Ο ψευτομουφτής έδινε επίσημα γραμμή για ψήφο σε «τούρκους» και ο Μητσοτάκης μιλάει για πληροφορίες της ΕΥΠ!

Μέρες πριν τις πρώτες εκλογές έκανε κήρυγμα σε τζαμί της Θράκης στην προσευχή της Παρασκευής

Must Read

Από τις πρώτες εκλογές του Μαίου ο ψευτομουφτής Μουσταφά Τράμπα έδινε επίσημα γραμμή για ψήφο μόνο σε «τούρκους», χωρίς να ξεχωρίζει κόμμα για τους υποψήφιους μουσουλμάνους βουλευτές.

Λίγα μόνο 24ωρα πριν την Κυριακή 21 Μαίου ο ψευτομουφτής Ξάνθης επεσήμανε ότι τα προβλήματα της… «τουρκικής μειονότητας» μπορεί να φέρει στην ημερήσια διάταξη μόνο ένας… «Τούρκος βουλευτής της Βουλής των Ελλήνων»!

Τονίζοντας ότι έτσι θα εκφραστούν τα χρόνια προβλήματα της μειονότητας ο Τράμπα είπε: «Όπως είπαμε στις ομιλίες μας, η ψήφος των Τούρκων θα πάει στον Τούρκο. Η ψήφος της  μειονότητάς μας  θα πάει στους Τούρκους βουλευτές μας. Αν εμείς  ως Τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης  δεν μπορέσουμε να στείλουμε βουλευτές στην ελληνική Βουλή, εκεί δεν θα μπορέσουμε να ακουστεί η φωνή μας»!

Αυτά προφανώς δεν τα πήρε χαμπάρι η ΕΥΠ -και ας έγιναν σε ελληνικό έδαφος- αλλά ο Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει ότι η ΕΥΠ είχε… πληροφορίες περί εμπλοκής του τουρκικού προξενείου, που μετέφερε στον Αλέξη Τσίπρα για τους υποψηφίους του μόνο!

Φυσικά και γνώριζε ποια ήταν η γραμμή της τουρκικής προπαγάνδας, αλλά έκανε τα στραβά μάτια γιατί ήθελε τις ψήφους!

Άλλωστε το κήρυγμα του ψευτομουφτή Τράμπα αναπαρήγαγαν και τουρκικά Μέσα από τις 19 Μαίου, με χαρακτηριστικό το δημοσίευμα του star.com.tr, που ανέφερε:

«Λόγω των γενικών εκλογών που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα στις 21 Μαΐου, ετοιμάστηκε το κήρυγμα της Παρασκευής του Μουφτή Ξάνθης.

Στο κήρυγμα είπε: «Το ψηφοδέλτιο που χρησιμοποιείται στις εκλογές είναι κάτι παραπάνω από ένα χαρτί, είναι τιμή, είναι το μέλλον μας, είναι τα τζαμιά μας, είναι το σχολείο μας. Ψηφίζοντας όσους θέλουν τον τερματισμό της μειονότητας όσον αφορά τη θρησκεία και την εθνικότητα σημαίνει ότι προετοιμάζουμε το τέλος μας με τα ίδια μας τα χέρια». 

Στο κήρυγμα αναφέρθηκε ότι οι μουσουλμάνοι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης θα περάσουν επιτυχώς τις εκλογικές εξετάσεις, εάν ενεργούσαν υπεύθυνα, ζητήθηκε να ψηφιστούν οι υποψήφιοι που φρόντισαν για τα μειονοτικά ιδρύματα και την υπόθεση τους.

«Η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι μια εθνική και θρησκευτική μειονότητα. Πρέπει να προστατεύσουμε τα εθνικά μας χαρακτηριστικά καθώς και τη θρησκεία μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο λάθος είναι να βλέπουμε τους δικούς μας θρησκευόμενους αδελφούς και αδελφές ως άχρηστους και να ζητάμε βοήθεια από μη μουσουλμάνους».

Τονίζοντας ότι ένας μουσουλμάνος δεν μπορεί ποτέ να είναι αδιάφορος για την κοινωνία στην οποία ζει, στο κήρυγμα τόνισε την προειδοποίηση του Προφήτη Μωάμεθ «όποιος δεν ενδιαφέρεται για τις υποθέσεις των μουσουλμάνων δεν είναι ένας από αυτούς» και ότι είναι απαραίτητο να είναι ευαίσθητος στα κοινωνικά θέματα.

Στις εκλογές της 21ης ​​Μαΐου στη Δυτική Θράκη, οι Mustafa Katrancı, Sevil Pehlivan, Hümeyra Ahmetoğlu, Yusuf Deli, Hüsamettin Mehmet, Özgür Ferhat, Hüseyin Zeybek, μέλη του Κόμματος ΠΑΣΟΚ, Berrin Deliibrahim, Burhan Baran και μέλη της Δυτικής Θράκης η Νέα Δημοκρατία της Τουρκίας, Κόμμα Ιλχάν Αχμέτ, του οποίου η μειοψηφία εκδιώχθηκε από το Συμβουλευτικό Συμβούλιο πέρυσι, Αλί Καμπέρ, Ιμπραχίμ Κιρατσί και Μακσούν Μπιργκιούλ από το ΚΚΕ, Τζεμαλί Τράμπα από το Κόμμα Ελληνικής Λύσης, Αλί Μπουλμπούλ από MERA 25, Νεσρίν Χασάνογλου , Gökmen Musa, από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ML) 21 Τούρκοι υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων οι Damla Nurioğlu, Mustafa Erhan και Ergin Ahmet από το Enosi Kentroon Party, θα είναι υποψήφιοι».

Ο κόσμος το ‘χε τούμπανο και ο Μητσοτάκης κρυφό καμάρι, εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων αλλά υπέρ των μικροκομματικών συμφερόντων του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This