Νίκος Ρωμανός: Ο ανεύθυνος αλαζόνας που ξεφτιλίζει το κόμμα

Σύρθηκε σε ταπεινωτική ανάρτηση για τις συκοφαντίες κατά Παρασκευόπουλου το 2021, αλλά δεν ζήτησε ειλικρινή συγγνώμη για τα fake news που διακινεί

Must Read

Ο Νίκος Ρωμανός είναι ένας από τους «αδιάβροχους» πολιτικούς που διαθέτει το κυβερνών κόμμα. Κουβάδες νερό θα μπορούσαν να πέσουν πάνω του, κι αυτός να παραμένει στεγνός και αγέρωχος. Τίποτε δεν είναι ικανό να διαπεράσει την «τεφλόν» ευθιξία και αλαζονεία του Ρωμανού.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. μάς πρωτοσυστήθηκε ως «παρατράγουδο» σε μεσημεριανάδικο της Λαμπίρη, τραγουδώντας το «ποιοτικό» άσμα «εσύ έχεις αέρα και πόδια ψηλά, μουράτο αμάξι, κυριλέ προστυχιά, μαζί σου έχω φάει παράλογο κόλλημα, θα πάω να κάνω τάμα στα Ιεροσόλυμα».

Παρά εκείνη την ιλαροτραγωδία, ο Ρωμανός δεν δίστασε κάποια χρόνια μετά να ξαναεμφανιστεί στα δημόσια πράγματα, αυτή τη φορά δηλώνοντας πολιτικός. Ηταν τότε που τον ανακάλυψε ο ανοιχτομάτης κυνηγός… ταλέντων Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην πράξη, αυτό που έχει καταφέρει ο -πολιτικός πια- Ρωμανός είναι να κερδίζει την αναγνωρισιμότητά του από τις γκάφες και το αίσθημα δυσαρέσκειας που προκαλεί στον κόσμο.

Μόλις τον Μάρτιο μας ανακοίνωσε ότι «έχουμε βαρεθεί να επαναλαμβάνουμε τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων» για τους δεκάδες νεκρούς στα Τέμπη. Χθες, ο Ρωμανός, ένα από τα πολιτικά ινδάλματα του Μένιου Φουρθιώτη, υποχρεώθηκε σε ταπεινωτική ανάρτηση για τα fake news που διέδιδε το 2021 σχετικά με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Οπως και τότε, όταν αποκαλύφθηκαν οι συκοφαντίες του, έτσι και τώρα το πουλέν του Μητσοτάκη αρνήθηκε να σηκώσει το βάρος τού ότι λειτούργησε ανεύθυνα ως υψηλόβαθμο στέλεχος της Ν.Δ. και να παραιτηθεί. Ακόμα κι αυτό το περιστατικό κύλησε από πάνω του σαν νεράκι.

Τον Ιούνιο του 2021, ο Ρωμανός είχε σπεύσει να αναδημοσιεύσει συκοφαντική ανάρτηση, που χρέωνε στον νόμο Παρασκευόπουλου την αποφυλάκιση σκληρού βιαστή. Την επόμενη μέρα επιχείρησε να το «μαζέψει» μετά τον σάλο, αλλά τα έκανε μάλλον χειρότερα, ισχυριζόμενος ότι βάσει του ίδιου νόμου αποφυλακίστηκαν 12.000 κρατούμενοι, αριθμός που ξεπερνούσε τον συνολικό αριθμό των φυλακισμένων στη χώρα!

Σε τηλεοπτική παρέμβαση εκείνες τις μέρες, στην εκπομπή της Γιάμαλη στο KONTRA, ο Ρωμανός είχε πει το αμίμητο: «Εγώ διακινώ πράγματα στο διαδίκτυο τα οποία διακινούνται ούτως ή άλλως». Μια ανεύθυνη και επικίνδυνη δήλωση λογικής νηπιαγωγείου, που θα έπρεπε να σημάνει αυτόματα την αποπομπή του από ένα τέτοιο επικοινωνιακό πόστο μεγάλης ευθύνης. Αν ο Ρωμανός, ως διευθυντής Γραφείου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, παραδέχεται δημοσίως ότι η δουλειά του είναι να διακινεί άκριτα ό,τι «ψαρεύει» από το ίντερνετ, τότε καλύτερα να επιστρέψει στο trash τραγούδι με το «μουράτο αμάξι» και την «κυριλέ προστυχιά».

Δεν βρίσκει τον λόγο να παραιτηθεί

Μάλιστα, και τότε είχε ερωτηθεί αν σκοπεύει να παραιτηθεί, αλλά ο ίδιος δεν έβρισκε τον λόγο για κάτι τέτοιο. Ο Παρασκευόπουλος είχε στείλει άμεσα εξώδικο στον Ρωμανό, εξηγώντας ότι ο συγκεκριμένος δράστης είχε αποφυλακιστεί με άλλον νόμο, κάνοντας λόγο για συκοφαντική δήλωση, που «με συνδέει στη συνείδηση των πολιτών με τη διάπραξη στυγερών εγκλημάτων».

Στη συνέχεια, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε αγωγή κατά του Ρωμανού για συκοφαντία. Τώρα, λίγο πριν από τη δεύτερη δικάσιμο, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, οι δύο πλευρές ήρθαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, βάσει του οποίου ο Ρωμανός υποχρεώθηκε να προβεί σε αναρτήσεις αποκατάστασης.

Δίχως να αναφέρει καν τους αρχικούς συκοφαντικούς ισχυρισμούς, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. προχώρησε χθες σε μια «φτωχή» μεταμεσονύχτια ανάρτηση για να γλιτώσει τις συνέπειες της αγωγής. Δεν είχε καν την ευθιξία να ζητήσει έστω μια ειλικρινή συγγνώμη. Ο Ρωμανός απλά ανακάλεσε «τους ισχυρισμούς και χαρακτηρισμούς που αναπαρήγαγα ή προέβαλα σε βάρος του κ. Νικόλαου Παρασκευόπουλου την 21/6/2021 και την 22/6/2021 ως καθ’ ολοκληρίαν εσφαλμένους και αναληθείς» και δήλωσε ότι «ουδεμία πρόθεση είχα να τον συκοφαντήσω ή να τον δυσφημήσω. Εκτιμώ τον Νικόλαο Παρασκευόπουλο και το έργο του».

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας σύρθηκε σε μια ντροπιαστική ανάρτηση για τις συκοφαντίες του και τη διακίνηση fake news, όταν ο ίδιος κάθε τρεις και λίγο τολμά να κάνει δημόσια κηρύγματα, κατηγορώντας άλλους για διακίνηση ψευδών ειδήσεων. Και μόνο ότι χρειάστηκε δύο ολόκληρα χρόνια για να μαζέψει -αναγκαστικά πλέον- τη λάσπη που εκτόξευσε δείχνει πολλά.

Ισως, όμως, το χειρότερο όλων είναι ότι ο Ρωμανός δεν παραιτήθηκε ούτε αυτή τη φορά. Τίποτα, φαίνεται, δεν είναι ικανό να τον κλονίσει. Αυτό που αποδεικνύεται είναι πως τίποτα απ’ όσα λέει ο Ρωμανός δεν έχει βάρος και αξία. Οση εγκυρότητα έχει όταν αναδημοσιεύει διαπιστωμένα ψέματα από τρολ του διαδικτύου, άλλη τόση έχει κι όταν αναγκάζεται να τα πάρει πίσω «ως καθ’ ολοκληρίαν εσφαλμένα και αναληθή».

Ο λαϊκίστικος τσαρλατανισμός και οι καφενειακές συκοφαντίες δεν μπορούν να βαφτίζονται «Γραφείο Τύπου» σε ένα μεγάλο κόμμα όπως η Ν.Δ., όπως και σε κανένα άλλο. Ούτε μπορεί να εκπροσωπεί ως διευθυντής την επικοινωνία με τα ΜΜΕ μιας ιστορικής παράταξης ένας τύπος που δικαιολογείται με θράσος «δεν είχα χρόνο να τσεκάρω την είδηση για τον νόμο Παρασκευόπουλου».

Κάπως έτσι, ο Ρωμανός, ανέμελος κι απαλλαγμένος από τα περιττά βάρη της σοβαρότητας και της ευθύνης, συνεχίζει ανάλαφρα το επιτελικό του… έργο, μέχρι το επόμενο «φάλτσο» του. Ως «ο πιο πετυχημένος διευθυντής Γραφείου Τύπου της Ν.Δ.», όπως τον παρουσίαζε ο βαθύς γνώστης της πολιτικής… Φουρθιώτης.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Είναι κάτοχος Bachelor of Arts στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Εσεξ και MBA από το Κάρντιφ. Διατηρεί συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Λογικοθυμικής Γνωσιακής Ψυχοθεραπείας ως ψυχολόγος. Από τον Μάιο του 2016 αποτελεί ενεργό μέλος της Ν.Δ. και ορίστηκε αναπληρωτής γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ. με βασικό αντικείμενο τα social media.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This