Καραμανλής – Γεραπετρίτης ομολογούν τώρα ότι δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση στη Λάρισα!

Must Read

Παραδέχθηκαν στη Βουλή Καραμανλής και Γεραπετρίτης ότι στη Λάρισα δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση, αλλά μόνο ένα τοπικό σύστημα ελέγχου!

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση σκοπίμως δημιουργούσε σύγχυση προκειμένου να επιρριφθούν όλες οι ευθύνες στους έτσι κι αλλιώς τραγικούς χειρισμούς του σταθμάρχη.

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής είπε:

«Aναφέρουν πως στο σταθμό Λάρισας δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση. Αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Διέθετε σύστημα από τον Νοέμβριο του 2022 και χρησιμοποιήθηκε έως τις 22:12 τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, ήταν σε λειτουργία μια ώρα και κάτι πριν το δυστύχημα.

Ο σταθμάρχης και μπορούσε και έπρεπε να χαράξει την διαδρομή ηλεκτρονικά όπως έκαναν οι προηγούμενοι. Δυστυχώς δεν το έκανε, τη χάραξε χειροκίνητα και ξέχασε ένα κλειδί. Επειδή λειτουργούσε το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης μπορούσε να δει το τρένο στη λάθος κατεύθυνση για 12 λεπτά αλλά δυστυχώς δεν το έκανε».

Στην ίδια γραμμή και ο υπουργός Επικρατείας.

«Επειδή είμαι νομικός προσέχω τι λέει. Πάντοτε ομιλώ για τοπικό κέντρο τηλεδιοίκησης», είπε χαρακτηριστικά ο Γ, Γεραπετρίτης διαμαρτυρόμενος ότι ακούει χαρακτηρισμούς πως λέει ψέματα.

Ακόμη ο Κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι ως το 2019 δεν υπήρχαν 2 σταθμάρχες ανά βάρδια και ότι το κέντρο ελέγχου της Καρόλου λειτουργεί και σήμερα.

«Ισχυρίζονται στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι έως το 2019 υπήρχε κέντρο ελέγχου που θα απέτρεπε το δυστύχημα. Υποθέτω ότι εννοούν το άτυπο κέντρο στην Καρόλου καθώς πύργος ελέγχου δεν υπήρξε ποτέ. Λειτουργεί και σήμερα χωρίς εκπροσώπους της Hellenic Train που είναι ιδιωτική εταιρεία. Σκοπός του κέντρου ήταν να παρακολουθεί τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια. Δεν ήταν τίποτε περισσότερο από κέντρο τηλεφωνικής παρακολούθησης των δρομολογίων» σημείωσε ο τ. υπουργός.

Όσον αφορά την σύμβαση 717 ο Κ. Αχ. Καραμανλής είπε ότι «παραλάβαμε το έργο βαλτωμένο και το προχωρήσαμε από το 18% στο 70%. Δεν παραδόθηκε ποτέ το 67%, ποτέ το 33%, παραδόθηκε λειτουργικό το 18%».

«Το 2016 υλοποιήθηκε το 32,69% του έργου από το οποίο μόνο το 18% ήταν λειτουργικό. Από το 2017 έως το 2019 δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Από το 2019 έως το 2021 έχουμε φτάσει στο 90% της υλοποίησης αλλά στο 70% της πιστοποίησης» πρόσθεσε.

Δείτε επίσης:

Δείτε απευθείας: Καραμανλής, Σπίρτζης, Χρυσοχοΐδης και Γεραπετρίτης για τα Τέμπη και τη σύμβαση 717
 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This