Βορίδης: Θεμιτή η συνάντηση Γεραπετρίτη! Ήταν για διαδικαστικά θέματα

Must Read

Την υπεράσπιση του Γιώργου Γεραπετρίτη ανέλαβε στη Βουλή ο Μάκης Βορίδης, καθώς ο υπουργός Επικρατείας δεν εμφανίσθηκε για να εξηγήσει αν και γιατί συνάντησε τον παραιτηθέντα αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Χρήστο Τζανερίκο.

«Η συνάντηση προκειμένου να συζητηθούν οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήματα στην εφαρμογή της διατάξεως είναι θεμιτή και απολύτως επιβαλλόμενη», ισχυρίσθηκε ο υπουργός Εσωτερικών και ρώτησε αν ο ΣΥΡΙΖΑ «υιοθετεί και ξέρει, και από που το ξέρει, ότι έγινε μη επιτρεπτή συνάντηση του Γεραπετρίτη με δικαστικό λειτουργό;».

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός υποστήριξε ότι υιοθέτησε τα επιχειρήματα των ακροδεξιών. «Ποια είναι η βασική επιχειρηματολογία που θα αναπτύξουν όσοι θίγονται από την ρύθμιση; Θα πουν ότι είδαν τα ποσοστά να ανεβαίνουν και έφεραν τη ρύθμιση. Είδαν ότι υπάρχει κίνδυνος αντισυνταγματικότητας από τη συνάντηση που έκανε ο Γεραπετρίτης και έφερε τη ρύθμιση. Ποιος θα τα έλεγε αυτά; Αυτή είναι η υπεράσπιση όσων θίγονται από την διάταξη. Ποιος την ανέπτυξε στην αίθουσα; Πολύ λυπάμαι. Ο Αλ. Τσίπρας την ανέπτυξε», είπε ο Μ. Βορίδης και σχολίασε: «αυτό είναι το μέτωπο με το φασισμό; Το να υιοθετείς τα επιχειρήματα των φασιστών; Συγγνώμη δηλαδή».

«Τον ισχυρισμό ότι η υφιστάμενη διάταξη παραβιάζει το Σύνταγμα τον είπε ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα. Παραπονείστε γιατί το επισημαίνω; Να δώσετε εξήγηση ότι προφανώς δεν είναι η θέση σας, αλλά είπατε αυτά τα εξαιρετικά κακά και εξαιρετικά άσχημα. Το πήγατε και ένα βήμα παραπέρα, είπατε ότι θα έχουμε και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι ίδιοι δεν το έχουν πάει τόσο μακριά», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This