Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι τα «χώνουν» στον Άδωνι για την απόφαση ολονύχτιας λειτουργίας των καταστημάτων

«Η κυβέρνηση, λίγες ημέρες πριν κλείσει η Βουλή για τις εθνικές εκλογές, φροντίζει άρον-άρον και στα μουλωχτά (...) να κάνει τις τελευταίες εξυπηρετήσεις της...», τονίζει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ

Must Read

«Πυρά» κατά του Άδωνι Γεωργιάδη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαπολύει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), με αφορμή την εξωφρενική τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία, ουσιαστικά, ανοίγει τον δρόμο για την ολονύκτια λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και η οποία κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

«Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση, λίγες ημέρες πριν κλείσει η Βουλή για τις εθνικές εκλογές, φροντίζει άρον-άρον και στα μουλωχτά να κλείσει τις δουλειές της και να κάνει τις τελευταίες εξυπηρετήσεις της», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ και καταγγέλλει πως η κυβέρνηση «χωρίς καν στοιχειώδη σεβασμό στη μνήμη των νεκρών, θεσμοθετεί το ανεξέλεγκτο δικαίωμα των δημάρχων να αποφασίζουν, με το έτσι θέλω, τη λειτουργία των καταστημάτων στις περιοχές της αρμοδιότητάς τους, σε ολονύχτια βάση μέχρι και τις 06:00 τα ξημερώματα».

«Η ΟΙΥΕ και τα Σωματεία της εκλαμβάνουν την τροπολογία ως νέα εχθρική πράξη απέναντι στους εργαζόμενους και στα δικαιώματά τους και ως προσπάθεια εξυπηρέτησης συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων», τονίζεται στην ανακοίνωση. Ταυτόχρονα διευκρινίζεται ότι θα ληφθούν πρωτοβουλίες με τους μικρομεσαίους εμπόρους, για την αντιμετώπιση του «ξηλώματος» του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Η πλήρης ανακοίνωση της ΟΙΥΕ έχει ως εξής:

«Είναι γνωστό ότι η Κυβέρνηση λίγες μέρες πριν κλείσει η Βουλή για τις εθνικές εκλογές, φροντίζει άρον-άρον και στα μουλωχτά, να κλείσει τις δουλειές της και να κάνει τις τελευταίες εξυπηρετήσεις της.

Στην κατεύθυνση αυτή, σπεύδει ξανά και με το γνωστό απαράδεκτο τρόπο να προβεί στην πλήρη απελευθέρωση του Ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων, εξοφλώντας προφανώς και τα τελευταία γραμμάτια προς τους μεγάλους εργοδότες, χρησιμοποιώντας αυτή την φορά τους Δημάρχους.

Καταγγέλλουμε τη νέα αντεργατική παρέμβαση μέσω τροπολογίας της τελευταίας στιγμής του Υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία σε άσχετο νομοσχέδιο αναφορικά με τα μέτρα στήριξης των θυμάτων και των συγγενών του δυστυχήματος των Τεμπών και χωρίς καν στοιχειώδη σεβασμό στη μνήμη των νεκρών, θεσμοθετεί το ανεξέλεγκτο δικαίωμα των Δημάρχων να αποφασίζουν, με το έτσι θέλω, τη λειτουργία των καταστημάτων στις περιοχές της αρμοδιότητάς τους, σε ολονύχτια βάση μέχρι και τις 6.00 τα ξημερώματα.

Η απαράδεκτη και αντεργατική τροπολογία αναφέρει επί λέξει τα εξής: “Το ωράριο λειτουργίας μπορεί να παρατείνεται με απόφαση του κατά τόπον αρμόδιου Δημάρχου, μετά από πρόταση του τοπικού εμπορικού συλλόγου, μέχρι και τις 6:00 της επόμενης ημέρας…”

Η τροπολογία αυτή είναι φανερό, σκοπεύει στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων, είτε για να μπορούν οι δήμαρχοι να διοργανώνουν όσες “λευκές νύχτες” θέλουν, είτε για να μπορούν να δουλεύουν τα καταστήματα επί 24ωρου βάσεως, με πρόσχημα τις τουριστικές ανάγκες.

Η Κυβέρνηση δε σταματά εκεί. Φροντίζει επίσης να νομοθετήσει οριστικά τις 8 συνολικά Κυριακές, παρότι έχει καταργηθεί ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ενώ επιτρέπει την – πλήρη και χωρίς εξαιρέσεις – λειτουργία των καταστημάτων τροφίμων, όπως έπραξε την Καθαρά Δευτέρα, ανεξάρτητα περιοχών και αναγκών των τοπικών κοινωνιών.

Η ΟΙΥΕ και τα Σωματεία της εκλαμβάνουν την τροπολογία ως νέα εχθρική πράξη, απέναντι στους εργαζόμενους και στα δικαιώματά τους και ως προσπάθεια εξυπηρέτησης συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η ΟΙΥΕ θα πάρει πρωτοβουλία με τους μικρομεσαίους εμπόρους για να αντιμετωπίσει το ξήλωμα του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Θα αγωνιστούμε, για την κατάργηση και αυτής της διάταξης στην πράξη. Ο αγώνας για την αξιοπρέπεια των εμποροϋπαλλήλων και την πλήρη νομοθετική κατοχύρωση της ΚΥΡΙΑΚΗΣ-ΑΡΓΙΑΣ, δε σταματά. Συνεχίζουμε, μέχρι να δικαιωθούμε.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This