ΣΥΡΙΖΑ: Ύστατη μάχη να διασωθεί στην Αθήνα

Αγωνιώδης προσπάθεια να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στις μεγάλες λαϊκές συνοικίες του λεκανοπεδίου, όπου υπέστη θεαματική καθίζηση

Must Read

Τη «μάχη της Αθήνας» δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια ύστατη προσπάθεια να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στις μεγάλες λαϊκές συνοικίες του λεκανοπεδίου, όπου υπέστη θεαματική καθίζηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την Κοκκινιά, απ’ όπου εγκαινίασε τη νέα εκλογική του προσπάθεια δίνοντας το σύνθημα «Θα ματώσουμε, αν χρειαστεί, για να κερδίσουμε τη μάχη για την ανατροπή», βρέθηκε χθες στο Κερατσίνι. Κατά την επίσκεψή του σε εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ και τη συζήτησή του με εργαζομένους της Επιχείρησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφερε σε πρώτο πλάνο το θέμα του νερού, το οποίο, όπως υπογράμμισε, θέλει να μετατρέψει από δημόσιο αγαθό σε ιδιωτικό, κερδοσκοπικό προϊόν ο Κ. Μητσοτάκης. Στις δεύτερες κάλπες, που είναι οι πιο κρίσιμες, τόνισε ότι «δεν κρίνονται κόμματα και πρόσωπα, αλλά κρίνονται οι ζωές μας. Το ποιο κόμμα θα κυβερνήσει έχει να κάνει με ποιο πρόγραμμα και ποιο σχέδιο θα κυβερνήσει».

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε πως «δεν είναι ιδεοληψία της Αριστεράς η διατήρηση των δημόσιων αγαθών», καθόσον αφορά το σύνολο των πολιτών. «Αυτό είναι μία βασική διαφορά στα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., ότι εμείς πιστεύουμε πως υπάρχουν κάποια αγαθά που πρέπει να είναι υπό δημόσιο έλεγχο, δεν πουλιούνται και δεν αγοράζονται όλα σε αυτή τη ζωή. Αντίθετα, άποψη του πολιτικού μας αντιπάλου, του κυρίου Μητσοτάκη, είναι ότι ακόμα και το νερό μπορεί να είναι αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης, μπορεί να πουλιέται και να αγοράζεται, στη λογική του κέρδους» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε, δε, ότι μετά το έγκλημα των Τεμπών ο Κ. Μητσοτάκης πέρασε στη Βουλή προς ψήφιση τη δημιουργία ρυθμιστικής Αρχής για το νερό, «που ήταν το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίησή του», την ώρα που, όπως τόνισε, το πείραμα αυτό διεθνώς έχει αποτύχει.

Αναφερθείς στα εργασιακά, δήλωσε: «Θέλουμε να επαναφέρουμε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τον αιτιολογημένο λόγο απόλυσης, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ώστε να αισθάνεται ο εργαζόμενος ότι έχει την Πολιτεία ως αποκούμπι».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο «κρίσιμο διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης», σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αυξήσει την έμμεση φορολογία, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ». Οπως είπε, «τους ισχυρούς πρέπει να φορολογήσουμε εκτάκτως, όχι τις επιχειρήσεις, που προσπαθούν με υγιείς μεθόδους σε μια δύσκολη συνθήκη ανταγωνισμού να έχουν κάποια κέρδη».

«Ομπρέλα»: Αναμονή για την επομένη των εκλογών

Με (σχετική…) ικανοποίηση είδαν στην εσωκομματική μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στις ρίζες. Η αναβάπτιση που επιχείρησε την περασμένη Τετάρτη από την Κοκκινιά, «λίκνο των δημοκρατικών και πατριωτικών αγώνων της Αριστεράς», προκάλεσε θετικά αισθήματα στα μέλη της «Ομπρέλας».

Επειτα από μια άκαρπη ακροβασία ανάμεσα στην πραγματική του ταυτότητα και στις ριζοσπαστικές καταβολές του κόμματος, ήταν μια ένδειξη πως κατάλαβε ότι η προηγούμενη γραμμή χαράχτηκε λάθος, σχολιάζουν στους συγκεκριμένους κύκλους. Βεβαίως, δεν είναι συμπαγές το κλίμα στην «Ομπρέλα» και οι διαθέσεις ποικίλουν.

Εκεί που συγκλίνουν είναι η διαπίστωση ότι βρέξει χιονίσει μετά τις εκλογές, θα πρέπει να συγκληθούν τα όργανα και να συζητήσουν όλα τα θέματα, αρχίζοντας από τον πρόεδρο, τα ιδεολογικά/πολιτικά χαρακτηριστικά και την οργανωτική δομή του κόμματος. Μέχρι την 25η Ιουνίου προέχει η κομματική ενότητα, καθόσον, όπως σχολιάζουν με υπαρξιακή αγωνία στελέχη του προεδρικού κλίματος, «το θέμα δεν είναι καν η “Ομπρέλα”, αλλά εάν θα υπάρχει “μαγαζί” αύριο».

Γεγονός είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μετά την Κοκκινιά (Τετάρτη) και το Κερατσίνι (χθες) συνεχίζει σήμερα με επισκέψεις στους Αγίους Αναργύρους και στο Χαϊδάρι, θυμήθηκε ότι… είχε ξεχάσει την ταξική πλευρά της πολιτικής, αναγνωρίζοντας ότι «τους ισχυρούς πρέπει να φορολογήσουμε εκτάκτως» και καλώντας τώρα τους εργαζομένους «να σκεφτούν πριν πάνε στην κάλπη “ποιο είναι το ταξικό τους συμφέρον”».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This