Με το βλέμμα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου: Αυτός είναι ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τι αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης, εξηγώντας ότι μόνον έτσι η κυβέρνηση θα έχει τα χέρια της λυμένα για να προχωρήσει σε συνταγματική αναθεώρηση

Must Read

Μία μέρα μετά την εντυπωσιακή της νίκη, η Ν.Δ. ανεβάζει κι άλλο τον πήχη εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου και θέτει πλέον ως στόχο τις 180 έδρες, με σκοπό να έχει τα χέρια της λυμένα για να προχωρήσει σε συνταγματική αναθεώρηση.

Αυτόν τον νέο στόχο για τις 180 έδρες αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στον Σκάι, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει «να πούμε στον κόσμο ότι τώρα το στοίχημα στις δεύτερες εκλογές δεν είναι η Ν.Δ. να είναι κυβέρνηση, αλλά να πάρουμε 180 έδρες μόνοι μας και να πάμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα». Αυτός ο στόχος επιβεβαιώνεται από πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, που θεωρούν ότι δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί μετά τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί αλλά και τη «φαγωμάρα» που θα αρχίσει να κυριαρχεί μεταξύ των αντιπάλων της Ν.Δ. Λένε χαρακτηριστικά ότι «αν ίσχυε στις προχθεσινές εκλογές η ενισχυμένη αναλογική που θα ισχύσει στις επόμενες, η Ν.Δ. θα είχε ήδη μία ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα ξεπερνούσε τις 170 έδρες», όχι μόνο λόγω του υψηλού ποσοστού της Ν.Δ., αλλά και της πεντακομματικής Βουλής. Εξάλλου, αυτή την άποψη εξέφρασε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αν και δεν λένε ακόμη τι θέλουν να αλλάξουν στο Σύνταγμα, είναι γνωστό ότι θέμα αιχμής για τη Ν.Δ. Είναι η αλλαγή του άρθρου 16, ούτως ώστε να επιτρέπεται η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά και αλλαγές που θα επιτρέψουν την ιδιωτικοποίηση του νερού. Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον Σκάι, αφού έκανε λόγο για ένα νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται, τόνισε: «Ολοι μας βλέπουμε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο, με ένα παρόμοιο ποσοστό και το μπόνους μπορεί να φτάνουμε τους 180 βουλευτές μόνοι μας ή να φτάνουμε πολύ κοντά». Υπογράμμισε ότι ένας διακηρυγμένος στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η αλλαγή του Συντάγματος σε έναν χρόνο. «Θέλει 180 βουλευτές. Ισως να έχει αξία να δούμε τη μάχη της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης για να πιάσουμε το 180, δηλαδή να πούμε στον κόσμο ότι στις δεύτερες εκλογές το στοίχημα πλέον δεν είναι να κυβερνήσει μόνη της η Νέα Δημοκρατία, αλλά να πιάσει τους 180 βουλευτές για να αλλάξει το Σύνταγμα» είπε.

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχει ανάλογη επίδοση και στις δεύτερες εκλογές, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Δεν προδικάζω κανένα αποτέλεσμα της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, αλλά, αν το δούμε ρεαλιστικά, δεν περιμένεις μεγάλη αλλαγή σε αυτό το διάστημα. Δηλαδή, κάποιος που ψήφισε Μητσοτάκη σήμερα γιατί να μην τον επιλέξει και μετά ή να πει ότι έκανε λάθος. Άρα κι εμείς ως Νέα Δημοκρατία πρέπει να διαχειριστούμε με συστολή ένα εκλογικό αποτέλεσμα που πραγματικά είναι κολοσσιαίο». Στη Ν.Δ. εκτιμούν πως με τις εκλογές της Κυριακής έκλεισε ένας πολιτικός κύκλος για τη χώρα, ο οποίος γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της πολυετούς κρίσης και γέννησε κόμματα αντίδρασης και διαμαρτυρίας, που ενθάρρυναν τον πολιτικό και κοινωνικό διχασμό και τη στασιμότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος έκανε λόγο για επιβράβευση μιας πολιτικής πρότασης που υπηρετεί μία πιο θετική ματιά και προοπτική για τη χώρα, μία πολιτική πρόταση που λέει ότι η Ελλάδα έχει πολλά προβλήματα ακόμα, υστερεί σε πολλούς τομείς, αλλά με πολλή δουλειά, με σκυμμένο το κεφάλι, μπορούμε να είμαστε περήφανοι για τη χώρα μας, να είμαστε ακόμα και μεταξύ των καλύτερων της Ευρώπης».

 






Πανηγυρικό κλίμα αλλά με γραμμή για ήπιους τόνους

Στη Ν.Δ. χθες το κλίμα, όπως είναι φυσικό, ήταν πανηγυρικό, ενώ η γραμμή που είχε δοθεί από την ηγεσία ήταν να κρατηθούν στις δημόσιες παρεμβάσεις των στελεχών όσο τον δυνατόν πιο χαμηλοί τόνοι, να αποφεύγουν να αντιπαρατίθενται σε έντονους τόνους με τα στελέχη των άλλων κομμάτων, ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, για θέματα που λύθηκαν στις εκλογές με τη μεγάλη νίκη και να μιλάνε μόνο για το μέλλον και τις αλλαγές που θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης στη νέα τετραετία. Εξάλλου στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι πλέον στη νέα προεκλογική περίοδο η ένταση θα μεταφερθεί στην αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. δεν έχει λόγο να εμπλακεί σε αυτή.

 






Διαβάστε ακόμα: 

«Βουλευτικές Εκλογές 2023»: Πώς έζησαν οι δημοσιογράφοι την ημέρα των εκλογών

Εκλογές 2023: Ούτε οι νέοι δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ – 600.000 ψηφοφόρους έχασε από το 2019!

Πόλεμος ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα των εκλογών και την συντριπτική νίκη Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This