Φωτογραφική διάταξη για δίωξη σε Ράμμο, Μενουδάκο έφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Η επίμαχη διάταξη μπήκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών χωρίς να τεθεί σε διαβούλευση

Must Read

Την επομένη που έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα ερευνάται από τον Ευρωπαίο Εισαγγελέα για τις παράνομες υποκλοπές η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει διάταξη στη Βουλή για να ασκηθεί δίωξη στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο και στον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Κώστα Μενουδάκο.

Η διάταξη που κατέθεσε η κυβέρνηση αναφέρει ότι τα μέλη των συνταγματικά κατοχυρωμένων ανεξάρτητων αρχών και το προσωπικό τους δεν εξετάζονται, ούτε διώκονται ποινικά για πράγματα που έκαναν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους εκτός αν παραβίασαν το απόρρητο των πληροφοριών και στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ή αν ενήργησαν με δόλο.

Σημειώνεται ότι η επίμαχη διάταξη μπήκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών χωρίς να τεθεί σε διαβούλευση. Συγκεκριμένα χθες βράδυ προστέθηκαν δεκάδες άρθρα, ανάμεσα στα οποία και το άρθρο 43. Η επίμαχη διάταξη έχει ως εξής:

1. Τα μέλη των συνταγματικά κατοχυρωμένων ανεξάρτητων αρχών και το προσωπικό τους με οποιαδήποτε έννομη σχέση:

(α) Δεν υπέχουν αστική ευθύνη έναντι οποιουδήποτε τρίτου για πράξεις ή παραλείψεις τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Ευθύνονται μόνο έναντι του ελληνικού Δημοσίου για πράξεις ή παραλείψεις τους από δόλο ή βαρεία αμέλεια

(β) δεν εξετάζονται, ούτε διώκονται ποινικά για πράξεις ή παραλείψεις τους, για έκφραση γνώμης, υποβολή εισήγησης, πρόταση που διατύπωσαν ή απόφαση που έλαβαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, εκτός αν ενήργησαν με δόλο ή παραβίασαν το απόρρητο των πληροφοριών και στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This