Τσίπρας για Ανδρουλάκη: «Αν θέσει ζήτημα προσώπου, θα έχει χαθεί μια σημαντική ευκαιρία για τον τόπο»

«Θα έχει πάρει τις αποφάσεις του με βάση το κριτήριο της επιβίωσης που παίζει πάντα σημαντικό ρόλο και στην πολιτική και στη ζωή...»

Must Read

Το «στενό μαρκάρισμα» του Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Ανδρουλάκη, εν όψει των κρίσιμων εθνικών εκλογών αυτής της Κυριακής, συνεχίστηκε σήμερα, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει στο πλαίσιο της διακαναλικής του συνέντευξης από το Ζάππειο, πως το καλύτερο για τον τόπο θα ήταν να αποσύρει το αίτημά του για τρίτο πρόσωπο στη θέση του πρωθυπουργού, ώστε να διευκολύνει την συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το πώς θα προσπαθήσει να πείσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να αποσύρει το εν λόγω αίτημα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως στην περίπτωση που ο Ν. Ανδρουλάκης θέσει το ζήτημα προσώπου, θα αναλάβει και την ευθύνη να πάμε σε δεύτερες εκλογές, σχολιάζοντας, μάλιστα, ότι αυτές θα έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος και άρα δεν θα ωφεληθούν τα μικρότερα κόμματα. Προσέθεσε δε πως θα έχει χαθεί, όμως, μια σημαντική ευκαιρία για τον τόπο, σημειώνοντας πως δεν θα χρειαστεί να τον πείσει, καθώς θα έχει πάρει τις αποφάσεις του.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση που τέθηκε στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν: «Κύριε Πρόεδρε εμφανίζεστε σίγουρος ότι το πρώτο και το τρίτο κόμμα θα καταφέρουν να κάνουν κυβέρνηση το βράδυ των εκλογών. Άρα, να υποθέσω ότι, αν είστε το πρώτο κόμμα, θα πάρετε τηλέφωνο τον Νίκο Ανδρουλάκη για να συζητήσετε το ενδεχόμενο της συνεργασίας σας. Πώς θα τον πείσετε, όμως, να φύγει από τη θέση “ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης για πρωθυπουργός”; Κι αν δεν καταφέρετε να τα βρείτε, θα πάμε σε δεύτερες εκλογές;».

«Είναι προφανές ότι, αν υπάρχει δυνατότητα να συγκροτηθεί κυβέρνηση, θα καλέσω τον κ. Ανδρουλάκη. Αν θέσει ζήτημα προσώπων, θα πάμε σε δεύτερες εκλογές, παίρνοντας την ευθύνη. Θα χαθεί μια ευκαιρία για τον τόπο. Η δυνατότητα συγκρότησης προοδευτικής κυβέρνησης. Σε όλο τον κόσμο έτσι γίνεται. Στη Γερμανία κάθισαν τρία κόμματα και μοίρασαν τα υπουργικά έδρανα. Δεν έθεσε κανείς θέμα πρωθυπουργού. Νομίζω δεν θα χρειαστεί να τον πείσω. Θα έχει πάρει τις αποφάσεις του με βάση το κριτήριο της επιβίωσης που παίζει πάντα σημαντικό ρόλο και στην πολιτική και στη ζωή», ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα.

  • Παρακολουθήστε τη διακαναλική συνέντευξη Τσίπρα από το Ζάππειο:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This