Όταν η Βορειοηπειρώτισσα Ελεονώρα Κοκαβέση έκλαψε στη Βουλή των Εφήβων

«Μια πρόσφυγας στην ίδια μου την Πατρίδα!» - Η συγκλονιστική ομιλία της αδερφής του συνεργάτη του Φρέντι Μπελέρη στη Βουλή των Εφήβων το 1996

Must Read

Ήταν 19 Ιουνίου του 1996 όταν η νεαρή τότε αδερφή του συνεργάτη του Φρέντι Μπελέρη, Παντελή Κοκαβέση, μίλησε στη Βουλή των Εφήβων και δάκρυα στα μάτια περιέγραψε τα τεράστια προβλήματα των Βορειοηπειρωτών στην Αλβανία, αλλά και εκείνων που ήρθαν στην Ελλάδα σχεδόν κυνηγημένοι.

Απευθυνόμενη στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, η μαθήτρια τότε Ελεονώρα Κοκαβέση είχε πει στην ομιλία της που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης:

«Εμείς κύριε Πρόεδρε έχουμε κλείσει μέσα μας την Ελλάδα και την κουβαλάμε μαζί… Οι άνθρωποι αυτοί κύριε Πρόεδρε, είναι οι ίδιοι, ιστορία και πολιτισμός μαζί. Δεν αλλοιώθηκαν στο πέρασμα του χρόνου και παρέμειναν να φυλάνε Θερμοπύλες, κοιτάζοντας τους τέσσερις τοίχους, γιατί δυστυχώς δεν έμεινε κανείς νέος. Είναι ξενιτεμένοι στον ελλαδικό χώρο. Οι άνθρωποι αυτοί όντας απόμαχοι από τη ζωή, κουβαλώντας θλιβερές αναμνήσεις, πιστεύουν πως θα έλθουν καλύτερες μέρες και αποτελούν ένα τρανταχτό παράδειγμα ότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Είναι ωραίο πράγμα να είσαι Έλληνας»  είχε πει και είχε προσθέσει: «Είναι τόσο μεγάλο έγκλημα, λοιπόν, να ζητεί κανείς να μορφωθεί στην δική του γλώσσα και να συνεχίσει την παράδοση των προγόνων του; Αν ναι τότε δέχομαι να με πουν εγκληματία» ανέφερε σε άλλο σημείο.

«Τελειώνοντας, θα πω μόνον τούτο: Δεν παλιννοστούμε, δεν επαναπατριζόμαστε. Θέλουμε να γυρίσουμε στη δική μας «Ιθάκη». Κάντε κάτι πριν είναι πολύ αργά. Αμήν, ή καλύτερα , με καθαρά ελληνικά «είθε». Μια πρόσφυγας στην ίδια μου την Πατρίδα είπε στην ομιλία της η αδερφή του συνεργάτη του δημάρχου Χειμάρρας, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος, με την οικογένειά του να ανησυχεί για την κατάσταση της υγείας του, καθώς έχει κάνει μεταμόσχευση καρδιάς και αδυνατεί να πιστέψει πώς στήθηκε αυτό το βρώμικο παιχνίδι στην πλάτη των Ελλήνων της ομογένειας.

Δείτε επίσης:

Συναγερμός στη Χειμάρρα! Ο Ράμα έστειλε μπουλντόζες να κατεδαφίσουν σπίτια Ελλήνων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This