Τάδε έφη Μηταράκης: «Η Υπηρεσία Ασύλου της Ελλάδας η πιο πετυχημένη της Ευρώπης»

Ευλόγησε τα γένια του επισκεπτόμενος τη Χίο και τη δομή της ΒΙΑΛ

Must Read

Το Γραφείο Ασύλου και τη δομή της ΒΙΑΛ στη Χίο επισκέφθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Κατά την τελευταία επίσημη επίσκεψή του ως υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου στις εγκαταστάσεις, ευχαρίστησε τους εργαζομένους του υπουργείου «για την εξαιρετική δουλειά και συνεισφορά τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού κατά την τελευταία 3ετία», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα επεσήμανε, ότι η Υπηρεσία Ασύλου της Ελλάδας θεωρείται «ίσως και η πιο επιτυχημένη Υπηρεσία Ασύλου στην Ευρώπη» που δίνει τεχνογνωσία στο εξωτερικό ενώ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα ΑΛΚΥΩΝΗ ΙΙ που ξεκινάει τη λειτουργία του», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε, επίσης, ότι «από τους βασικότερους στόχους που πρέπει να έχει το υπουργείο τα επόμενα χρόνια, πρέπει να αντικαταστήσει το προσωπικό του, με μόνιμο προσωπικό».

Κατά την επίσκεψή του στη ΒΙΑΛ, ο κ. Μηταράκης είπε, ότι «σήμερα το 2023 είναι μία ΒΙΑΛ με λίγους διαμένοντες, καθαρή, ασφαλής, προσφέροντάς αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους ωφελούμενους, αλλά κυρίως αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας σε όλους εσάς. Μια δομή η οποία παρέχει ασφάλεια στο προσωπικό μας και στην τοπική κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μάλιστα την επίσκεψή του αυτή ανάρτησε και στον προσωπικό του λογαριασμό, σχολιάζοντας: «Επισκέφθηκα σήμερα το Γραφείο Ασύλου και τη ΒΙΑΛ. Ευχαρίστησα όλους τους εργαζόμενους του Υπουργείου για τη συνεισφορά τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού και γιατί σήμερα παραδίδουμε μία πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το 2019. Τα #fakenews που διέδιδαν κάποιοι όλο αυτό το διάστημα, όχι μόνο δεν επιβεβαιώθηκαν, αλλά διασφαλίσαμε στην πράξη, αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για το όλο το προσωπικό και τον περιορισμό των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This