Νέα δημοσκόπηση: Η πρόθεση ψήφου, τα σενάρια για την κατανομή εδρών και οι αναποφάσιστοι

Τι έδειξε το ειδικό ερώτημα στους αναποφάσιστους, σε ποιο κόμμα είναι πιο κοντά

Must Read

Μία ακόμη δημοσκόπηση παρουσιάστηκε μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Είναι της Pulse RC για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και διενεργήθηκε το διάστημα 19 – 23 Απριλίου 2023 σε δείγμα 1.051 ενηλίκων.

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 6 μονάδες και συγκεντρώνει ποσοστό 31%, έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 9%, ΚΚΕ με 5,5%, ΜέΡΑ25 με 4,5%, Ελληνική Λύση με 3,5%, Έλληνες του Κασιδιάρη με 3%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει στο 11%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στις 6,5 μονάδες. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32% έναντι 25,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 9,5%, το ΚΚΕ με 6%, το ΜέΡΑ25 με 5%, η Ελληνική Λύση με 4% και οι Έλληνες του Κασιδιάρη με 3%. Ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 11%.

Τέθηκε και ειδικό ερώτημα στους αναποφάσιστους, σε ποια επιλογή είναι πιο κοντά.

Το 8% απαντά ΝΔ, το 14% ΣΥΡΙΖΑ, το 3% ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το 5% ΚΚΕ, το 3% Ελληνική Λύση, το 8% Έλληνες, το 15% απαντά άλλο, το 7% επιλέγει λευκό, άκυρο ή αποχή και το 37% επιλέγει Δεν Γνωρίζω, Δεν Απαντώ.

Σχετικά με την επόμενη κυβέρνηση, το 31% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα προτιμούσε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, το 14% αυτοδύναμη ΣΥΡΙΖΑ, το 10% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ, το 16% συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το 6% απαντά ότι θα προτιμούσε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλα), το 15% επιλέγει «κάποιον άλλο».

Αν στις ερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 37% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα ήταν καλύτερο να γίνει «προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας και αν δεν αποδώσει νέες εκλογές», το 34% θέλει «νέες εκλογές το συντομότερο», το 21% «προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας πάση θυσία», ενώ το 8% επιλέγει ΓΔ/ΔΑ.




Για τον πολιτικό αρχηγό που θα επιθυμούσαν οι πολίτες να είναι πρωθυπουργός μετά τις εκλογές, το 38% επιλέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 26% τον Αλέξη Τσίπρα, το 9% απαντά «η πρόταση για πρωθυπουργό του Ν. Ανδρουλάκη» και το 22% κανένας-τίποτα από τα παραπάνω.

Α’ σενάριο κατανομής αναποφάσιστων και εδρών

 

Β’ σενάριο κατανομής αναποφάσιστων και εδρών (κατανομή αναποφάσιστων με ειδικό ερώτημα)

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This