Ο αγώνας της Όλγας Κεφαλογιάννη για τη σύγχρονη Ελληνίδα

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε σε ημερίδα για τη «γυναίκα του χθες, του σήμερα, του αύριο…»

Must Read

Εχει βάλει σκοπό της, και τα καταφέρνει, η Ολγα Κεφαλογιάννη να θέτει όσο γίνεται περισσότερο στη δημόσια συζήτηση το θέμα της υποεκπροσώπησης των γυναικών στην πολιτική και παντού.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Προχθές η βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός συμμετείχε σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Τριμελές Συμβούλιο Διεύθυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών και η Ενωση Γυναικών Δικηγόρων Αθηνών και Φίλων «Ελένη Καρύδη», με θέμα «Η γυναίκα του χθες, του σήμερα, του αύριο…» Εκεί η απαστράπτουσα Ολγα, έχοντας στο πλευρό της τον μόνιμο «φρουρό» σύζυγό της Μίνωα Μάτσα, μίλησε για την άμεση ανάγκη ενδυνάμωσης της γυναικείας ηγεσίας σε όλους τους τομείς δραστηριότητας, ως προϋπόθεσης της επίτευξης έμφυλης και κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και ανάπτυξης και ευημερίας.

«Η σύγχρονη Ελληνίδα συνεχίζει να υποεκπροσωπείται στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στη δημόσια σφαίρα, και, παρά τη βελτίωση της νομοθεσίας με την εισαγωγή ποσόστωσης φύλου στα ψηφοδέλτια, η γυναικεία παρουσία στο Κοινοβούλιο, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και στην κυβέρνηση παραμένει ισχνή» τόνισε με έμφαση η Ολγα Κεφαλογιάννη. Η πρώην υπουργός, φυσικά, δεν αναφέρεται σε θεωρητικό επίπεδο στο μείζον αυτό ζήτημα για το γυναικείο κίνημα, αλλά αποτελεί η ίδια ζωντανό παράδειγμα γυναίκας που παλεύει στο πέλαγος της πολιτικής με απόλυτη επιτυχία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This