Σήμερα η συνάντηση Ομπάμα – Μητσοτάκη

Στην Αθήνα παραμένει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

Must Read

Τετ α τετ με τον Μπαράκ Ομπάμα θα έχει σήμερα, Πέμπτη 21/6, στο ΚΠΙΣΝ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, το μεσημέρι θα συζητήσει, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», στο πλαίσιο του Νostos Conference, για τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών.

Απευθυνόμενος σε 100 αποφοίτους του φετινού προγράμματος «Obama Foundation Leaders» σε συνάντηση σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, ανέφερε πως, σκεπτόμενοι την πιο βαθιά επίδραση που είχε η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή, δυτική και παγκόσμια Ιστορία, αυτή είναι αξιοσημείωτη, εν μέρει επειδή βρισκόταν στο σταυροδρόμι της Ανατολής, της Δύσης, του Βορρά και του Νότου, υπήρχε εμπόριο, ναυτιλία και ανταλλαγή ιδεών, όπως αυτή που γίνεται μεταξύ των αποφοίτων εδώ.

Ο Μπάρακ Ομπάμα έκανε εκτενείς αναφορές στην Ελλάδα. Επεσήμανε ότι πρόκειται για μια μικρή χώρα, η οποία, ωστόσο, πάντα τον εντυπωσιάζει, αφού, παρά το μέγεθός της, αποτελεί πυρήνα γεγονότων που επηρεάζουν όλη την υφήλιο. Κατά το παρελθόν, ανέφερε, η Ελλάδα υπήρξε σταυροδρόμι των πολιτισμών που συνδέει τη Δύση με την Ανατολή. Κέντρο πολιτισμού, αλλά και εμπορίου, τονίζοντας πως έχει αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην Ιστορία αλλά και στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Στην εκδήλωση ο πρώην πρόεδρος συνομίλησε με τέσσερις αποφοίτους του προγράμματος από τη Σλοβακία, τη Μαλαισία, τη Ζιμπάμπουε και τη Ναμίμπια, και σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι «ανυπομονώ να σας δω να συνεχίζετε να αλλάζετε τον κόσμο». Ο Ομπάμα έκανε εκτενή αναφορά και στον πόλεμο της Ουκρανίας, λέγοντας πως δεν επηρεάζει μόνο την συγκεκριμένη χώρα, καθώς δημιούργησε κρίση στην ενέργεια και είχε ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων παγκοσμίως.

Μαζί του επί σκηνής βρέθηκε η αδερφή του, Μάια Σοετόρο Εντζί, σύμβουλος του Ιδρύματος «Ομπάμα». Προτού καταφθάσει στην Αθήνα, ο πρώην πλανητάρχης πήρε μια γεύση από το ελληνικό καλοκαίρι, καθώς επισκέφτηκε την πανέμορφη Αντίπαρο μαζί με τη γυναίκα του, Μισέλ, καλεσμένος του Τομ Χανκς και της Ρίτα Ουίλσον.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This