Ο Κυριάκος θα διώξει και την Αγαπηδάκη;

Η επικεφαλής στο Επικρατείας της Ν.Δ. είχε σπεύσει να υπερασπιστεί τον Πνευματικό, όταν είπε ότι πρέπει να γίνεται διαλογή καρκινοπαθών από το ΕΣΥ

Must Read

Μετά την οργή που προκάλεσαν οι κυνικές δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού, η Ν.Δ. υποχρεώθηκε χθες να του δείξει την πόρτα της εξόδου. Μέχρι όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πάρει την απόφαση να διώξει τον πρώην βουλευτή του, μετρώντας προφανώς τον αντίκτυπο της αισχρής και πρωτοφανούς δήλωσής του στην κοινή γνώμη, πολλά στελέχη του κόμματος έσπευσαν να τον υποστηρίξουν, αρνούμενοι να πάρουν ουσιαστικές αποστάσεις από αυτή την ελεεινή άποψη που εξέφρασε.

Πρώτη και καλύτερη στην υπεράσπιση του κ. Πνευματικού, η πρώτη υποψήφια στο Επικρατείας της Ν.Δ. Ειρήνη Αγαπηδάκη. Ενθυμούμενη το παρελθόν της, όταν λειτουργούσε ως τρολ της Ν.Δ., η υποψήφια βουλευτής του κόμματος ύψωσε τείχος προστασίας γύρω από τον κ. Πνευματικό, λέγοντας πως δεν γίνεται να κάνουμε μικροπολιτική στο ζήτημα του καρκίνου, δείχνοντας ως υπευθύνους για… παιχνίδια τον κόσμο που αντέδρασε.

Μάλιστα, η κύρια Αγαπηδάκη έκανε σφοδρή επίθεση στην κυρία Λινού, την οποία -ούτε λίγο ούτε πολύ- χαρακτήρισε άσχετη με τη δημόσια υγεία: «Ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν τι είναι αυτό που λέμε δημόσια υγεία. Το μπερδεύουν συχνά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Εχω ακούσει και την Αθηνά Λινού να το λέει, παρότι είναι καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή, δεν έχει αυτή την κατάρτιση στα θέματα δημόσιας υγείας».

Οταν, λοιπόν, η επικεφαλής στο Επικρατείας και προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού βγαίνει και υπερασπίζεται τον Σπύρο Πνευματικό, γίνεται αντιληπτό πως οι λόγοι της απομάκρυνσης είναι μονάχα επικοινωνιακοί.

H υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Αλλωστε, αυτό έχει καταστεί σαφές όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν η πανδημία του κορωνοϊού σάρωνε τη χώρα, πως η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης ήταν η υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας για χάρη του ιδιωτικού τομέα.

Ποιος μπορεί, άλλωστε, να ξεχάσει πως εν μέσω πανδημίας ο Ακης Σκέρτσος, τον Νοέμβριο του 2021, είχε δηλώσει πως δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας. Ποιος μπορεί να λησμονήσει τον Στέλιο Πέτσα, που μοίρασε εκατομμύρια στα φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα, τον Σεπτέμβριο του 2020, να δηλώνει πως, αν η κυβέρνηση είχε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια στην υγεία;

Και ποιος, αλήθεια, μπορεί τον ίδιο χρόνο να ξεχάσει τον Γιώργο Γεραπετρίτη να εμπαίζει τον ελληνικό λαό πως αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε περισσότερους νεκρούς.

Η κορυφή, όμως, του παγόβουνου, στο πραγματικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την υγεία, είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλωστε, ήταν αυτός που για να δικαιολογήσει την άθλια κατάσταση των νοσοκομείων μετατράπηκε σε διακινητή fake news και αρνητή της πραγματικότητας, λέγοντας πως η νοσηλεία εντός και εκτός ΜΕΘ είναι το ίδιο.

Άραγε, αν ποτέ -ω μη γένοιτο- χρειαστεί, θα κληθεί κάποιος από όλους αυτούς να περιμένει στην αναμονή ή να πέσει θύμα διαλογής; Η απάντηση είναι αρνητική, γι’ αυτό και μπορούν να είναι τόσο χυδαίοι…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This