Νέα Δημοκρατία: Νέα σοβαρά στοιχεία για υποψήφια βουλευτή

Η Κατερίνα Εμμανουήλ, αν και είχε παραιτηθεί από διοικήτρια του Νοσοκομείου - Κ.Υ. Καλύμνου, υπέγραφε απευθείας αναθέσεις

Must Read

Μέχρι πρότινος το επιτελικό κράτος υποτίθεται πως ήταν «εξπέρ» στην αριστεία. Τώρα όμως, που οι εκλογές πλησιάζουν και η κλεψύδρα του χρόνου έχει αρχίσει να αδειάζει, φαίνεται πως εξειδικεύεται και σε μαθήματα παρανομίας.

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να ερμηνευθεί το γεγονός ότι «γαλάζιο» στέλεχος, που έχει παραιτηθεί εκπρόθεσμα από τη θέση του στον κρατικό μηχανισμό, μπαίνει κανονικά στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια; Και πώς, αλήθεια, εξηγείται το γεγονός ότι το συγκεκριμένο στέλεχος, παρότι έχει παραιτηθεί από τη θέση του, εμφανίζεται να εκδίδει κανονικά αποφάσεις με την υπογραφή του για το νοσοκομείο το οποίο διοικούσε, μοιράζοντας κρατικό χρήμα με απευθείας αναθέσεις;

Η ιστορία αυτή, που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «δημοκρατία», είναι μια ακόμα τρανή απόδειξη του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται αυτή η κυβέρνηση το κράτος, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Ο πρωθυπουργός και το στενό επιτελείο του, που υποτίθεται πως ελέγχει εξονυχιστικά τα ψηφοδέλτια, ώστε να αποφύγει νέα περίπτωση Πάτση, φαίνεται πως εξαντλείται σε εσωκομματικές ισορροπίες, βολέματα «ημετέρων» και φυσικά σε τοποθετήσεις υποψηφίων που μπορούν να φέρουν ψήφους με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Η περίπτωση της υποψήφιας βουλευτή με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνας Εμμανουήλ, μιλά από μόνη της. Η ίδια αποφάσισε να κατέβει υποψήφια βουλευτής στα Δωδεκάνησα, όμως, την ίδια ώρα, ήταν απρόθυμη να εγκαταλείψει τη θέση της διοικήτριας του νοσοκομείου. Ομως, ακόμα και όταν αυτό συνέβη, ώστε να μην υπάρξει κατακραυγή, η ίδια φαίνεται πως εργαζόταν κανονικά ως διοικήτρια του Νοσοκομείου – Κ.Υ. Καλύμνου, βάζοντας την υπογραφή της σε απευθείας αναθέσεις που αφορούσαν τις προμήθειές του.

Συγκεκριμένα, στις 18 Φεβρουαρίου 2022, με απόφασή τους, οι Θάνος Πλεύρης και Μίνα Γκάγκα κάνουν δεκτή την παραίτηση της «γαλάζιας» διοικήτριας Αικατερίνης Εμμανουήλ από τη θέση της. Ωστόσο, σε αποφάσεις του νοσοκομείου στις 21 και τις 28 Φεβρουαρίου η ίδια υπογράφει την προμήθεια υλικών του νοσοκομείου, οι οποίες μάλιστα είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως το «γαλάζιο» στέλεχος συνέχιζε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ενώ είχε παραιτηθεί ώστε να δώσει το «παρών» στη μάχη των εκλογών.

Ολα τα παραπάνω, πέρα από το δεδομένο νομικό κώλυμα που συνεπάγονται, εγείρουν και ζήτημα ηθικής τάξης, δεδομένου ότι μιλάμε για μικρή κοινότητα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This