Τσίπρας από Σύνταγμα: «Απάτη, αέρας κοπανιστός οι εξαγγελίες Μητσοτάκη»

«Εμείς με τη πατρίδα δεν παίζουμε, δεν είναι αναλώσιμη για μας η Ελλάδα, ούτε τη βγάζουμε στο παζάρι για λίγες χιλιάδες ψήφους»

Must Read

«Είμαστε πάλι όλες και όλοι εδώ, κι ακόμα περισσότεροι, παρούσες και παρόντες στο δημοκρατικό προσκλητήριο του αγώνα για να υπερασπιστούμε αρχές και αξίες, για να δώσουμε τη μάχη της ανατροπής», προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Πλατεία Συντάγματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ότι οι εκλογές της Κυριακής δεν θα κρίνουν απλώς τον νικητή και τον ηττημένο, αλλά «ποιος και με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνήσει τον τόπο τα επόμενα τέσσερα χρόνια, πώς και με ποια δύναμη θα οργανωθούν οι κοινωνικές και πολιτικές αντιστάσεις, τα επόμενα τέσσερα χρόνια, θα κρίνουν σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας».

Υποστήριξε ότι «δύο μόνο είναι τα εναλλακτικά σχέδια εξουσίας και διακυβέρνησης που αναμετρώνται», δυο διαφορετικά οράματα για την Ελλάδα. Εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ για «μια Ελλάδα με δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους», μια χώρα, μια κοινωνία και μια οικονομία, δημοκρατίας και δικαιοσύνης, με λιγότερες ανισότητες, δίκαιου διαμοιρασμού του παραγόμενου πλούτου, πρόσβασης όλων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ισχυρού κοινωνικού κράτους, ισχυρών θεσμών, καλύτερων αμοιβών, «όπου οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δε θα φορολεηλατούνται για να πλουτίζει η ολιγαρχία», στεγαστικής πολιτικής, στήριξης των αγροτών.

Από την άλλη είναι το σχέδιο της ΝΔ που, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, βάζει σε προτεραιότητα τα κέρδη και αποθεώνει την αγορά, συρρικνώνει το ρόλο το κράτους, υπολογίζει περισσότερο κέρδη και ζημιές, αλλά όχι τις ανθρώπινες ζωές. Μίλησε για σχέδιο που θέλει να φέρει ανάπτυξη μέσω φοροαπαλλαγών στους ισχυρούς και μείωσης του εργασιακού κόστους, απόσυρσης του Δημοσίου από κρίσιμους τομείς ώστε να δοθεί χώρος στα κερδοσκοπικά fund, μια ανάπτυξη μη βιώσιμη καταδικασμένη να αναπαράγει κρίσεις και διεύρυνση ανισοτήτων.

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «προσπαθούν να κρύψουν αυτές τις πτυχές του σχεδίου τους», ότι «εξαγγέλλουν δεσμεύσεις που δε θα υλοποιήσουν, ενώ κρύβουν άλλες που θα υλοποιήσουν», διότι «το αληθινό κυβερνητικό πρόγραμμα της είναι αυτό που πριν από δύο μήνες κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες ως Πρόγραμμα Σταθερότητας», στο οποίο «δεν εντάσσεται καμία από τις προεκλογικές του εξαγγελίες», «είναι μια απάτη, αέρας κοπανιστός οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη». Είπε ότι αντίθετα προβλέπει μειώσεις δαπανών του δημοσίου για νοσοκομεία, σχολεία, το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, δεν προβλέπει πραγματική αύξηση του μέσου μισθού, ούτε νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ και στο Δημόσιο, παρά μονάχα αντικαταστάσεις όσων αποχωρούν.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε προεκλογικά να αντιπαρατεθούν προγράμματα για να συγκρίνουν οι πολίτες, όμως η ΝΔ «υλοποίησε μια τοξική στρατηγική, επενδύοντας στα fake news», για να αποπροσανατολιστεί η συζήτηση «από τα πραγματικά επίδικα». Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν δίστασε να ρίξει στην εκλογική αρένα και ευαίσθητα εθνικά θέματα «όπως αυτό της Θράκης και της μειονότητας, με εργαλείο το θράσος, το ψέμα και την ΕΥΠ, που την μετέτρεψαν σε εργαλείο εξυπηρέτησης κομματικών και προσωπικών σκοπιμοτήτων».

Την κατηγόρησε ότι χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ εθνική εξαίρεση, όμως «πήρε μάθημα εθνικής ευθύνης, πατριωτισμού, αλλά και δημοκρατικής ευαισθησίας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εμάς και τους μειονοτικούς βουλευτές μας ήθελε να διασύρει ο κ. Μητσοτάκης και διέσυρε τελικά τον δικό του μειονοτικό υποψήφιο, αποδιοπομπαίο τράγο τον έκανε, όπως το συνηθίζει». Μίλησε για «απειλή» της Ντόρας Μπακογιάννη που «δεν ήταν μήνυμα μόνο για τη μειονότητα, αλλά για κάθε πολίτη που θα διανοηθεί να σταθεί απέναντι στη κομματική και οικογενειακή τους εξουσία».

«Εμείς με τη πατρίδα δεν παίζουμε, δεν είναι αναλώσιμη για μας η Ελλάδα, ούτε τη βγάζουμε στο παζάρι για λίγες χιλιάδες ψήφους», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί δίπλα «σε κάθε κοινωνική ομάδα που απειλείται από τη καθεστωτική νοοτροπία μιας ασύδοτης εξουσίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This