Μήνυμα Μητσοτάκη: «Ας μη φαντάζονται ορισμένοι τους εαυτούς τους υπουργούς»

Πρότεινε να κρατήσουν τα κοστούμια για γάμους και βαφτίσεις!

Must Read

Την οδύνη του για την τραγική και άδικη απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών στο ναυάγιο της Πύλου εξέφρασε και σε συνέντευξή του στο ΙONIAN TV ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι το μεταναστευτικό είναι στην επικαιρότητα και στην πρώτη γραμμή της ειδησεογραφίας εδώ και αρκετά χρόνια τώρα. Υπενθύμισε ότι το 2015 η χώρα είχε μία τελείως διαφορετική πολιτική, ανοιχτών συνόρων και πέρασαν από την πατρίδα μας παραπάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες.

«Πάρα πολλοί και τότε είχαν χάσει τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου. Τότε είχαμε το κολαστήριο της Μόριας. Και το 2019, όταν η κυβέρνησή μας ήρθε στα πράγματα με νωπή εντολή του ελληνικού λαού, αποφάσισε τότε να ακολουθήσει μία διαφορετική πολιτική στο ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Περιορίζοντας στο ελάχιστο τις ροές των μεταναστών και των προσφύγων στο Αιγαίο, αποσυμφορώντας τα νησιά μας, μειώνοντας σημαντικά τα κέντρα υποδοχής μεταναστών σε όλη την επικράτεια, δημιουργώντας νέες δομές στα νησιά του Αιγαίου, ανθρώπινες δομές. Κλείνοντας πια το κολαστήριο της Μόριας και φροντίζοντας τους πιο ευάλωτους από αυτούς οι οποίοι έφτασαν κατατρεγμένοι στην ελληνική επικράτεια.

Αναφέρομαι συγκεκριμένα στα ασυνόδευτα ανήλικα. Αυτή την πολιτική όχι απλά θα τη συνεχίσουμε, αλλά πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει να πείσουμε και την Ευρώπη ότι μια αποτελεσματική πολιτική μετανάστευσης και ασύλου ξεκινά με την προστασία των εξωτερικών μας συνόρων. Δεν είναι η μόνη πτυχή μιας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά σίγουρα δεν μπορεί η Ευρώπη να ασκήσει μια αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική εάν ακολουθήσει μια πολιτική ανοικτών συνόρων», ανέφερε.

Για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής δήλωσε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί. «Σήμερα η χώρα έχει υπηρεσιακή κυβέρνηση. Θα είχε μία σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή αυτοδυναμία εάν δεν ίσχυε στις προηγούμενες εκλογές ο παραλογισμός της απλής αναλογικής. Και είναι θλιβερό να ακούω σήμερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ισχυρίζεται ότι μπορεί η επόμενη Βουλή να είναι μία Βουλή στην οποία θα μπουν πολλά μικρά κόμματα, όταν ο ίδιος ακριβώς αυτό επιδίωξε με την απλή αναλογική. Θυμίζω ότι αν στις κάλπες της 21ης Μαΐου ίσχυε ο νόμος της ενισχυμένης αναλογικής θα είχαμε πέντε κόμματα στη Βουλή και μία σταθερή πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό λοιπόν πρέπει να επιδιώξουμε και σε αυτές τις κάλπες και πιστεύω ότι οι πολίτες οι οποίοι μάς ψήφισαν και μας εμπιστεύτηκαν, το έκαναν για συγκεκριμένους λόγους. Πιστεύω ότι θα το ξανακάνουν, πρέπει να το ξανακάνουν. Και ενδεχομένως να μπορέσουμε να πείσουμε και κάποιους ακόμα, οι οποίοι να μην θέλησαν να κάνουν το βήμα την 21η Μαΐου, ότι η χώρα έχει σήμερα ανάγκη από μία σταθερή κυβέρνηση. Και ότι για να υλοποιηθούν όλα αυτά για τα οποία σας μίλησα πριν -παραδείγματος χάρη, οι μεγάλες αλλαγές στην υγεία- χρειάζεται μία σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία», ανέφερε.

Αναφερόμενος στη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης δήλωσε πως «όσοι ήδη φαντάζονται τους εαυτούς τους Υπουργούς από τώρα και ενδεχομένως να προεξοφλούν συγκεκριμένα Υπουργεία και μπορεί ενδεχομένως να ράβουν και κοστούμια, τους θυμίζω ότι τα κοστούμια μπορεί να είναι χρήσιμα και για γάμους, για βαφτίσια, για άλλες ωραίες κοινωνικές εκδηλώσεις τού καλοκαιριού που έρχεται».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This