Απόπειρα νυχτερινού πραξικοπήματος στον ΕΟΠΠΥ

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η αυθαίρετη απόφαση της διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ Θεανώς Καρποδίνη

Must Read

Εγινε και αυτό! Απόφαση για την «καθαίρεση» οικονομικού διευθυντή υπεγράφη από τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μέσα στη νύχτα, ώστε να μη γίνει αντιληπτή (;) από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο οποίος και είναι, φυσικά, ο αρμόδιος να εγκρίνει τέτοιες αποφάσεις.

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στο υπουργείο Υγείας αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου η αυθαίρετη απόφαση της διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ Θεανώς Καρποδίνη να μετακινήσει ξαφνικά και… νύχτα τον οικονομικό διευθυντή του οργανισμού Κώστα Μπαρούς, υποβαθμίζοντάς τον. Κι αυτό γιατί ο κ. Μπαρούς ως παλιό στέλεχος του οργανισμού είχε αγαστή συνεργασία τόσο με τις μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες και τις διοικήσεις τους όσο και με όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων 12 ετών.

Θεανώ Καρποδίνη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαρούς είχε καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης εντός του Μαρτίου και η κυρία Καρποδίνη χωρίς κανέναν, προφανή τουλάχιστον, λόγο αποφάσισε να τον παροπλίσει νωρίτερα. Ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα το γραφείο του υπουργού Υγείας να δεχτεί σωρεία τηλεφωνημάτων από συνεργαζόμενους με τον ΕΟΠΥΥ φορείς (γιατρούς, εταιρίες, κλινικές κ.λπ.), οι οποίοι διαμαρτύρονταν γι’ αυτή την ενέργεια της κυρίας Καρποδίνη, τη στιγμή που ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωνε πλήρη άγνοια για τις εξελίξεις αυτές.

Ο κ. Πλεύρης δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, έχει ζητήσει την ανάκληση της μετακίνησης του εν λόγω στελέχους του ΕΟΠΥΥ, καθώς πρόκειται για παράτυπη απόφαση. Οπως αποκαλύπτει το ethnos.gr, όταν αποκαλύφθηκαν οι ενέργειες της κυρίας Καρποδίνη επικράτησαν έντονες λογομαχίες μεταξύ Πλεύρη και διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ για την αιφνίδια απόφασή της.

Σύμφωνα, δε, με υψηλόβαθμες πηγές, η υπόθεση έφθασε και στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού η Θεανώ Καρποδίνη είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Κι αυτό αιτιολογεί σ’ έναν βαθμό ότι, παρά τα σοβαρά προβλήματα που ανέκυψαν στον οργανισμό τον οποίο διοικεί και την εμφανή αναποτελεσματικότητα των κατά καιρούς παρεμβάσεών της, η κυρία Κορποδίνη βρισκόταν μονίμως στο απυρόβλητο.

Οσον αφορά τον υπουργό Υγείας δεν προτίθεται να δώσει συνέχεια στο θέμα διατηρώντας το ψηλά. Κι αυτό γιατί δεν επιθυμεί να προκαλέσει σοβαρό εσωτερικό ζήτημα στο κυβερνών κόμμα. Στάση που θα μπορούσε και να καταδεικνύει μία κάποια υποχωρητικότητα έναντι εκείνου του κομματικού μηχανισμού που στηρίζει τη Θεανώ Καρποδίνη.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, δεν αναμένεται να εκδοθεί επίσημα ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας με την οποία θα δίνονται εξηγήσεις. Οσον αφορά τον ίδιο τον οικονομικό διευθυντή, οι πληροφορίες επιμένουν πως επανήλθε στη θέση του. Η καθαίρεση, δηλαδή, είναι ως μη γενομένη, δικαιώνοντας μ’ έναν τρόπο έμπειρα διοικητικά στελέχη του υπουργείου Υγείας που σημείωναν με προφανέστατα σαρκαστική διάθεση ότι «μόνον στην Ελλάδα του 2023 συμβαίνουν τέτοια πράγματα τις νυχτερινές ώρες, που τα βλέπει η μέρα και γελά»...

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This