Ο Μητσοτάκης έταξε πάλι λαγούς με πετραχήλια

Must Read

Μισθούς 1500 ευρώ έταξε πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή τη φορά από τη Σαλαμίνα όπου περιοδεύει προκειμένου να μαζέψει ψηφοφόρους και να πετύχει την αυτοδυναμία που θα του δώσει τη δυνατότητα να κάνει… ό,τι θέλει.

«Ξέρετε ότι μια κεντρική μου δέσμευση είναι πολύ συγκεκριμένη: η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία των καλύτερων μισθών για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα. Μας λένε “πώς θα πετύχετε τους καλύτερους μισθούς;“. Τους λέω, για να δούμε τι πετύχαμε την περασμένη τετραετία. Έβλεπα τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ, πήγαμε από μέσο μισθό 1.050 ευρώ σε μέσο μισθό 1.200 ευρώ μέσα σε μία τετραετία» δήλωσε και στη συνέχεια έταξε θέσεις εργασίας και κατώτατο μισθό στα… 950 ευρώ.

«Θα φτάσουμε το μέσο μισθό στην πατρίδα μας στα 1.500 ευρώ και τον κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ. Με περισσότερες επενδύσεις, με περισσότερες θέσεις εργασίας, με εργοδότες οι οποίοι θα είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν καλύτερους μισθούς γιατί θα ψάχνουν εξειδικευμένο προσωπικό, όπως, παραδείγματος χάρη, γίνεται στο Πέραμα, από την άλλη πλευρά του περάσματος» είπε και υποστήριξε ότι είδε πολύ χαρούμενους του εργαζόμενους στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, εκεί όπου πρόσφατα ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του μετά από εργατικό δυστύχημα και άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά.

«Η επόμενη, λοιπόν, τετραετία, θα είναι η τετραετία στην οποία η χώρα μπορεί πραγματικά να κάνει το μεγάλο άλμα και να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες και παθογένειες οι οποίες έρχονται από το παρελθόν» είπε και πρόσθεσε ότι δεν θα μοιράζει μόνο κουπόνια φαγητού αλλά θα αυξήσει τους μισθούς:

«Ξέρω ότι και σήμερα ακόμα δεν έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα. Ξέρω ακόμα ότι υπάρχουν προβλήματα με την ακρίβεια. Η ακρίβεια στα τρόφιμα εξακολουθεί και επιμένει και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αυτό. Αλλά αυτό το ζήτημα δεν λύνεται μόνο με ενισχύσεις τύπου Market Pass, λύνεται πρωτίστως με καλύτερους μισθούς και με περαιτέρω μείωση φόρων για να μπορέσουμε να στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημα όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων. Με κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε βάθος τετραετίας, με αύξηση του αφορολόγητου για κάθε παιδί, διότι ο σκοπός μας είναι να στηρίξουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα την ελληνική οικογένεια» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης ανέφερε ότι η χώρα αντιμετωπίζει σήμερα ένα διαχρονικό πρόβλημα το οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά, τείνει να αποκτήσει χαρακτηριστικά κρίσης και δεν είναι άλλο από το δημογραφικό.

«Εμείς θα στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια και κυρίως την εργαζόμενη μάνα για να μπορεί πιο εύκολα να αποκτήσει παιδιά, αλλά ταυτόχρονα να συνδυάζει τις υποχρεώσεις της ανατροφής των παιδιών μαζί με τους πατεράδες, οι οποίοι και αυτοί πρέπει να παίζουν ολοένα και περισσότερο ρόλο, μαζί με τη δυνατότητα να έχουν και μία επαγγελματική σταδιοδρομία και να μπορoύν περισσότερες γυναίκες να μπαίνουν στην αγορά εργασίας και να στηρίζουν το οικογενειακό εισόδημα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Σήμερα η χώρα έχει ανάγκη από μια σταθερή πλειοψηφία, για να μην ξαναμπλέκουμε σε περιπέτειες και να μπορέσουμε από τις 26 Ιουνίου να σηκώσουμε τα μανίκια, να συνεχίσουμε τη δουλειά, να δουλεύουμε για την καθεμία για τον καθένα ξεχωριστά, για να κάνουμε τις ζωές σας καλύτερες. Αυτό τελικά ήταν και το μεγάλο μήνυμα των εκλογών της 21ης Μαΐου. Επιβραβεύτηκε μία κυβέρνηση η οποία έδωσε έμφαση στην αποτελεσματικότητα, η οποία κατάλαβε ότι τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα και στη συνεργασία που είχαμε με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν κοιτάξαμε ποτέ τι ψήφιζαν οι δήμαρχοι. Ποτέ. Όποιος δήμαρχος χρειαζόταν τη στήριξη του κράτους την είχε, γιατί ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε αρωγοί στην τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί τα προβλήματα τελικά δεν έχουν χρώμα» είπε και πρόσθεσε ότι αν τον ψηφίσουν οι πολίτες, θα γίνει πάλι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This