Δήλωση-σοκ από Δένδια: Παραλίγο πόλεμος με Τουρκία!

Εάν αληθεύει, εγείρονται ερωτήματα για τον χρόνο της γνωστοποίησής του, αλλά και για την εκκωφαντική σιωπή του πρωθυπουργού

Must Read

Σε πολύ σημαντικές αποκαλύψεις γύρω από τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας προέβη ο Νίκος Δένδιας. Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών για πρώτη φορά έκανε γνωστό πως οι δύο χώρες έφτασαν στα πρόθυρα του πολέμου, προκαλώντας αμείλικτα ερωτήματα.

«Δεν σας κρύβω ότι αυτά τα 3,5 δύσκολα χρόνια -και το δύσκολα είναι understatement- εφιάλτης ήταν. Φτάσαμε στα όρια του πολέμου με την Τουρκία, αυτό δεν είναι αστείο» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

Τα βασικά ερωτήματα που εγείρονται από αυτή τη σοκαριστική αποκάλυψη είναι τρία: πρώτον, γιατί δεν ανέφερε πότε ο πρωθυπουργός πως οι δύο χώρες έφτασαν στα πρόθυρα του πολέμου; Δεύτερον, γιατί επέλεξε τώρα να γνωστοποιήσει μια τέτοια πληροφορία ο υπουργός Εξωτερικών και, τρίτον, αν υπήρχε ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών αλλά και των πολιτικών αρχηγών για τις οριακές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε ότι ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν κοινό συμφέρον την επίλυση της μοναδικής διαφοράς. «Και αν η Τουρκία καταλάβει ότι το να λύσει τη διαφορά της με την Ελλάδα είναι και προς το δικό της συμφέρον –το συμφέρον μιας ευρωπαϊκής, δημοκρατικής, πλούσιας Τουρκίας, όχι μιας αυτοκρατορικής, οπισθοδρομικής Τουρκίας, εξαρτάται για ποια Τουρκία μιλάμε-, τότε μπορούμε να βρούμε άκρη».

Σε αυτό το σημείο ακριβώς μπαίνει και η πρώτη διαφοροποίηση του Νίκου Δένδια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ο υπουργός μιλάει για… μια διαφορά, ενώ ο πρωθυπουργός για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών. Ο Νίκος Δένδιας, επίσης, για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη θέση που πήρε η Ελλάδα είπε «η μόνη θέση που ήταν επιτρεπτή στη βάση των αρχών και των συμφερόντων μας, ότι τα σύνορα δεν μπορούν να αλλάζουν με τη βία».

Σε αυτό το σημείο υπήρξε και η δεύτερη διαφοροποίηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς απέφυγε να πει πως η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία. Κοινώς σε υπουργός και πρωθυπουργός σε άλλο μήκος κύματος…

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This