Τετάρτη 23/6/2021

Ο Τσίπρας (επιτέλους!) συμφώνησε με τον Μητσοτάκη, για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία

Ευτυχώς, τουλάχιστον, στα εθνικά θέματα υπάρχει συναίνεση

Στη γραμμή… Μητσοτάκη και ο Αλέξης Τσίπρας που επιτέλους συμφώνησε και κάπου με τον αρχηγό της ΝΔ. Άλλωστε τα εθνικά θέματα δεν επιτρέπουν διαφορετικές απόψεις.

Ο πρωθυπουργός –όπως και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης- υποστήριξε: «πως πρέπει να δοθεί ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία, να σταματήσει αμέσως την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, τις παράνομες δραστηριότητες εντός της ΑΟΖ της Κύπρου. Θα εξετάσουμε κάθε πιθανότητα, ώστε στον βαθμό που δεν υπάρξει άμεσος τερματισμός αυτών των παραβιάσεων να υπάρξουν τα κατάλληλα μέτρα και κυρώσεις».

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε τον Τίμερμανς και το PES για τις δηλώσεις υποστήριξης στην Κύπρο και ζήτησε τη συμπαράσταση των προοδευτικών ηγετών ώστε να υπάρξει σαφής καταδίκη και ανάληψη συγκεκριμένων μέτρων από πλευράς ΕΕ εναντίον της παράνομης δραστηριότητας της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Τσίπρας βρίσκεται στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, συμμετείχε στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και εξέφρασε εκ νέου τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Φρανς Τίμερμανς για τη προεδρία της Κομισιόν.

Αναφερόμενος  στην υποψηφιότητα του Μάνφερτ Βέμπερ τόνισε πως: «πρέπει να αποκλείσουμε την πιθανότητα να είναι για τα επόμενα 5 χρόνια επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ένας πολιτικός που δεν ενώνει αλλά διχάζει την Ευρώπη».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ