ΝΔ: Όπου Μαραβέγιας και… γαλάζιο σκάνδαλο!

Νέος πονοκέφαλος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο υποψήφιος βουλευτής στην Κεφαλλονιά, ο οποίος κατηγορείται για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και νεποτισμό

Must Read

Πληθαίνουν οι φωνές των «γαλάζιων» στελεχών που ζητούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να άρει την εμπιστοσύνη τους προς όποιο «γαλάζιο» υποψήφιο βουλευτή φέρει το όνομα… Μαραβέγιας. Και αυτό διότι το συγκεκριμένο όνομα φαίνεται πως δεν πάει ιδιαίτερα καλά στο κόμμα.

Μετά τον γνωστό πια σε όλη την Ελλάδα Κωνσταντίνο Μαραβέγια, ο όποιος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε τη θέση του για έσοδα από τον αναπτυξιακό νόμο, στη Νέα Δημοκρατία βλέπουν να έρχεται και νέος πονοκέφαλος, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον Ναπολέοντα Μαραβέγια, υποψήφιο βουλευτή στην Κεφαλλονιά.

Οι πρώτες πληροφορίες για τον «γαλάζιο» υποψήφιο των Ιονίων Νήσων έφτασε στην Πειραιώς λίγο μετά τις πρώτες εκλογές. «Γαλάζιοι» συνδικαλιστές ενημέρωσαν το κόμμα ότι η υποψηφιότητα του συγκεκριμένου μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ, καθώς εις βάρος του υπάρχουν καταγγελίες τόσο για διασπάθιση δημόσιου χρήματος όσο όμως και για νεποτισμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφτασαν στην Πειραιώς, υπάλληλοι του πανεπιστημίου το 2012 και ενώ ήταν πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και στη συνέχεια αναπληρωτής πρύτανης του ΕΚΠΑ, υπέγραφε εντάλματα πληρωμής για αργομισθία στην κόρη της γυναίκας του, φοιτήτρια τότε. Το αντικείμενο των έργων για τα οποία έβγαιναν τα εντάλματα πληρωμής προκαλούν πολλά ερωτήματα, ενώ στο ΤΕΙ Ιονίων όπου ήταν πρόεδρος το έργο αφορούσε την «Ανάδειξη του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ως διεθνούς πόλου εκπαίδευσης και καινοτομίας».

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, δεν υπήρξε ποτέ κανένα παραδοτέο έργο με τη συμμετοχή της τότε φοιτήτριας, ενώ η αργομισθία της συνεχίστηκε και μετά τη μετακίνηση του κ. Μαραβέγια από την προεδρία του ΤΕΙ Ιονίων στην αντιπρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μάλιστα, τα «γαλάζια» στελέχη που επιχείρησαν να εξακριβώσουν τις καταγγελίες έπεσαν πάνω σε δύο εγκρίσεις του πανεπιστημίου στην κυρία Καρακώστα το έτος 2013, ενημερώνοντας για την εξέλιξη αυτή.

Πολιτικό τέκνο του Σημίτη

Ο κ. Μαραβέγιας εξάλλου δεν είναι γνωστός στις τάξεις του κόμματος, καθώς είναι και αυτός πολιτικό τέκνο του Κώστα Σημίτη και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ.

Στο παρελθόν είχε βρεθεί σε διάφορες δημόσιες θέσεις, όπως επικεφαλής του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Ερευνας (ΕΘΙΑΓΕ) την περίοδο 1999-2004, ενώ από το 2010 μέχρι το 2015 ήταν πρόεδρος του ΤΕΙ Ιδρύματος Ιονίων Νήσων και στη συνέχεια από το 2015 ως το 2019 αναπληρωτής πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This