Ο Άρειος Πάγος «έκοψε» την «Πατριωτική Ένωση» των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου!

Σύμβολο και όνομα «έκαψαν» τον συνασπισμό του μεγαλόσχημου επιχειρηματία με τον ανεξάρτητο βουλευτή

Must Read

«Κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των ΕμφιετζόγλουΜπογδάνου, καθώς κρίθηκε ότι το όνομά του ανήκει σε άλλον σχηματισμό και πως δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως σύμβολό τους τον Ήλιο της Βεργίνας, καθώς αποτελεί εθνικό σύμβολο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το κόμμα τους «κόπηκε», μετά από προσφυγή που κατατέθηκε από το κόμμα «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ “ΕΛ.ΛΑ.Σ.” – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ», στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος – Εμφιετζόγλου του «έκλεψαν» το όνομα. Οι αρεοπαγίτες του Α1 Πολιτικού Τμήματος, που είναι αρμόδιοι για τη νομιμότητα συμμετοχής των κομμάτων στις εκλογές, έκριναν ομόφωνα ότι δικαιούχος του ονόματος είναι το προσφεύγον κόμμα.

Το σύμβολο του κόμματος «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ», που υπέβαλλε προσφυγή κατά του κόμματος Μπογδάνου – Εμφιετζόγλου

Επιπλέον, κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το περίφημο «άστρο» ή «ήλιος» της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που, εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.

O «Ήλιος της Βεργίνας» στο όνομα της «Πατριωτικής Ένωσης» που… έκαψε το κόμμα Μπογδάνου – Εμφιετζόγλου

Ως εκ τούτου, εκτός σοβαρού απροόπτου, το κόμμα των Κωνσταντίνου Μπογδάνου και Πρόδρομου Εμφιετζόγλου δεν έχει, πλέον, το δικαίωμα να συμμετάσχει στις κρίσιμες εκλογές της 21ης Μαίου.

Υπό εξέταση, εξάλλου, βρίσκεται το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου (Τάσου) Κανελλόπουλου, καθώς το όνομά του έχει εμπλακεί στις μεθοδεύσεις, προκειμένου ο καταδικασμένος Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης να κατέλθει στις εκλογές.

Θυμίζουμε ότι μέχρι χτες τα μεσάνυχτα, οπότε και έληγε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στις επικείμενες εθνικές εκλογές, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχαν καταθέσει αίτηση συνολικά 50 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι, και πιο συγκεκριμένα 38 κόμματα, 10 συνασπισμοί κομμάτων και δύο μεμονωμένοι υποψήφιοι.




«Πατριωτική Ένωση»: Χουντική μεθόδευση του συστήματος Μητσοτάκη το κόψιμο του κόμματος

Για πραξικοπηματική κίνηση και μεθόδευση από το σύστημα Μητσοτάκη κάνει λόγο η «Πατριωτική Ένωση», σύμφωνα με το iEidiseis.gr, που επικοινώνησε με υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος, το οποίο σχολίασε πως όλα αυτά «θυμίζουν χούντα» και ότι «κόβουν όλα τα κόμματα που είναι επικίνδυνα για το σύστημα Μητσοτάκη».

Μάλιστα, αναρωτιόνταν πώς είναι δυνατόν και για πιο λόγο να διαρρέεται μια απόρρητη απόφαση του Αρείου Πάγου, πριν καν αυτή κοινοποιηθεί. Οι ίδιες πηγές, συμπληρώνουν ότι αυτή η διαρροή φανερώνει τη μεθόδευση και την σκοπιμότητα αυτής της εξέλιξης.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, όταν κατατέθηκε στο Άρειο Πάγο το αίτημα για να κατέλθει το κόμμα στις εκλογές, υπήρχε και συνοδευτικό υπόμνημα πως «αν υπάρχει θέμα με το σύμβολο του κόμματος και συγκεκριμένα με τον “Ήλιο Βεργίνας” ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου θα το απέσυραν».

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This