Τρομερές καταγγελίες των σταθμαρχών στον Τσίπρα

Eπίθεση Γεραπετρίτη στον Τσίπρα για το «γιαπί»

Must Read

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες και οι καταγγελίες εργαζομένων και σταθμαρχών, οι οποίοι σε συνάντησή τους με τον Αλέξη Τσίπρα, μετέφεραν τις αδιανόητες συνθήκες που επικρατούν στο κτήριο, τονίζοντας ότι αν λειτουργούσε το Κέντρο Τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, το οποίο «λειτουργούσε από το 2009 ως τον Ιούλιο του 2019», θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία στα Τέμπη με τους τουλάχιστον 57 νεκρούς.

«Όταν κάηκε ο μετασχηματιστής στην πυρκαγιά τον Ιούλιο του 2019 σταμάτησε να λειτουργεί η τηλεδιοίκηση» ανέφερε ο πρώην σταθμάρχης της Λάρισας και εξήγησε: «Για λίγα χιλιάρικα δεν αποκαταστάθηκε η ζημιά. Για 10-20 χιλιάδες ευρώ. Όσο για το προσωπικό που δούλευε εδώ, ορισμένοι έφυγαν με μετατάξεις, άλλοι με σύνταξη. Δεν ενδιαφέρονταν να λειτουργήσει η τηλεδιοίκηση, τελικά την κατήργησαν».

Πρώην μηχανοδηγός του ΟΣΕ κατήγγειλε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτή είναι η τηλεδιοίκηση που λέει ο κύριος Γεραπετρίτης ότι λειτουργεί. Αν το βλέπετε εσείς ότι λειτουργεί, ό,τι και να πούμε περισσεύει» ανέφερε και ο Τσίπρας απάντησε: «νομίζω ότι αυτό είναι μεγαλύτερη ύβρις από τις ίδιες τις ευθύνες για την εγκατάλειψη του δικτύου.

Όπως περιέγραψαν οι εργαζόμενο μέχρι τον Ιούλιο του 2019 υπήρχε ένα πάνελ που απεικόνιζε την πορεία όλων των τρένων από τον Δομοκό μέχρι τον κόμβο Πλατύ.

Απαντώντας σε ερώτηση του Α. Τσίπρα για το πόσοι σταθμάρχες εργάζονταν στη βάρδια, οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι υπήρχαν δύο σταθμάρχες σε κάθε μία από τις τρεις βάρδιες στον σταθμό τηλεδιοίκησης και άλλοι δύο ανά βάρδια στο σταθμό του τρένου. «Τώρα ήταν μόνο ένας σταθμάρχης. Όχι μόνο ένας απλά αλλά και άπειρος. Ήταν λίγων ημερών σταθμάρχης» ανέφερε ο πρώην σταθμάρχης της Λάρισας Γιάννης Κολλάτος.

«Εγώ για να μπω σταθμάρχης στην Λάρισα και να εργαστώ, έκανα 7 χρόνια σε γειτονικούς σταθμούς για να αποκτήσω εμπειρία. Επί σειρά ετών ήμουν βοηθός σταθμάρχη με κάποιον έμπειρο και αυτός ήταν 5 ημερών. Είναι έγκλημα.. 24 Ιανουαρίου ορκίστηκε σταθμάρχης και τον αφήσανε μόνο του. Μετά από εμπειρία 5 ημερών στην Καλαμπάκα. Αδιανόητα πράγματα» ανέφερε, ενώ ένας άλλος μηχανοδηγός που πριν ένα έτος συνταξιοδοτήθηκε, σχολίασε: «Ήμουν 38 χρόνια μηχανοδηγός στην Λάρισα, δούλευαν όλα κανονικότητα στη Λάρισα. Αν λειτουργούσε αυτό δεν θα γινόταν το δυστύχημα. Αν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση, όπως λειτουργούσε από το 2009 έως το 2019, το δυστύχημα δεν θα γινόταν. Είχαν όμως προγραμματίσει να καταργήσουν τον σιδηρόδρομο» τόνισε.

«Είχαν προγραμματίσει ότι αυτά πρέπει να διαλυθούν όλα. Γι αυτό προσλαμβάνουν σταθμάρχες με το μπλοκάκι. Να πάρεις έναν σταθμάρχη να τον εκπαιδεύσεις 8-10 μήνες, να αποκτήσει μια εμπειρία και να εργαστεί 6 μήνες, μετά τι θα τον κάνεις; Θα πάρεις άλλον διερωτήθηκε πρώην σταθμάρχης του ΟΣΕ και κατήγγειλε ότι υπήρχε όριο ηλικίας στο παρελθόν: «Τη δεκαετία του ‘80 το όριο ηλικίας για τους σταθμάρχες ήταν 30 ετών, μετά το κάναν 42 μετά πήγε 48 και τώρα επειδή προσελήφθη αυτός ο σταθμάρχης το κάναν 59. Ο σταθμάρχης έχει τις ευθύνες του, ήταν άπειρος άνθρωπος αλλά ανεξάρτητα από αυτό αν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση δεν θα μπορούσε να γίνει ατύχημα με τίποτα. Δεν υπήρχε περίπτωση» σημείωσε.

Σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε μετά από τη συνάντησή του με τους εργαζόμενους: «Η κυβέρνηση επιχειρεί με ψέματα να συγκαλύψει τις ευθύνες της. Πενήντα επτά αδικαχαμένες ζωές όμως ζητούν απαντήσεις», τόνισε και διερωτήθηκε: «Γιατί ο σταθμός τηλεδιοίκησης της Λάρισας, που τέθηκε εκτός λειτουργίας τον Ιούλιο του 2019 μετά από μία πυρκαγιά, δεν αποκαταστάθηκε ποτέ, δεν ξαναλειτούργησε ποτέ και είναι σήμερα αυτό το γιαπί;».

Επίθεση Γεραπετρίτη σε Τσίπρα

Απαντώντας ο Γεραπετρίτης, ο οποίος έχει αναλάβει νέος υπουργός Μεταφορών, υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραπλανεί τους πολίτες.

«Ποτέ δεν μίλησα για ένα καθολικό κέντρο τηλεδιοίκησης. Σήμερα όμως που μιλάμε υφίσταται το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα και κάνει την αυτόματη χάραξη και αυτό ανέφερε και ο κ.Σπίρτζης για την αυτόματη χάραξη. Θέλω να καταθέσω και πάλι με σεβασμό προς τις οικογένειες των θυμάτων. Ανοίκεια συμπεριφορά συνειδητής παραπλάνησης όταν ορισμένοι πηγαίνουν σε αυτό που είναι υπό κατασκευή στη Λάρισα και λένε πως αυτό είναι ό,τι υπάρχει σήμερα» δήλωσε επιμένοντας ότι έκανε αυτοψία και είδε ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης… λειτουργεί: «Ακριβώς δίπλα είναι το κέντρο τοπικής τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, το οποίο και λειτουργεί. Πήγα και έκανα αυτοψία και με τη βοήθεια των σταθμαρχών κάναμε αυτόματη χάραξη. Πάμε μαζί να δούμε αν λειτουργεί. Αν αποδειχθεί πως λειτουργεί, θα πρέπει να πείτε συγγνώμη και σε εμένα αλλά και στον ελληνικό λαό που παραπλανάτε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This