Η «δημοκρατία» βαθμολογεί την Κυβέρνηση – Ποιοι υπουργοί δεν έπιασαν τη βάση αυτή την εβδομάδα

Must Read

Η εφημερίδα «δημοκρατία», όπως συνηθίζει πλέον, βαθμολογεί την Κυβέρνηση σε εβδομαδιαία βάση και κρίνει πως κύλησε καλύτερα η τελευταία εβδομάδα, ύστερα από το «τραυματικό» διάστημα που προηγήθηκε.. Κυριάρχησε, βέβαια, η ένταση αναφορικά με την εξαίρεση των δύο πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλου από την Προανακριτική Επιτροπή για την Novartis.

Αρνητική -αν και αναμενόμενη- ήταν και η στάση της κυβέρνησης στο Σκοπιανό, καθώς άφησε (σκοπίμως) αναξιοποίητη την ευκαιρία να θέσει θέμα ακύρωσης της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών, ύστερα από τις δηλώσεις Ζάεφ.

Κατά τα λοιπά, πάντως, στο ενεργητικό της προσπαθεί να καταγράψει η κυβέρνηση -αναζητώντας λύση στο Μεταναστευτικό- την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για το άσυλο που θα εξελισσόταν ακόμη καλύτερα στη Βουλή, εάν δεν υπήρχαν οι άστοχες δηλώσεις Πέτσα για τους θανάτους στο Αιγαίο.

Στα συν συμπεριλαμβάνεται και η δέσμευση των τραπεζών να παγώσουν τις νέες χρεώσεις ύστερα από την πρόσφατη παρέμβαση και συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τους επικεφαλής τους. Και ασφαλώς η απόφαση για κατάργηση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ, με πρώτη τη ΔΕΗ, είναι μια τομή.

ΒΑΘΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: 6
Με άριστα το «10» λοιπόν, οι βαθμολογίες της «δημοκρατίας» είναι οι παρακάτω:

  • Κώστας Τσιάρας (Υπουργείο Δικαιοσύνης)
    Σε ριζικές αλλαγές στο πνεύμα και όχι μόνο στο γράμμα του νόμου στοχεύει το υπουργείο Δικαιοσύνης, με ενδεικτικό το σχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Η πρόκληση, άλλωστε, κατά τον Κ. Τσιάρα, δεν είναι «απλά να προσθέσουμε έναν εξωδικαστικό μηχανισμό αλλά να μεταβάλουμε τη νομική κουλτούρα στον τόπο μας».
    Βαθμός: 8
  • Τάκης Θεοδωρικάκος (Υπουργείο Εσωτερικών)
    Τάξη και προγραμματισμό στον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται πλέον οι προσλήψεις στην Αυτοδιοίκηση από το 2020 επιχειρεί να βάλει ο Τ. Θεοδωρικάκος με οδηγίες που έστειλε στους ΟΤΑ. Εν τω μεταξύ επιταχύνεται η διαδικασία για την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ψήφο των ομογενών εντός του μήνα.
    Βαθμός: 8
  • Νίκος Παναγιωτόπουλος (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
    Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν αντιληφθεί τη σοβαρή απειλή που συνιστούν τα τουρκικά UAVs στο Αιγαίο. Μαθαίνουμε πως γίνονται συγκεκριμένες ενέργειες προς απάντηση στην απειλή αυτή. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μάλιστα, συμμετείχε σε σχετική ημερίδα κι αυτό δεν ήταν τυχαίο.
    Βαθμός: 7
  • Κωστής Χατζηδάκης (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας)
    Τη μητέρα όλων των ρυθμίσεων για τα αυθαίρετα οραματίζεται ο κ. Χατζηδάκης… Ιδωμεν! Μέχρι τότε συνεχίζει την προσπάθεια να σώσει τη ΔΕΗ (ή να τη βουλιάξει;), ενώ την ίδια ώρα αναγγέλλει γροθιά στο κατεστημένο της μονιμότητας στο Δημόσιο.
    Βαθμός: 7
  • Βασίλης Κικίλιας (Υπουργείο Υγείας)
     Ανανέωσε τις συμβάσεις των 4.000 εργαζομένων από τον ΟΑΕΔ με διάφορες ειδικότητες (νοσηλευτές, τεχνικοί κ.λπ.) που απασχολούνται στο ΕΣΥ. (Με το θέμα των ΤΟΜΥ τι ακριβώς συμβαίνει;)
    |Βαθμός: 6
  • Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)
    Εκτός από την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για το άσυλο στη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε προσωπική ενημέρωση για όλα τα θέματα του χαρτοφυλακίου του και ίσως να είναι η πρώτη φορά που οι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται υπόλογοι για τις εντολές προς τη βάση της ιεραρχικής πυραμίδας.
    Βαθμός: 6
  • Γιάννης Πλακιωτάκης (Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής)
    |Στην Κίνα βρίσκεται ο Γ. Πλακιωτάκης για την πρωθυπουργική επίσκεψη. Ας ελπίσουμε ότι στη συνάντηση που θα έχει με τους ανθρώπους της Cosco, που ζητούν… τον μισό Πειραιά, θα στηρίξει τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων και δεν θα κάνει… τον Κινέζο! Εν αναμονή…
    Βαθμός: 6
  • Χρήστος Σταϊκούρας (Υπουργείο Οικονομικών)
    Ζυμώνει και ξαναζυμώνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ανακοίνωσε νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% το 2020 κι άφησε παράθυρο ανοιχτό για την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου. Η τύχη των υφυπουργών του Θ. Σκυλακάκη και Α. Βεσσυρόπουλου αγνοείται…
    Βαθμός: 6
  • Νίκη Κεραμέως (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων)

Συνεχίζει τις «χαμηλές πτήσεις». Αρχισε μεν διάλογο με τα κόμματα, ωστόσο συνεχίζει να νομοθετεί αποσπασματικά, «σφηνώνοντας» διατάξεις σε άσχετα νομοσχέδια. Η πρακτική αυτή δείχνει έλλειψη εμπειρίας, συντονισμού και προτεραιοτήτων.
Βαθμός: 5 

  • Μάκης Βορίδης (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων)
    Κοινοτικά κονδύλια μοίρασε αυτή την εβδομάδα ο Μ. Βορίδης από προγράμματα του ΕΣΠΑ που είχαν καθυστέρηση και υπήρχε κίνδυνος να χαθούν χρήματα. Κάτι είναι κι αυτό, αν και περιμένουμε περισσότερα από τα υπουργεία της «πραγματικής οικονομίας»…
    Βαθμός: 5
  • Κυριάκος Πιερρακάκης (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης)
    Συνεχίζει τις εξαγγελίες για τα μέτρα που θα βάλουν τέλος στο χάος των δημόσιων υπηρεσιών και ειδικά για την (περίφημη) τηλεφωνική γραμμή κρίσεων 112. Τα λόγια καλά είναι, αλλά μέχρι να δούμε (συγκεκριμένα και θετικά) αποτελέσματα…
    Βαθμός: 5 
  • Νίκος Δένδιας (Υπουργείο Εξωτερικών)
    Μπλεγμένος στη «θολή γραμμή» της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών παραμένει ο Νίκος Δένδιας. Τα επιχειρήματά του στη δήλωση-απάντηση στον Ζάεφ ήταν… ατάκτως ερριμμένα. Και προβληματική και εθνικά επιζήμια η συμφωνία, και θα την εφαρμόσουμε… (Είχε πάντως και συνάντηση με τον ομόλογο του από το… Μπανγκλαντές!)
    Βαθμός: 4
  • Λίνα Μενδώνη (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού)
    Η επίσκεψη της Λ. Μενδώνη στην Κέρκυρα και η συνάντησή της με την Ariana Rockefeller, εγγονή του David Rockefeller του ομώνυμου ιδρύματος που είχε χρηματοδοτήσει στο παρελθόν ανασκαφές στην Αρχαία Αγορά, δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Την ίδια ώρα, επίθεση ιού και μάλιστα χωρίς αντίδοτο στο υφυπουργείο Αθλητισμού προκάλεσε τεράστια ερωτήματα!
    Βαθμός: 4 
  • Γιάννης Βρούτσης (Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)
     Η «αφωνία» του Γ. Βρούτση και του Ν. Μηταράκη σε σχέση με το ποιοι, πόσα και για ποια χρονική περίοδο δικαιούνται να λάβουν αναδρομικά (με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ) επιτρέπουν τη διαιώνιση φημών που επιτρέπουν σε επιτήδειους να εκμεταλλεύονται τους συνταξιούχους. Πότε, επιτέλους, θα ξεκαθαρίσουν πώς έχουν τα πράγματα;
    Βαθμός: 4
  • Χάρης Θεοχάρης (Υπουργείο Τουρισμού)
  • Την ώρα που ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης δεν έκανε κάτι το αξιομνημόνευτο, ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας άρχισε επαφές για τα ζητήματα της τουριστικής εκπαίδευσης, εν όψει της κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου. Απ’ ολότελα…
    Βαθμός: 3
  • Γιάννης Κεφαλογιάννης (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών)
    Σήμερα βαθμολογούμε τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γ. Κεφαλογιάννη που κάνει πολλές δηλώσεις, χωρίς να έχει πολύ χώρο για να «παίξει μπάλα» στο υπουργείο. Τελευταία ανακοίνωσε πως συμφώνησε να προχωρήσει τη σύνδεση των λιμένων Ελλάδας – Βουλγαρίας!
    Βαθμός: 3
  • Στέλιος Πέτσας (Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ)
    Ο εμπαιγμός των εργαζομένων στον Τύπο και οι φωτογραφικές διατάξεις υπέρ συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων και επιπλέον η σύνδεση της φύλαξης των συνόρων από το Λιμενικό με τα θανατηφόρα δυστυχήματα στη θάλασσα και η σιωπή για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων καθιστούν μετεξεταστέο τον Στέλιο Πέτσα.
    Βαθμός: 2
  • Άδωνις Γεωργιάδης (Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων)
    Εξακολουθεί να κινείται στη δυσμένεια του Μαξίμου ο Αδωνις Γεωργιάδης. Πρόλαβε πάντως την Πέμπτη να εμφανιστεί στη Βουλή και σαν Πόντιος Πιλάτος να νίψει τας χείρας του για τις ληστρικές αυξήσεις των τραπεζικών χρεώσεων. Οι υφυπουργοί του, άπραγοι, χωρίς αρμοδιότητες.
    Βαθμός: 2

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This