Καταρρίπτει τα ψέματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη η δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ

«Πυρά» της αντιπολίτευσης για τα ψέματα γύρω από το «γαλάζιο» ρουσφέτι»

Must Read

Βαριά εκτεθειμένη είναι για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά την ποινική δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ, Σπύρο Πατέρα και άλλα δύο μέλη της επιτροπής που εισηγήθηκε την παράνομη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει στα ύψη, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εξαπολύουν πυρά κατά των στελεχών της κυβέρνησης που φλόμωσαν με ψέματα τους πολίτες και τις οικογένειες των 57 θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη.

O πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ, Σπύρος Πατέρας

Τσαπανίδου: «Κόλαφος για Μητσοτάκη-Καραμανλή η δίωξη στον Πατέρα»

«Η ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου του ΟΣΕ, κ. Πατέρα, για παράβαση καθήκοντος για το δυστύχημα στα Τέμπη είναι κόλαφος για τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Καραμανλή. Ταυτόχρονα, η δίωξη και σε βάρος δύο μελών της επιτροπής που εισηγήθηκαν τη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη καταρρίπτει τα ψέματα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη ότι η μετάταξη ήταν νόμιμη» τονίζει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου και προσθέτει: «Η προσπάθεια συγκάλυψης και διάχυσης των ευθυνών τελικά είχε ημερομηνία λήξης. Οι ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη είναι εγκληματικές και οι ένοχοι έχουν ονοματεπώνυμο».

Μάντζος: «Χωρίς ντροπή, παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό»

Από πλευράς του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος εξαπολύει πυρά κατά Βορίδη και Γεωργιάδη, τα «εξαπτέρυγα» του Μητσοτάκη, όπως τους χαρακτηρίζει:

«Μετά το πόρισμα της επιτροπής πραγματογνωμόνων και, κυρίως, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του πρώην Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ και όσων ενέκριναν την παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη, ρωτούμε ευθέως: Τι έχει να πει ο κ. Βορίδης και ο κ. Γεωργιάδης, που έσπευσαν, ως «εξαπτέρυγα» του κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, να μιλήσουν για νόμιμες διαδικασίες; Τι έχουν να πουν οι άνθρωποι που, χωρίς ντροπή, παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό και περιφρόνησαν την οδύνη των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, για να κρύψουν το «γαλάζιο» ρουσφέτι;» σημειώνει και τονίζει:  «Το αμετανόητο κράτος του κομματισμού αντιμετωπίζεται μόνο με την πρόταση μας για αξιοκρατία μέσα από ανοιχτούς διεθνείς διαγωνισμούς, με κανόνες και διαφάνεια», κατέληξε ο κ. Μάντζος.

Αμήχανη δήλωση Σκέρτσου

Στρυμωγμένος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών δεσμευτήκαμε για ταχεία απόδοση ευθυνών. Η δικαιοσύνη προχωράει στην διερεύνηση, όπως φαίνεται, χωρίς καθυστερήσεις κι έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση της. Δεν πρόκειται να μείνει καμία σκιά. Το οφείλουμε στις οικογένειες. Το απαιτεί η κοινωνία».

Νέες δικαστικές εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του σοβαρού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους.

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος στον Πατέρα και άλλους δύο

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ, Σπύρο Πατέρα για την τραγωδία όπως επίσης και σε δύο άλλα μέλη της επιτροπής που εισηγήθηκαν για την μετάταξη του 59χρονου προφυλακισμένου σταθμάρχη της Λάρισας στη θέση του, καθώς το όριο ηλικίας ήταν τα 47 έτη.

Η ποινική δίωξη αφορά την παράβαση καθήκοντος και τις επόμενες ώρες αναμένεται να φύγουν οι κλήσεις από το γραφείο του εφέτη ανακριτή.




Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This