Φιάσκο ακόμα και οι εκλογές: Σοβαρό πρόβλημα σε τάμπλετ και σύστημα καταμέτρησης ψήφων

Must Read

Μια σωστή δουλειά δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση.

Ακόμα και οι εθνικές εκλογές που αποτελούν ένα ζήτημα υψίστης σημασίας για ολόκληρη τη χώρα γιατί ουσιαστικά αφορά το μέλλον της διακυβεύονται επειδή τίποτα δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

Συγκεκριμένα, από το πρωί και την έναρξη της διαδικασίας υπάρχει πρόβλημα στα τάμπλετ των δικαστικών αντιπροσώπων αλλά και στο σύστημα καταγραφής των ποσοστών συμμετοχής!

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του Υπ. Εσωτερικών είχε χαρακτηρίσει «μικροπρόβλημα» το θέμα με τα τάμπλετ, κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση!

Σύμφωνα με το OPEN, η πλατφόρμα του SRT είχε ανοίξει από τις 10 για να μπορούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να καταχωρούν τα ποσοστά της συμμετοχής των εκλογέων.

Όμως, λόγω δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Singular Logic δεν μπορούσαν να μπουν και έτσι δόθηκε παράταση, προκειμένου να μπορούν να περάσουν τα στοιχεία.

Η διαδικασία έχει ήδη πάει αρκετά πίσω και δεν αποκλείεται να επηρεάσει και την διαδικασία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τα οποία πιθανότατα θα αργήσουν.

Μάλιστα, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ενημερώσει τα κόμματα πως δεν μπορεί να τους δώσει στοιχεία για την συμμετοχή, διότι υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα και τα τάμπλετ!

Σχετικά καταγγελία για το φιάσκο έκανε και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης σε ανάρτησή του στο twitter, ο οποίος έθεσε και το ζήτημα της καταμέτρησης των ψήφων:

Εκτός από τα προβλήματα στο σύστημα καταγραφής και στα τάμπλετ φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα και στο πρωινό Exit Poll.

Συγκεκριμένα, ένα μεγάλο ποσοστό όσων ψήφισαν, αρνούνται να συμμετέχουν! Το ποσοστό σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται στο 35 με 40 %! Γεγονός που κάνει το όποιο δείγμα, άκρως αναξιόπιστο…

Δείτε επίσης:

Πρόβλημα και με το Exit Poll!

Γενικός Γραμματέας Υπ. Εσωτερικών: «Στις 21.00 το 80% του αποτελέσματος»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This