«Χυδαία» για τον Μητσοτάκη η αναφορά Τσίπρα ότι η ΝΔ θα ιδιωτικοποιήσει το ΕΣΥ

Δεν έπεισε δηλώνοντας στον ΑΝΤ1 «καμία συνεκμετάλλευση ενεργειακών πόρων στο Αιγαίο»

Must Read

«Εάν η Τουρκία θέλει να έλθει πιο κοντά στην Ευρώπη και να κάνει άνοιγμα προς τη Δύση, αυτό το άνοιγμα περνά μέσα από την επαναφορά του Ελληνοτουρκικού διαλόγου στη μία και μόνη διαφορά, ήτοι την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο», διεμήνυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και το δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου.

Εν όψει πιθανής συνάντησης του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου ηγετών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στα μέσα Ιουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως η μία και μόνη διαφορά μας με την Τουρκία μπορεί να επιλυθεί βάσει του Διεθνούς Δικαίου και ξεκαθάρισε πως, εάν ο κ. Ερντογάν επιμείνει σε μία ρητορική που θίγει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, «δεν έχουμε πολλά να συζητήσουμε, θέματα κυριαρχίας και αποστρατιωτικοποίησης είναι εκτός ατζέντας».

Διευκρίνισε, πάντως, ότι «δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε με την Τουρκία σε καθεστώς μόνιμης κλιμάκωσης και στα όρια ενός θερμού επεισοδίου, όπως έγινε το 2020». Ερωτηθείς, μάλιστα, για το ενδεχόμενο της συνεκμετάλλευσης ενεργειακών πόρων στο Αιγαίο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απέκλεισε κατηγορηματικά μία τέτοια προοπτική.



Ειδικότερα για το ζήτημα που έχει προκύψει με τους δύο μειονοτικούς υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε σε αυστηρό ύφος ότι η «Τουρκία οφείλει να επαναξιολογήσει το πως κινείται στη Θράκη» και επιβεβαίωσε πως θα συζητήσει το συγκεκριμένο ζήτημα «ανοιχτά με τον Ερντογάν».

«Αυτή τη φορά το τουρκικό προξενείο ξέφυγε, δεν είναι κάτι, που θα ανεχθώ πλέον» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης καταγγέλλοντας το τουρκικό προξενείο για ξεδιάντροπες παρεμβάσεις. Επανέλαβε, μάλιστα, ότι η στήριξη του τουρκικού προξενείου κατευθύνθηκε αποκλειστικά και μόνο στους δύο υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ και επαναβεβαίωσε πως ανεξαρτήτως του τι θα ψηφίσει η μειονότητα ο ίδιος θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει την πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας για τη μειονότητα. Αναφορικά με την αντιπαράθεση για το πολύνεκρο ναυάγιο, σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου, συνέστησε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να είναι πιο προσεκτικοί, όταν επιρρίπτουν ευθύνες στο Λιμενικό Σώμα εκτιμώντας ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών επικροτεί την επιλογή της κυβέρνησης να ακολουθήσει μία δίκαιη, πλην όμως αυστηρή μεταναστευτική πολιτική.

«Το πρόγραμμα μας είναι σαφέστατα κοστολογημένο. Μπορούμε να φθάσουμε σε μισθό 1500 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα, και κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ μέσα από παραγωγικές επενδύσεις, μείωση της ανεργίας και ενίσχυση της θέσης των εργαζομένων», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επέμεινε, δε, στη δέσμευση του για νέες προσλήψεις στον τομέα του ΕΣΥ, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση του περί ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας εντός ολίγων μηνών, εφ όσον βεβαίως επανεκλεγεί μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για fake news της αντιπολίτευσης, αναφορικά με πρόθεση της ΝΔ να ιδιωτικοποιήσει την Υγεία και απαρίθμησε σειρά πρωτοβουλιών στήριξης του ΕΣΥ.


Επέμενε πως την επόμενη 4ετία θα αντιμετωπιστούν ζητήματα, όπως η μεγάλη αναμονή για ένα τακτικό χειρουργείο ή η κατάσταση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ θα δρομολογηθεί και η αναμόρφωση των 156 Κέντρων Υγείας ανά τη χώρα. Σε αυτό το σημείο επετέθη με δριμύτητα στον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας χυδαία την αναφορά του ότι η ΝΔ επιδιώκει να κάνει διαλογή ανάμεσα σε καρκινοπαθείς ασθενείς με μικρό προσδόκιμο ζωής. «Έχουμε εγκρίνει ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα, που δεν έχει εγκρίνει η Γερμανία και βγαίνει ο κ. Τσίπρας και λέει ότι θα αφήνουμε καρκινοπαθείς να πεθάνουν» είπε με ένταση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This