Τσίπρας: «Δεν θα χορέψω το ταγκό της ανευθυνότητας με τον Μητσοτάκη»

χαρακτήρισε «λαθεμένη» την απόφαση Μητσοτάκη να απομακρύνει τον Μουσταφά Κατραντζή εκ των υστέρων

Must Read

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα της Ροδόπης ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκπομπή Live News, με φόντο την απομάκρυνση του Μουσταφά Κατραντζή αλλά και το ναυάγιο στην Πύλο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε λάθος  την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να απομακρύνει εκ των υστέρων τον Μουσταφά Κατραντζή: «Ήταν λαθεμένη η απόφαση. Πιστεύω ότι κάνει λάθος και μάλιστα εκ των υστέρων. Έχουν τυπωθεί τα ψηφοδέλτια, το όνομά του είναι γραμμένο στα ψηφοδέλτια. Είναι λάθος γιατί δεν πρέπει κατά τη γνώμη μου να χρησιμοποιούμε ένα κλίμα στοχοποίησης της μουσουλμανικής μειονότητας» ανέφερε και έκανε λόγο για «μέγιστη υποκρισία του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Δεν ζήτησα να φύγει ο Κατρατζή από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ίσα ίσα, είναι λάθος. Αυτός είναι ένας ολισθηρός δρόμος όπου δεν θα ακολουθήσω. Δεν θα χορέψω το ταγκό της ανευθυνότητας με τον κύριο Μητσοτάκη. Θα το χορέψει μόνος του» πρόσθεσε ε ο Αλέξης Τσίπρας και έκανε για άγαρμπη διαχείριση σε πένα ευαίσθητο ζήτημα.




«Δεν είναι καθόλου ευχάριστο το γεγονός ότι έχει γίνει κεντρικό θέμα στην προεκλογική αντιπαράθεση, το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Είναι κάτι που από την πρώτη στιγμή με βρήκε απολύτως αντίθετο, το ξεκίνησε ο κ. Μητσοτάκης και το ξεκίνησε πάρα πολύ άγαρμπα, και θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει τουλάχιστον υπευθυνότητα. Είναι ευαίσθητο το θέμα της Θράκης και της μουσουλμανικής μειονότητας και νομίζω ότι επιχείρησε ο κ. Μητσοτάκης ότι για κάποιο λόγο που ούτε κι εγώ μπορώ να συνειδητοποιήσω. Όταν έχεις ένα εκλογικό αποτέλεσμα σαν αυτό που είχε στις 21 του Μάη, δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο θέλησε να βάλει κεντρικό θέμα το ζήτημα της Θράκης και μάλιστα μ’ έναν τόσο επιθετικό τρόπο. Εντάξει, είχε μια περιοχή στην επικράτεια που δε βάφτηκε μπλε. Τόση αλαζονεία;» ανέφερε ο Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Ποτέ δε σκέφτηκα να τα κάνω φέιγ βολάν αυτά. Μου στέλνει λοιπόν τρεις μέρες μετά τις εκλογές ένα ενημερωτικό σημείωμα, χωρίς να με πάρει ένα τηλέφωνο, χωρίς να μου στείλει τον Διοικητή της ΕΥΠ να μ’ ενημερώσει αν είναι κάτι σοβαρό, όπως έκανα εγώ πολλές φορές ως Πρωθυπουργός στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη και μετά από δυο εβδομάδες, βλέπω μέρος αυτού του ενημερωτικού σημειώματος, δημοσιευμένο στη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον κομματικό πλέον εκπρόσωπο, να μου ζητά επιτακτικά ν’ αποσύρω τους υποψήφιους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πίστευα στα μάτια μου, διότι στο ενημερωτικό αυτό σημείωμα, έβλεπα σαφή αναφορά και για τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είπα κουβέντα θεωρώντας ότι θα πέσει, θα καταλαγιάσει αυτός ο θόρυβος. Όμως έβλεπα ότι ο κ. Μητσοτάκης το κάνει κεντρικό θέμα. Και, κ. Ευαγγελάτο, πιστέψτε με, δε θέλω να μιλήσω τόσο για την ουσία, θα μιλήσουμε και για την ουσία του ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας, του ευαίσθητου αυτού θέματος. Εδώ είναι ένα ζήτημα υποκρισίας, είναι ένα ζήτημα ότι δε διστάζεις, προκειμένου να κερδίσεις 10.000, 15.000 ψήφους, ν’ ανοίξεις ένα θέμα εθνικό, ευαίσθητο, δύσκολο, το οποίο θα το βρεις μπροστά σου την επόμενη μέρα. Στη Θράκη θα έχουμε μουσουλμανική μειονότητα και στις 26 του Ιούνη, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση. και είχαμε και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και έχουμε μία Άγκυρα και μια Τουρκία, η οποία είναι πράγματι είναι πάρα πολύ δραστήρια. Και τα προβλήματα της Θράκης δε λύνονται με τέτοιου είδους κατηγορίες, ούτε να πηγαίνει κανείς και να λέει στους Έλληνες πολίτες, Μουσουλμάνους πολίτες, ότι «η ψήφος η δική σας και η κρίση σας είναι υποκινούμενη». Δε θα μπορούσα να το κάνω εγώ αυτό».

Μιλώντας για το ναυάγιο στην Πύλο ο κ. Τσίπρας είπε: «νιώθω υποχρέωση να θέσω ερωτήματα για τις αντιφάσεις και για τυχόν ευθύνες που υπάρχουν για την τραγωδία οι οποίες εάν υπάρχουν βαραίνουν την ηγεσία που έδινε τις εντολές» είπε και πρόσθεσε:

«Το κρίσιμο θέμα που πρέπει να δούμε είναι αν αποτελεί προτεραιότητά μας η ανθρώπινη ζωή. Αυτό είναι το κρίσιμο θέμα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε και να προστατεύουμε τα σύνορά μας. Και βεβαίως αυτό επιτάσσει η λογική και πρέπει να το κάνουμε. Τα εθνικά μας σύνορα και τα ευρωπαϊκά σύνορα.
Την ίδια στιγμή όμως, οφείλουμε και αυτό το επιτάσσουν οι αξίες μας, και το επιτάσσει και το Διεθνές Δίκαιο, να προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή όταν αυτή κινδυνεύει. Άρα, λοιπόν, όταν βλέπουμε ανθρώπους στοιβαγμένους σ’ ένα σαπιοκάραβο να ταξιδεύουν στη θάλασσα, νομίζω ότι προτεραιότητα κάθε Αρχής, ευρωπαϊκής, ελληνικής, ιταλικής, τουρκικής, πρέπει να είναι να βρεθεί ο τρόπος αυτοί οι άνθρωποι να σωθούν αν κινδυνεύουν. Αυτό πρέπει να είναι προτεραιότητα» είπε και στη συνέχεια άφησε αιχμές για το Λιμενικό: «Δεν είμαι σίγουρος ότι το Λιμενικό έχει εντολή να σώζει όσους κινδυνεύουν».




Τέλος, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι επιμένει «ότι ο κ. Μητσοτάκης θα ιδιωτικοποιήσει το νερό» και ότι «Η ΝΔ έχει σχέδιο για ιδιώτη μέτοχο στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ». «Ο κ. Μητσοτάκης κάνει καλή διαχείριση της επικοινωνιακής του πολιτικής, οφείλω να το πω αυτό», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας «οφείλω όμως να πω ότι έχει και σχέδιο για ιδιωτικοποιήσεις παντού ως νεοφιλελεύθερος πολιτικός».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This