«Δε θα γκρεμίσουμε τον φράχτη στον Έβρο», ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας

«Δεν θα κοροϊδέψουμε τους πολίτες. Το μεταναστευτικό και το προσφυγικό δεν θα λυθούν με τους φράχτες»

Must Read

Ο Αλέξης Τσίπρας στην κατηγορία για τα εθνικά θέματα ξεκαθάρισε ότι δεν θα γκρεμιστεί ο φράχτης στον Έβρο -θέμα για το οποίο έχει δεχτεί σφοδρή κριτική- και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει έλεγχος στα σύνορα.

«Μετά από πάρα πολλά χρόνια μνημονιακής δυσκολίας και δημοσιονομικών δυσκολιών είμαστε οι πρώτοι που προχωρήσαμε στην αναβάθμιση των μαχητικών F 16 που σήμερα πετάνε. Είμαστε αυτοί που ψηφίσαμε στη Βουλή τα περισσότερα αμυντικά προγράμματα που έφερε ο κύριος Μητσοτάκης. Ψηφίσαμε τις φρεγάτες Bell@rra, ψηφίσαμε τα 18 Rafale. Δεν θα υπερψηφίσουμε ποτέ όμως όταν εκτιμάμε ότι υπάρχουν θέματα υπερκοστολόγησης» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε: «Δεν υπερψηφίσαμε την αεροπορική βάση στην Καλαμάτα, δεν δίνουμε λευκή επιταγή για προγράμματα που δεν έχουν την εισήγηση των γενικών επιτελείων Εθνικής Άμυνας και γι’ αυτό δεν υπερψηφίσαμε την αγορά επιπλέον Rafale, γιατί ανακοινώθηκαν από την πολιτική ηγεσία και όχι από την στρατιωτική. Προφανώς θα τιμήσουμε τις συμβάσεις που έχει υπογράψει χώρα μας. Θα διεκδικήσουμε όμως επαναδιαπραγμάτευση συμβάσεων, διότι είναι αδιανόητο να μην έχει πέσει ούτε 1 ευρώ στην ελληνική αμυντική βιομηχανία, όταν έχουμε ένα πρόγραμμα σχεδόν 15 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Αναφερόμενος στον φράχτη του Έβρου, είπε πως «η φύλαξη των συνόρων είναι κάτι που είναι αυτονόητο. Και πρέπει να σας πω ότι όταν εμείς ήμασταν κυβέρνηση και υπήρχε φράχτης, δεν τον γκρεμίσαμε, ούτε θα πάμε αντίθετα με τις εισηγήσεις των ανθρώπων που γνωρίζουν. Πρέπει να υπάρχει έλεγχος στα σύνορα. Όμως δεν θα κοροϊδέψουμε τους πολίτες. Το μεταναστευτικό και το προσφυγικό δεν θα λυθούν με τους φράχτες. Όπου υπάρχουν, ας υπάρχουν, καλώς υπάρχουν. Αλλά θα λυθεί το πρόβλημα, με μία διεκδικήσει διαφορετική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με ένα νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου που θα δίνει τη δυνατότητα η Ευρώπη να παίρνει μέρος του βάρους της πρώτης χώρας υποδοχής».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This