσο, αφού η ΝΔ ισχυρίζεται ότι είχε μπροστά της ένα “χάρτη” με τα προβλήματα του έργου, γιατί δεν τα αντιμετώπισαν μέσα σε τέσσερα χρόνια; Είχαν τέσσερα χρόνια να τα φτιάξουν. Αντίθετα, την ευθύνη τους προσπαθούν να την πετάξουν “μπαλάκι” σε όλους τους προηγούμενους», τόνισε.




«Η δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη, αλλά δεν είναι τώρα η ώρα να σχολιάσουμε δημοσκοπήσεις και να μιλήσουμε για το ποιος κερδίζει και ποιος χάνει», σημείωσε η Πόπη Τσαπανίδου αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις και συνέχισε:

«Ο κόσμος διαπίστωσε με το χειρότερο τρόπο ότι όλο αυτό που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης για να κερδίσει τις προηγούμενες εκλογές, ότι δηλαδή μπορεί να διαχειριστεί την καθημερινότητα του πολίτη καλύτερα, με το επιτελικό κράτος, όλα αυτά αποδείχθηκαν μια κούφια υπόσχεση, μία καλογυαλισμένη επιφάνεια που όταν έσπασε, είδαμε ότι δεν υπήρχε τίποτα από κάτω».

Για να καταλήξει: «Πολύ σύντομα θα έρθει, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ένα πρόγραμμα που θα αφορά και την ασφάλεια του πολίτη, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες της κοινωνίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This