Αχτσιόγλου για Μητσοτάκη: «Από τις πιο ντροπιαστικές δηλώσεις στην πολιτική ιστορία του τόπου»

Must Read

«Πυρά» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε η Έφη Αχτσιόγλου μετά τις αδιανόητες δηλώσεις του για τους συγγενείς των νεκρών στα Τέμπη, οι οποίες όπως χαρακτηρίζει η ίδια, είναι «από τις πιο ντροπιαστικές δηλώσεις στην πολιτική ιστορία του τόπου».

«Ο κ. Μητσοτάκης μας είχε συνηθίσει στην έλλειψη ενσυναίσθησης, το χθεσινό όμως ήταν μια επίδειξη ακραίου, χυδαίου αμοραλισμού. Αντί να ζητήσει συγγνώμη ή να πει ότι ήταν μια λάθος δήλωση βγήκε και ο ίδιος και ο εκπρόσωπος Τύπου επιθετικά για να μας πουν ότι δεν καταλάβαμε καλά. Δεν κατάλαβαν καλά ούτε οι συγγενείς των θυμάτων;», υπογράμμισε η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στον Ρ/Σ “Στο Κόκκινο”.

«Απευθύνεται σε οικογένειες που γυρνάνε στο σπίτι τους και δεν βρίσκουν τα παιδιά τους και τολμάει να τους κάνει παρατηρήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε η υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, ο πρωθυπουργός έκανε δριμεία επίθεση και κατά των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, οι οποίοι πρώτα απ’ όλα έχουν χάσει και οι ίδιοι δικούς τους ανθρώπους. «Και τους είπε ότι δεν δικαιούνται να διαμαρτύρονται γι’ αυτά που διαμαρτύρονταν και προειδοποιούσαν πολύ πριν γίνει το δυστύχημα. Που αν τους είχε ακούσει δεν θα είχαμε αυτό το δυστύχημα», επισήμανε η Έφη Αχτσιόγλου.

Μας είχε δώσει δείγματα έλλειψης ενσυναίσθησης και στην πανδημία αλλά χθες το έκανε με έναν τόσο συγκεκριμένο τρόπο που πραγματικά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. «Πρόκειται για αδιανόητη προσβολή που έρχεται να προστεθεί σε μια συνολική στάση της κυβέρνησης με στόχο το κουκούλωμα της υπόθεσης», τόνισε και θύμισε όλα τα γεγονότα, από την προσπάθεια να πείσει ότι υπήρχε τηλεδιοίκηση ενώ δεν υπήρχε και τα τηλεοπτικά σόου Γεραπετρίτη.

Ακατάσχετη κινδυνολογία από τη ΝΔ

Σχολιάζοντας την προεκλογική στρατηγική της ΝΔ η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι η ΝΔ και ο πρωθυπουργός επιδίδονται σε μια ακατάσχετη κινδυνολογία κατά του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό για να μην συζητούν πάνω στην ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Σε αυτή την τακτική, τόνισε, εντάχθηκε και η χθεσινή προπαγάνδα περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού. Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε ξεκάθαρα για προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας μακράς πνοής. Αλλά η ΝΔ «τροφοδοτεί μια συζήτηση τρομοκρατίας για το ενδεχόμενο να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Λες κι αυτό που ζούμε σήμερα είναι μια σταθερότητα», σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου και ρώτησε ευθέως: «Είναι σταθερότητα να είναι η χώρα μας πρώτη σε θανάτους από κόβιντ, η πρώτη χώρα στην ακρίβεια στο ρεύμα και τη βενζίνη; Είναι σταθερότητα οι υποκλοπές; Είναι σταθερότητα οι χιλιάδες καθημερινοί πλειστηριασμοί;».

«Αντ’ αυτών γίνεται μια συζήτηση περί σκιάχτρων και την αναπαράγουν βολικά τα συστημικά μέσα ενημέρωσης», επισήμανε η κ. Αχτσιόγλου.

Οι «ίσες αποστάσεις» του κ. Ανδρουλάκη αντιβαίνουν στην κοινή λογική
Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις κυβερνήσεις συνεργασίας αλλά και συνολικά για το μετεκλογικό σκηνικό η Έφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε ως μη κατανοητή την πολιτική των ίσων αποστάσεων από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι κατανοητό να θέλει μέγιστη συσπείρωση, αλλά από εκεί και πέρα οι ίσες αποστάσεις δεν στέκουν ούτε με όρους κοινής λογικής. Μπορείς να έχεις ίσες αποστάσεις από αυτόν που σε παρακολουθούσε και από αυτόν που έκανε τα πάντα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια; Είναι δυνατόν να τηρείς ίσες αποστάσεις με αυτόν που διάλυσε το ΕΣΥ και με αυτόν που θέλει να ενισχύσει και να στηρίξει το ΕΣΥ; Με αυτόν που έφερε τις απλήρωτες υπερωρίες και μ’ αυτόν που έβαλε κανόνες στην αγορά εργασίας και ενίσχυσε το ΣΕΠΕ και τα δικαιώματα των εργαζομένων; Δεν στέκει και αργά ή γρήγορα θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και απέναντι στους δικούς του ψηφοφόρους», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου.

Και αυτό γιατί όπως εξήγησε αν την επομένη των εκλογών κι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έρθει πρώτο κόμμα, πει ο Ν. Ανδρουλάκης ότι εγώ δεν θέλω να συνεργαστώ και να κάνω κυβέρνηση συνεργασίας και πάμε σε δεύτερες εκλογές με κίνδυνο να εκλεγεί ο Μητσοτάκης, «τότε θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στους δικούς του ψηφοφόρους, δηλαδή θα φέρει το βάρος της ευθύνης για πολύ συγκεκριμένα ζητήματα».

Δείτε επίσης:

Τέμπη: Οι καταθέσεις των μαρτύρων γκρεμίζουν το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This