Δεν ξέρουν τι θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ! Συμφώνησαν στην πρόταση, διαφωνούν στην… πράξη

Must Read

Το ζούμε και αυτό! Η αξιωματική αντιπολίτευση να συμφωνεί στην πρόταση αλλά να διαφωνεί στην υλοποίησή της. Έτσι τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να μην αφήνουν πλέον τίποτα να… πέσει κάτω έστω και αν αυτό τους εκθέτει. 

Και αυτό έγινε μετά την  απόφαση του Καναλιού της Βουλής να διακόψει την μετάδοση των εργασιών της Ολομέλειας για να προβάλει την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ,  κάτι που προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση του κόμματος.  

“Μας ενημερώσατε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την προσπάθειά σας να αναβαθμίσετε το Κανάλι της Βουλής και να δίνει πρωτογενώς την εικόνα από τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει την διακοπή της μετάδοσης της Ολομέλειας της Βουλής. Αυτό συνέβη σήμερα λίγο μετά τις 14:55 όπου διεκόπη από το Κανάλι της Βουλής η ζωντανή μετάδοση των εργασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου της Ολομέλειας για να μεταδοθεί κομματική εκδήλωση» αναφέρει  χαρακτηριστικά η επιστολή της Όλγας Γεροβασίλη στον Πρόεδρο της Βουλής.

Για την ιστορία πάντως ο Πρόεδρος της Βουλής  Κώστας Τασούλας  είχε εισηγηθεί πρόσφατα στη  Διάσκεψη των Προέδρων και είχε γίνει αποδεκτή  η πρόταση (και από τον ΣΥΡΙΖΑ) για  μετάδοση των ομιλιών πολιτικών αρχηγών στις κομματικές διαδικασίες ως μια προσπάθεια αναβάθμισης του Καναλιού της Βουλής και απαλλαγής της ΕΡΤ από την συγκεκριμένη υποχρέωση.

Η επιστολή της Όλγας Γεροβασίλη είναι η παρακάτω:

Αξιότιμε, κ. Πρόεδρε,

Μας ενημερώσατε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την προσπάθειά σας να αναβαθμίσετε το Κανάλι της Βουλής και να δίνει πρωτογενώς την εικόνα από τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει την διακοπή της μετάδοσης της Ολομέλειας της Βουλής. Αυτό συνέβη σήμερα λίγο μετά τις 14:55 όπου διεκόπη από το Κανάλι της Βουλής η ζωντανή μετάδοση των εργασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου της Ολομέλειας για να μεταδοθεί κομματική εκδήλωση.

Η κύρια αποστολή όμως του Καναλιού της Βουλής είναι η μετάδοση των εργασιών της Ολομέλειας και των Επιτροπών της. Για αυτό η απευθείας μετάδοση των εργασιών της Ολομέλειας δεν μπορεί να διακόπτεται για να μεταδίδονται κομματικές εκδηλώσεις. Αυτές μπορούν να μεταδίδονται αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της Ολομέλειας ώστε να μην διακόπτεται η απευθείας μετάδοση των εργασιών της Ολομέλειας. Με αυτόν τον τρόπο η αναβάθμιση του Καναλιού της Βουλής μπορεί να γίνει χωρίς υποβάθμιση του ρόλου του Κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This