Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως… ανώτατος δικαστής

Επιχειρεί να αποκλείσει το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές με τρόπο αντισυνταγματικό και με διαρκείς και απροκάλυπτες παρεμβάσεις στη λειτουργία του Αρείου Πάγου

Must Read

Η καταγγελία του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου ότι η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη συνιστά παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης δεν είναι κάτι που μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους πρώτους μήνες της πρωθυπουργικής θητείας του έδειξε την πρόθεσή του να ταυτίσει το κράτος και τις εξουσίες του με το πρόσωπό του. Η απόπειρά του, μάλιστα, να ποδηγετήσει τη Δικαιοσύνη και να ορίσει εκείνος τον τρόπο και τον χρόνο που θα ενεργεί καθώς και τις αποφάσεις της είναι διαρκής.

Ενα από τα ηχηρότερα παραδείγματα αυτής της προσπάθειας ανάδειξης του εαυτού του σε… ανώτατο και μόνο δικαστή της χώρας είναι η υπόθεση Novartis. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγόρευσή του στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2022 είχε χαρακτηρίσει «συμμορία» και «υπόκοσμο» την ομάδα των δημοσιογράφων, των ΜΜΕ -ανάμεσά τους και η «δημοκρατία»- και των γενναίων δημοσίων λειτουργών που έκαναν αποκαλύψεις για το σκάνδαλο.

Η Δικαιοσύνη είχε αντίθετη άποψη από εκείνη του κ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο Novartis και φαίνεται ότι αυτό εξόργισε τον πρωθυπουργό. Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός αποπειράται να καταστήσει τη νομοθετική εξουσία, δηλαδή την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήτοι τον εαυτό του, εντολέα της δικαστικής εξουσίας.

Η αδιαφορία του και για το πνεύμα και για το γράμμα των νόμων και του Συντάγματος της χώρας τελικά ευνοεί το κόμμα Κασιδιάρη! Η επιδίωξή του κ. Μητσοτάκη να αποκλείσει αυτόν τον πολιτικό σχηματισμό από τις εκλογές με τρόπο αντισυνταγματικό και με διαρκείς και απροκάλυπτες παρεμβάσεις στη λειτουργία του Αρείου Πάγου υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο σύστημα και ρίχνει νερό στον μύλο του μηδενισμού, του ριζοσπαστισμού και της αποπολιτικοποίησης.

Αν έχουν απομείνει άνθρωποι με σύνεση στην κυβέρνηση, ας ενεργήσουν για να σταματήσει αυτή η άθλια και τριτοκοσμικού τύπου συμπεριφορά του κ. Μητσοτάκη στη Δικαιοσύνη, διότι γιγαντώνει αυτό που προσπαθούν να αναχαιτίσουν. Τα φαινόμενα τύπου Κασιδιάρη δεν αντιμετωπίζονται με μεθόδους μπανανίας, όπως αυτές που προτιμά ο πρωθυπουργός, αλλά με τρόπο δημοκρατικό, σύννομο και συνταγματικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This